题目内容
【题目】![]()
April Fools’ Day comes on the first day of April. No one knows how the day started. There is a story going like this: In the Middle Age, some French people celebrated (庆祝) the New Year on April 1. Then their New Year’s Day changed to January 1. But some people didn’t know that. Other French people made fun of them “April fools” and played jokes on them.
Now different countries use different ways to play jokes on people. In France, people stick a paper fish to their friends’ backs to fool them. When their friends find it, they shout, “April Fish!” In England, people play jokes only on the morning of that day. You are a “noodle” if someone fools you. In Scotland, April Fools’ Day is forty-eight hours long. They call an April fool “April Gowk”. Gowk is another name for a cuckoo (布谷鸟). In America, people play small jokes not only on their friends, but also on any other people on April 1st. They will look down at your shoes and say, “Your shoeslace is open.” If you really think so and look down to see, you’re an April fool then.
【1】You can __________ on others on April Fools’ Day.
A.eat April FishB.play with cuckoosC.play jokes
【2】In France, people stick __________ to their friends’ backs to fool them.
A.a fishB.a paper fishC.a paper dog
【3】According to the passage, which statement is true?
A.In France, the New Year’s Day is on April 1 now.
B.In Scotland, people can only play jokes on April 1.
C.In America, people can play small jokes on anyone on April 1.
【4】The best title (标题) of this passage is “__________”.
A.The Game ShowB.April Fools’ DayC.Cultures of Countries
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了愚人节的起源。不同国家的人们在这一天“愚人”的方式都不完全一样,对“愚人”的称呼也不一样。
【1】细节理解题。根据“Other French people made fun of them “April fools” and played jokes on them.”其他法国人取笑他们“四月傻瓜”,并对他们开玩笑。可知在愚人节人们可以向别人开玩笑eat April Fish吃四月鱼;play with cuckoos玩布谷鸟;play jokes开玩笑。故选C。
【2】细节理解题。根据“In France, people stick a paper fish to their friends’ backs to fool them.”在法国,人们把一条纸鱼贴在朋友的背上愚弄他们。可知人们是把纸鱼贴在朋友的后背上。a fish一条鱼;a paper fish一条纸鱼;a paper dog一条纸狗。故选B。
【3】推理判断题。根据“Then their New Year’s Day changed to January 1.”可知在法国,他们的新年是1月1日,故A错误。根据“In Scotland, April Fools’ Day is forty-eight hours long.”可知在苏格兰,愚人节将持续48个小时。故B错误。根据“. In America, people play small jokes not only on their friends, but also on any other people on April 1st.”可知,在美国,在4月1日,人们不仅可以对他们的朋友开小玩笑,也可以对任何其他的人开玩笑。故C项正确,故选C。
【4】最佳标题题。根据文章第一句“April Fools’ Day comes on the first day of April.”愚人节是四月的第一天。可知本文主要讲述愚人节的由来,故选B。
【题目】阅读理解
Come and visit England—museums and parks |
|
|
|
|
(1)If you are interested in the works of Da Vinci, what place can you visit?
A.National Library
B.British Museum
C.Natural History Museum
D.Greenwich Park
(2)If you go to visit other wonders of nature, how can you go there?
A.By light rails.
B.By South Kensington subway.
C.By Charing Cross subway.
D.By Tottenham Court Rd subway.
(3)What can we do in Greenwich Park?
A.Take a walk with a pet dog.
B.See dinosaurs.
C.Enjoy the paintings anytime.
D.Visit the Royal Weather Station.