题目内容
【题目】![]()
May 29, 2014, Thursday
Today I read a piece of shocking news on the newspaper. It really makes me feel 【1】. It was a story happened in Shanghai.【2】 80-year-old man fell down at the back doorway of a bus, but he couldn't 【3】 up by himself. Other passengers near the man just looked at him. 【4】, no one dared(敢) to give a helping hand. So the old man shouted, "Help me, please! I fell down all by 【5】, I promise!"
I remember a similar incident in Nanjing in 2007. A young man 【6】 Peng Yu helped a fallen old woman stand up. But later Peng was sued(被指控) by her【7】.
The question “ To help 【8】 not to help the fallen aged” has became a debate(争议) these years in China. Some people think we should help them, while others don’t think【9】. In my opinion, I think we should help the old. I also hope that all of us would give a hand to those who need our help. If everyone does so, our world will be warmer and 【10】!
【答案】
【1】sad
【2】An
【3】stand
【4】However
【5】myself
【6】called/named
【7】by
【8】others
【9】opinion
【10】hand
【解析】试题分析:本文由报纸上的一个真实故事,谈到了老人摔倒时扶与不扶的社会问题,作者认为我们应该帮助老年人,我也希望我们所有人都能够不加疑惑地区帮助那些需要我们帮助的人。
【1】sad考查综合理解题。句意:它真地使我感到伤心。根据图片信息及下文内容可知填sad。
【2】An考查冠词用法,句意:一位80岁的老爷爷在公交车后门口摔倒了,但是他不能自己站起来。80-year-old man是元音因素开头,老爷爷在短文中第一次出现且句子开头,故用冠词An。
【3】stand考查动词词组和细节理解题。句意:一位80岁的老爷爷在公交车后门口摔倒了,但是他不能自己站起来。根据句意填stand。
【4】However考查逻辑题。句意:然而,没有人敢给他帮助他。其他乘客看,不提供帮助,之间关系是转折,故填However。
【5】myself考查细节理解和笃定词组。句意:请帮帮我。我承诺是我自己摔倒的。By oneself:独自;根据句意填myself。
【6】called/named考查动词作后置定语。一个叫彭玉的年轻人帮助一个摔倒的老人站起来。一个叫…人或物,用过去分词作后置定语,故填called/named。
【7】by考查被动语态。句意:后来彭被他的家人指控。根据被动语态构成受动者+be+动词的过去分词+by+动作的执行者,故填by。
【8】others考查细节理解题。句意:一些人认为我们应该帮助他们,然而其他人不同意。根据句意填others。
【9】opinion考查固定短语。句意:以我的观点,我认为我们应该帮助老年人。In one’s opinion:以…的观点,故填opinion。
【10】hand考查固定短语。句意:我也希望我们所有人都能够不加疑惑地区帮助那些需要我们帮助的人。give a hand to相当于help,给某人提供帮助;故填hand。
【题目】
| A Bite of China is a documentary(记录片) that started on CCTV on May 14th, 2012. It tells the stories behind delicious food from different places in China and shows a lot about Chinese culture. |
| Britain’s Got Talent(《英国达人秀》) is a British television talent show and competition which began in June 2007. Anyone of any age with some kinds of talent(才能) can apply for(申请) a chance against each other to win prize. |
| The Voice of China is a television singing competition. It started on July 13th, 2012 on Zhejiang TV. It is like The Voice of Holland which started in Holland in 2010. |
| Mythbusters(《流言终结者》) is a science entertainment(科技型娱乐) TV program. It is one of the oldest and the most popular shows on Discovery Channel. On the show, the hosts(主持人), Adam Savage and Jamie Hynema, take a scientific look at what people say or think to see if it is true. |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】 What can we know from A Bite of China?
A. Some scientific stories.
B. Some best singers.
C. Stories about delicious food.
D. Some talent people.
【2】Who can apply for a chance to perform on the Britain’s Got Talent?
A. Only man.
B. Only woman.
C. Any talented people.
D. Teenager aged 12.
【3】When did The Voice of China start?
A. On July 13th, 2012. B. On July 14th, 2012.
C. On June 13th, 2013. D. On June 14th, 2013.
【4】 What do the hosts of Mythbusters do on the show?
A. They introduce delicious food.
B. They tell some jokes.
C. They use a scientific mind to see if what people say or think is true.
D. They choose the best singers.
【5】 How many kinds of Chinese TV programs are mentioned according to the passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A
Throwing tomatoes--Spain( 西班牙) |
Rolling (滚) cheese-England |
Pouring water—Thailand |
(1)How many festivals are mentioned in the passage?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(2)Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May?
A.Spain.
B.England.
C.The United States.
D.Thailand.
(3)Which festival is held on Cooper's Hill?
A.Throwing tomatoes.
B.Rolling cheese.
C.Spring Festival.
D.Pouring water.
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The tomatoes are thrown into the people to eat.
B.Not all the festivals fall on the single day.
C.Italy takes "tomatoes fights" to a whole new level.
D.Songkran is the only reason for attracting lots of tourists.
(5)The passage is most probably taken from ____________.
A.a tour guide
B.a science report
C.a story book
D.a fashion magazine