题目内容
3.A new transportation device called the Segway (平衡车) was reported to have been(75)Cuse for quite a while.Its inventor called it the world'sfirst self-balancing individual transport vehicle for short distance travel.
The Segway looks like a large stick with two wheels.The wheels art (76)Bto a platform(站板).The stick has handles for a person to hold.The person stands on the platform and holds the handles.The transporter moves forward or backward when the person moves his or her body in that(77)A.The driver turns the handles to go left or right.Computers and certain devices on the Segway make the vehicle move and balance.It powered by batteries that are recharged (充电) with electric power.It can travel at a speed of 19kilometers an hour.'
Dean Karen,the inventor of the Segway says it was meant to reduce pollution and solve other environmental problems in cites.A Segway costs about five thousand dollars.People who have bought Segways say they are(78)Cuseful though quite costly (昂贵的)•But they can use the Segways instead of their cars for short 1trips,and it is a great way to save money on gasoline(汽油).The Segway also makes it(79)Cfor people who have trouble walking because of medical problems to move around.
Segways are being used in more than twelve American airports.Security officers say they are able to move quickly on the devices in emergency situations.People on vacation are also learning to use Segways.Segway tours are popular in several American cities including Chicago,San Francisco and Washington D.C.Tour company officials say it takes from ten to thirty minutes to teach people how to(80)Ba Segway.Then the group uses them to move around the city.
| 75.A.on | B.for | C.in | D.to |
| 76.A.packed | B.connected | C.referred | D.led |
| 77.A.direction | B.circle | C.field | D.place |
| 78.A.hardly | B.rarely | C.especially | D.never |
| 79.A.necessary | B.important | C.possible | D.inconvenient |
| 80.A.remove | B.ride | C.keep | D.order. |
分析 文章大意:
文中提到的是一种新型的交通工具---平衡车.他可以帮助人们实现较方便的短途旅行.它由两个轮子和一个站板组成,此外还拥有一个把手.虽然这款平衡车价格很贵,但是使用起来很方便,并且可以让人们少开汽车,节省了买油的钱的同时还保护了环境.
解答 77.C,考察介词辨析及上下文理解,文中提到"Its inventor called it the world's first self-balancing individual transport vehicle for short distance travel"此处介绍的是一款短途行驶的交通工具,并且已经投入使用,be in use投入使用,在使用,由此确定选择C.
76.B,考察动词辨析及上下文理解,文中提到"The Segway looks like a large stick with two wheels"这种平衡车有两个轮子和一块支撑板,由此可知此处说明的是两个轮子和站板相连,A包装,充满;B联系,连接,固定词组为be connected to,C涉及,D带路,由此确定选择B.
77.A,考察名词辨析及上下文理解,文中提到"The transporter moves forward or backward when the person moves his or her body in that"这种平衡车可以向前或者向后移动,唯一的条件就是驾驶的人要向相同的方向扭动身躯,以改变平衡车的前进方向,A方向,B圆圈,C领域,D地方,根据句意可知选择A.
78.C,考察副词辨析及上下文理解,文中提到"But they can use the Segways instead of their cars for short 1trips,and it is a great way to save money on gasoline"购买者在短途旅行时会使用平衡车,这样就不用开车,节省了买油的钱,由此推测这种平衡车很实用,A几乎不,B极少地,C特别地,D永远不,根据句意可知选择C.
79.C,考察形容词辨析及上下文理解,文中提到"who have trouble walking"不能走路或走路有障碍的人,由此推测平衡木能让行走不方便的人也能够进行短途的旅行,make it possible译为使…成为可能,由此确定选择C.
80.B,文中提到"Tour company officials say it takes from ten to thirty minutes to teach people"平衡车的发明人说教人们只需要10-30分钟,因为是发明人,由此推测应该是教人们如何使用这款平衡车,也就是驾驶,由此确定选择B.
点评 对于完形填空题目,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
--_________.( )
| A. | Good idea | B. | Don't worry | C. | Never mind | D. | Not at all |
BOOK SALE
| ICY JOURNEYS by Sam McGee ◆Explorers'adventures to the South Pole ◆Great achievements of 15 brave men 680 pages for only $12.50 | CATS OR DOGS ◆What pet are you most comfortable with? ◆Compare characteristics of cats and dogs Half price Now only $15 |
| TECHNOLOGY ◆New events every 2 weeks ◆Set your satellite dishes and get lots more Channels ◆Fix equipment for good ◆Save money in the long run The subscription is $100 a year | ROCKET TO SPACE by Diego Ramirez ◆Astronauts'life ◆Two months from sending up to landing ◆Learn about life in space Before:$39.95 Now:$19.95 |
46.Diego Ramirez wrote ICY JOURNEYS.F
47.CATS OR DOGS costs $40 before.F
48.If you want to keep a pet,CATS OR DOGS is fit for you to read.T
49.ROCKET TO SPACE is $20 cheaper than before.T
50.You should pay one hundred yuan of subscription per year.F.
| Talk something he what write |
"What does this mean?"asked the young man.
"A stands for(代表) success,"explained the old scientist."X means hard work,Y stands for good methods,and Z…Z means stopping (55)talkingand getting down to work"
Apple is one of the most popular fruits in our life,and people eat apples every day.But there are(11)Capples that are especially important to the history of our human beings and they have changed the whole world.
Long long ago when the world just started,apple was a forbidden(12)B in the Garden of Eden,however,a girl named Eve stole and ate it.Unfortunately,she was discovered by God,and was driven away(13)A the Garden together with a boy called Adam.After they(14)D the garden,Adam and Eve had their own babies and(15)D the ancestors of all of us.This is the beginning of our world,history(16)C morality.*
In the Autumn of 1665,there(17)B a young man sitting under an apple tree in his garden.His name was Newton.While he was thinking of one problem,suddenly,an apple dropped down from the tree and fell on his head.(18)Athis,Newton discovered gravitation*on that day and his new idea of science made people really(19)Dand happy,also he changed our opinions about nature and the way(20)Awe think,then people began to(21)Bwhat science was at that time.
And today,Jobs Steve,this crazy old man changed the world by his apple products.For example,iPhones(22)Cbe found(23)C in the street,young people feel cool when they use this kind of new high-tech*product.Don't you think(24)Dapple products have become a symbol of our time?As Jobs Steve often said he was born to change the world and he made it. (25)A he has died,people remember him and miss him,because he made our life more colorful and amazing.
| 11.A.one | B.two | C.three | D.four |
| 12.A.vegetable | B.fruit | C.food | D.noodle |
| 13.A.from | B.in | C.with | D.under |
| 14.A.went | B.walked | C.lived | D.left |
| 15.A.got | B.turned | C.made | D.became |
| 16.A.but | B.or | C.and | D.though |
| 17.A.had | B.was | C.have | D.is |
| 18.A.Because of | B.Because | C.For | D.Since |
| 19.A.bored | B.tired | C.relaxed | D.surprised |
| 20.A./ | B.which | C.how | D.what |
| 21.A.learn | B.know | C.talk | D.share |
| 22.A.need | B.should | C.can | D.must |
| 23.A.somewhere | B.nowhere | C.everywhere | D.anywhere |
| 24.A.what | B.who | C.where | D.that |
| 25.A.Although | B.But | C.However | D.Even. |
| A. | a | B. | an | C. | / | D. | the |
| A. | A,a | B. | An,/ | C. | An,the | D. | The,/ |