题目内容
18.People drink tea.There are many kinds of tea.There is black tea.There is green tea.There is white tea.There is yellow tea.People drink a lot of tea in China.Some people drink it because it is good for them.It makes them healthy.Many people drink it because it tastes very good.It is delicious.People drink a lot of green tea in Japan.People drink a lot of green tea in South Korea,too.In Vietnam,people like to drink coffee (咖啡) first.Then they drink tea.
People drink a lot of tea in England.Every afternoon,people drink tea.It's"tea time".English people like to drink their tea with milk in it.
Many people drink black tea in the US.In the South,people like to drink sweet tea.Sweet tea is cold black tea with sugar (糖) in it.
Most tea comes from China.Some tea comes from India or Sri Lanka.Kenya,Japan and Indonesia also grow (种植) tea.
71.In China some people drink tea because it makes themhealthy.
72.How many kinds of tea are mentioned (被提及) in the passage?four
73.When do people drink tea in England?In the afternoon\Every afternoon
74.People like to drink sweet tea in the USA.F.
75.大部分茶来自中国.
分析 本文介绍了世界各国的茶文化.中国人为了健康饮茶,日本人、韩国人也经常饮茶,越南人喝茶前先喝咖啡,英国人在下午喝茶,他们喜欢在茶里放牛奶,美国人喝红茶,南美人则喝甜茶.大多数茶产自中国,一些来自印度或斯里兰卡.肯尼亚,日本,印度尼西亚也种茶.
解答 71.healthy.细节理解题.根据Some people drink it because it is good for them.It makes them healthy可知有些人喝茶是因为它对健康有益,故答案为:healthy.
72.four.细节理解题.根据black tea,green tea,white tea and yellow tea可知文章提到了一共四种茶,故答案为:four.
73.In the afternoon\Every afternoon.细节理解题.根据People drink a lot of tea in England.Every afternoon,people drink tea可知英国人下午喝茶,故答案为:In the afternoon\Every afternoon.
74.F.判断理解题.根据Many people drink black tea in the US可知美国人喜欢红茶,故答案为:F.
75.大部分茶来自中国.句子翻译题.Most tea大部分茶 come from 来自,故答案为:大部分茶来自中国.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
练习册系列答案
相关题目
8.This is my teacher,Miss Chen.____ is from Quanzhou.( )
| A. | She | B. | He | C. | Her |
10.On the outskirt(郊区)of a town in England,there lived an old man in a nice house with a large garden.(66)D,watering and fertilizing(施肥)them.
One day a young man went by the garden.He looked at the beautiful flowers,imaging how happy he could be if he lived in such a beautiful place.(67)AHe was very surprised about this and asked,"You can't see these flowers,why are you busy taking good care of them every day?"
The old man smiled and said,"I can tell you four reasons.First,I was a gardener since I was young,and I really like this job.Second,although I can't see these flowers,I can touch them.Third,I can smell the sweetness of them.(68)E"
"Me?But you don't know me,"said the young man.
"Yeah,it's true that I don't know you.But I know that flowers are angels(天使)that everyone knows.(69)C"
The blind man's work opened our eyes and pleased our hearts,which also made his life happier.It was just like Beethoven,(70)BBeethoven himself couldn't hear his wonderful music,but his music has encouraged millions of people to face their difficulties bravely.Isn't it one kind of happiness?
One day a young man went by the garden.He looked at the beautiful flowers,imaging how happy he could be if he lived in such a beautiful place.(67)AHe was very surprised about this and asked,"You can't see these flowers,why are you busy taking good care of them every day?"
The old man smiled and said,"I can tell you four reasons.First,I was a gardener since I was young,and I really like this job.Second,although I can't see these flowers,I can touch them.Third,I can smell the sweetness of them.(68)E"
"Me?But you don't know me,"said the young man.
