题目内容
【题目】
Recently a kind of orange bicycle on streets is becoming popular. These orange bicycles are from a company called Beijing Mobike Technology Co. Ltd. You can order a Mobike through its app (应用程序)on your smart phone. You just need to scan the QR-code (扫描二维码)and then you can it. When the trip ends, you can park the bicycle in any public area along the street. |
he Reader, a popular TV show, hosted by Dong Qing hits the country’s small screens on Saturday. Dong Qing says that the first focus in the show is the guest. According to different topics, each guest tells his or her own story by reading from literary works. The second focus is the writer. By listening to guests’ reading, audience can also feel the power behind their words. |
People are saying that VR (虚拟现实技术)is going to change our lives in the future. VR puts you in a new world when you’re standing in your room. You are visiting the London Bridge in Britain, but the next second you will be in France. This is what might happen in the near future with the help of VR. |
It was a touching moment at the National Zoo in Washington. Thousands of people from all over the country came to say goodbye to one of the area’s popular residents (居民)Bao Bao. According to arrangements (约定)between China and the United States, giant pandas born there must move back to China at around four. |
【1】What does the underlined word “it” refer to?
A. The Mobike.B. The QR-code.C. The smart phone.D. The app.
【2】The attractive points of the TV show The Reader are _____.
A. the host and the listenersB. the host and the guests
C. the listeners and the writersD. the guests and the writers
【3】When was Bao Bao probably born?
A. In 2011.B. In 2013.C. In 2015.D. In 2017.
【4】Which of the following is NOT true?
A. You need a smart phone if you want to ride a Mobike.
B. The Reader is played once a week on TV.
C. More and more people’s lives have been changed by VR.
D. Bao Bao was welcomed by the people in America very much.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
文章大意:最近,一种橙色的自行车在街上越来越流行。这些橙色自行车来自一家名为北京摩比克科技有限公司的公司。由董青主持的一个受欢迎的电视节目《读者》周六在中国的小屏幕上播出。人们说虚拟现实技术将改变我们未来的生活。当你站在房间里的时候,虚拟现实让你进入一个新的世界。这是华盛顿国家动物园的一个感人的时刻。来自全国各地的数千人前来向该地区的一位居民(居民)包宝告别。
【1】单词猜测题。根据You can order a Mobike through its app (应用程序)on your smart phone. You just need to scan the QR-code (扫描二维码)and then you can it. 您可以通过智能手机上的应用程序订购摩比克。您只需扫描二维码即可,可知,it指的是The Mobike.故选A。
【2】细节理解题。根据Dong Qing says that the first focus in the show is the guest. According to different topics, each guest tells his or her own story by reading from literary works. The second focus is the writer. 董青说,节目的第一个焦点是客人。根据不同的主题,每位客人通过阅读文学作品来讲述自己的故事。第二个焦点是作家。可知,故选D。
【3】细节理解题。根据According to arrangements (约定)between China and the United States, giant pandas born there must move back to China at around four. 根据中美之间的安排,出生在那里的大熊猫必须在四点左右返回中国。可知,应该是2015年出生的,故选C。
【4】理解总结题。根据短文内容可知,A.如果你想骑摩托自行车,你需要一部智能手机。
B.读者每周在电视上播放一次。D.宝宝深受美国人民的欢迎。是真实的.C.虚拟现实改变了越来越多的人的生活。是不真实的,故选C。