题目内容
【题目】
Explore and Discover A City Tour Discover some of Winnipeg’s rich historical past on a guided tour! When: Every Monday and Thursday Departs: Entrance Union Station 8:30 am ( about 2 hours) Cost: $30 per person Contact: Tours 204-254-3170 www. Otours.net Call to book ahead, space is limited, walk-ups welcome! |
Winnipeg Railway Museum & Gift Shop Where the past meets present ADMISSION Adults——$5.00 Students (6--15years)——$3.00 5 & Under (with a parent) ——FREE For group tours Call 942-4632 or email wpgrail at mts.net www.wpgrailwaymuseum.com |
Welcome to The Forks Six thousand years ago this was a great place to meet. Centuries later, it still is. The Forks is a place where you can visit and find plenty to do, see, taste and experience. Hours: The Forks is open 24 hours a day, 365days a year. The Forks Market Hours: Info Hotline: 204-957-7618 Toll Free: 1-888-942-6302 www.theforks.com |
【1】You can call ____________ if you want to go on A City Tour.
A. 942-4632B. 204-254-3170
C. 204-957-7618D. 1-888-942-6302
【2】Martin will visit Winnipeg Railway Museum with his 4-year-old daughter. How much should he pay?
A. $3.00.B. $5.00.C. $8.00.D. $30.00.
【3】Which is the proper time to visit The Forks Market?
A. 8:30 am on Sundays in July.B. 8:30 am on Saturdays in June.
C. 7:30 pm on Fridays in August.D. 7:30 pm on Mondays in October.
【4】What is mentioned in each part of the text?
A. Open hours.B. Group hours.C. Limited space.D. Historical past.
【5】Where is the text probably taken from?
A. A guide book.B. A movie poster.C. A sports magazine.D. A science report.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
短文大意:本文是广告类阅读,提供了三则旅游广告信息。
【1】题意:如果你想去城市旅游,可以打204-254-3170。考查细节理解。根据Explore and Discover A City Tour的信息Contact: Tours 204-254-3170 /www. Otours.net,可知选B。
【2】题意:马丁将带着4岁的女儿参观温尼伯铁路博物馆。他应该付多少钱?考查细节介绍。根据ADMISSION: Adults ------------$5.00 /Students (6--15years)--- --$3.00 /5 & Under (with a parent) -------FREE,可知5+0=5,故选B。
【3】题意:参观福克斯的最佳时间是什么时候?考查细节判断。根据The Forks Market Hours:☆July 1- September 1/Open daily 9:30 a.m. to 9:00p.m. /Sundays 9:30 a.m. to 6:30p.m.☆September 1-June 30/Open daily 9:30 a.m. to 6:30p.m. /Fridays 9:30 a.m. to 9:00p.m.,可知A. 8:30am on Sundays in July.是非营业时间;B. 8:30am on Saturdays in June.是非营业时间;C. 7:30pm on Fridays in August. 是营业时间;D. 7:30pm on Mondays in October.是非营业时间。故选C。
【4】题意:课文的每一部分都提到了什么?考查细节理解。A. Open hours开放时间;B. Group hours团体时间;C. Limited space有限的空间;D. Historical past过去的历史。根据Explore and Discover A City Tour:Discover some of Winnipeg’s rich historical past on a guided tour!/ Winnipeg Railway Museum & Gift Shop:Where the past meets present和Welcome to The Forks:Six thousand years ago this was a great place to meet.,可知都提到了历史,故选D。
【5】题意:这段文字可能来自哪里?考查标题归纳。根据短文内容,提供的是旅游广告信息,最有可能在《旅游指南》是读到,可知选A。