"Yeah,it's true that I don't know you.But I know that flowers are angels(天使)that everyone knows.(69)C"
The blind man's work opened our eyes and pleased our hearts,which also made his life happier.It was just like Beethoven,(70)BBeethoven himself couldn't hear his wonderful music,but his music has encouraged millions of people to face their difficulties bravely.Isn't it one kind of happiness?
| A.Then,suddenly he found the old gardener was blind. B.who became deaf in his later life and wrote great musical works. C.We enjoy the happiness these flowers have brought us. D.He took care of his flowers all the time. E.As for the last one,that's you. |
10.My husband and I were talking about possible colors because it was time for painting the kitchen again.The children,sat nearby and suddenly(26)C,"Not the measuring (测量) stick!"
The measuring stick isn't a real stick but the kitchen side of the door between our kitchen and dining room.Along the edge we have(27)Aeach child's growth by making a mark(28)Dhis or her height on every birthday.Over the ten years so many colored pens,pencils and markers were (29)Cthat the door came to be (30)Blike a painting.
Names and dates show different hand-writing,and I can (31)Aby the script (手迹) who measured whom.An eight-year-old brother measured her three-year-old sister,a grandchild measured her grandmother,my husband measured (32)B.At parties,when this door swings,friends stop to(33)Cthe names and date.When we ask(34)Bthey would like to be immortalized (不灭),they usually had a smile.
Many of these listed on the door are still(35)Dwhile some have stopped.Some(36)Bwith us only in memory.When my mother came to see our eldest daughter graduated from university,we (37)Cher,too.It was her last visit to our home.
We haven't decided on the new kitchen(38)Aplan yet,but one thing is(39)C:Whether we paint the trim curry gold,Chowning's Tavern red or Federal blue,the back of the kitchen door will be always (40)D with lots of names and dates in various colors.
The measuring stick isn't a real stick but the kitchen side of the door between our kitchen and dining room.Along the edge we have(27)Aeach child's growth by making a mark(28)Dhis or her height on every birthday.Over the ten years so many colored pens,pencils and markers were (29)Cthat the door came to be (30)Blike a painting.
Names and dates show different hand-writing,and I can (31)Aby the script (手迹) who measured whom.An eight-year-old brother measured her three-year-old sister,a grandchild measured her grandmother,my husband measured (32)B.At parties,when this door swings,friends stop to(33)Cthe names and date.When we ask(34)Bthey would like to be immortalized (不灭),they usually had a smile.
Many of these listed on the door are still(35)Dwhile some have stopped.Some(36)Bwith us only in memory.When my mother came to see our eldest daughter graduated from university,we (37)Cher,too.It was her last visit to our home.
We haven't decided on the new kitchen(38)Aplan yet,but one thing is(39)C:Whether we paint the trim curry gold,Chowning's Tavern red or Federal blue,the back of the kitchen door will be always (40)D with lots of names and dates in various colors.
| 26.A.told | B.expressed | C.shouted | D.ordered |
| 27.A.celebrated | B.encouraged | C.recorded | D.congratulated |
| 28.A.giving | B.keeping | C.cutting | D.showing |
| 29.A.made | B.taken | C.used | D.written |
| 30.A.very | B.unclearly | C.much | D.clearly |
| 31.A.tell | B.understand | C.know | D.think |
| 32.A.his family | B.me | C.his friend | D.my sister |
| 33.A.find | B.notice | C.read | D.see |
| 34.A.why | B.if | C.how | D.what |
| 35.A.changing | B.adding | C.putting | D.growing |
| 36.A.stay | B.remain | C.live | D.work |
| 37.A.loved | B.welcomed | C.measured | D.saw |
| 38.A.color | B.form | C.design | D.size |
| 39.A.known | B.popular | C.certain | D.endless |
| 40.A.red | B.blue | C.gold | D.white. |
11.--Have you been to any other place?
--No,I _______.( )
--No,I _______.( )
| A. | haven't | B. | have | C. | don't |