题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Travelling is a fun way to get life experiences. But if you’re a student and don’t have enough money for a trip, don’t worry about that. Here are some useful suggestions.

No. 1: Save money

This probably is the most important preparation for travelling. Cut costs to fatten your wallet so you’ll have more choices about where to go and how to get there.

No. 2: Plan ahead

Don’t wait until the last minute to plan your trip. Tickets may cost more when bought on short notice. Giving yourself several months to get ready can mean safeness and savings.

No. 3: Do your homework

No matter where you go, research the places you will visit. It’s better to learn about the place you plan to reach before the trip, such as the local food and what to see. Travel books can not only provide information on the sightseeing but tell you where the cheapest hotels are and which restaurant has the most delicious food.

No. 4: Plan reasonably

Write down how much money you expect to spend on food, hotels, and others. Stick to your plan or you may not have enough money to cover everything.

No. 5: Travel in groups

Find someone who is interested in visiting the same places. By travelling with others you can share costs and experiences. It is also a good way to make new friends.

No. 6: Work as you go

Need more money for your trip? It will be better to look for jobs in the places you visit. Working while travelling is also a great way to experience the local life.

No. 7: Stay away from tourist cities

Tourist cities may be expensive and crowded, especially during the holiday season. You may want to rethink the place you want to visit and to a less-known area like smaller towns. They can have many interesting activities and sights as well.

By planning carefully, even students can enjoy travelling. You will keep your travel experiences in mind for a lifetime.

1What is travelling according to the passage?

2What can provide information on the sightseeing?

3What is a great way to experience the local life?

4Where should the reader go for travelling, to tourist cities or to smaller towns?

5Which suggestion can help you most? Why?

【答案】

1Travelling is a fun way to get life experiences.

2Travel books.

3Working while travelling.

4Smaller towns.

5I think the “No. 6: Work as you go” can help me most. Because it gives me a way to experience the local life.

【解析】

本文给大家尤其是学生,提供了一些去旅游的建议,比如提前计划,合理计划,组团旅游等。

1由文章内容“Travelling is a fun way to get life experiences.”旅游是一个很好的方式去得到生命的经历。故答案为Travelling is a fun way to get life experiences.

2由文章内容“Travel books can not only provide information on the sightseeing”可知,旅游书可以给出来观光景点的信息,故答案为Travel books.

3由文章内容“Working while travelling is also a great way to experience the local life.”可知,边工作边旅游是一个体验当地生活的好方式。故答案为Working while travelling.

4由文章内容“You may want to rethink the place you want to visit and to a less-known area like smaller towns.”可知,作者推荐去小城镇,故答案为Smaller towns.

5这道题是开放题,学生可以根据自己的理解,进行回答,合理即可。故答案为I think the “No. 6: Work as you go” can help me most. Because it gives me a way to experience the local life.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 One day,Mr.Li was reading a book in his office after school.To his surprise,a ball flew in suddenly and hurt him on the head.He took the ball to the window,but he only saw a group of boy students running away quickly and disappearing in a minute.He sat down again and continued his reading.As it got dark,it was time for him to leave for home.Looking at the ball,he wondered what to do with it.He knew the owner of the ball must be nearby and wished to get it back.He went downstairs and walked to the playground.It was at the center of the playground that he placed the ball with a piece of paper,on which he wrote “Be careful next time!”.Then he walked away.
The next morning,as Mr.Li opened the office door,he found the same piece of paper on the floor.Some words were added after his words:“Thank you for your kindness.Anyway,you are a clever fellow.”
(1)What happened while Mr.Li was reading in his office?
A.The window was broken by a ball.
B.A ball hurt him on the head.
C.A ball hit the window.
D.The door was broken by a ball.
(2)Why did the owner of the ball run away quickly?
A.He was afraid of Mr.Li.
B.He wanted to get the ball back.
C.He wanted to go home.
D.He went to look for the ball.
(3)How did Mr.Li deal with the ball?
A.He took it home.
B.He put it in his office.
C.He put it back on the playground.
D.He had no idea about it.
(4)According to the passage,we can know that ________.
A.Mr.Li is interested in reading
B.Mr.Li is too hard on his students
C.Mr.Li is good at playing sports
D.Mr.Li is a clever teacher with kindness

【题目】 My parents know little about high-tech products (高科技产品). Computers, mobile phones (手机), iPads, iWatches They can’t _______ any of them!

Every time I’m home for a holiday, my parents ask me how to take a photo on their mobile phones again and again. They _______ forgetting or getting it wrong! These days my mom is busy with her Facebook. In my opinion, parents should not have Facebook _______ they can’t use it, and should never be“friends” with _______ children! My mom only has 11 “friends” — two of them are my sister and me! And she likes to comment (评论) on everything we do! This makes me _______! I can’t stand it!

When I arrived home for Christmas last year, my mom gave me a piece of paper. _______ it, she wrote the things she wanted to learn before I _______. No.1 was“How do I create a folder (文件夹) on my computer?” — something I learned at primary school!

_______ I get angry when my mom asks me (for the hundredth time) _______ to do something on her computer. But I try to stay patient (耐心的) and help her. Now she has started to ask my sister for ________ too, so she isn’t always asking me!

1A.buyB.borrowC.makeD.use

2A.enjoyB.keepC.finishD.practice

3A.ifB.afterC.unlessD.although

4A.herB.ourC.yourD.their

5A.lonelyB.friendlyC.crazyD.happy

6A.InB.OnC.WithD.Through

7A.calledB.wonC.leftD.asked

8A.SometimesB.NeverC.FirstlyD.Luckily

9A.whatB.howC.whichD.where

10A.troubleB.moneyC.controlD.help

【题目】短文填空。从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填写在答题卡相应题号的位置上,使短文意思正确通顺(每词限用一次)

clean compete cover danger difference fill get

happy similar someone throw win

Do you like exercising? You might think that health and fun can hardly go together. Well, the Color Run might be the1 running experience in the world. This is a 5-km run where everyone throws colored dust (粉末) at each other. The race is very popular in the US and it' s also 2more popular in China.

The run is 3to an Indian holiday called Holi(洒红节). The holiday came from stories about the good beating the bad, but today it is for fun. 4 throws colored dust at each other and shouts "Happy Holi!"

The Color Run can last long, and there are no 5 or prizes. The only rule is that runners have to start the race wearing all white. They want all people to forget about the6 and just enjoy the experience.

During the race, after every kilometer, there are also people holding colored dust and waiting 7at the runners with it. At the end of the race, the runners will be8 with all the colors of the rainbow, and there's even a color dance party at the end!

You might think the dust could be9 well, it is actually made of the same cornstarch(玉米淀粉) that is in your food, so it is safe and easy 10 off. It's best to try but remember to keep it out of your eyes. Do you want to join the fun race?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网