题目内容
【题目】阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C![]()
Chinese people often think of a rainy spring as a rather romantic time to travel as the scenery seems to be more picturesque when it rains. If you are making a plan for your spring trip, Shaoxing is the place to go.
Shaoxing lies in the south of the Yangtze River Delta (长江三角洲) in Zhejiang Province. You can take a flight from Shenzhen to Hangzhou and then a bus to Shaoxing. You can also take a direct train to Shaoxing from Shenzhen Railway Station.
Shaoxing is one of the most famous historical cities in China. It is known for its rich culture, and as a city of bridges, tea and scholars (学者). A number of great scholars either were born here or spent an important part of their life in the city, including the great writer Lu Xun.
With a history of more than 1000 years, the area has many attractions, like the houses of famous historical people. In addition, the natural landscape alone is a good reason for a visit. During the rainy months of spring, visitors often take Wupeng Boats to enjoy its natural beauty.
Silk products in Shaoxing are of high quality and are very popular with tourists. Shaoxing is famous for its wine, too. If you go to Shaoxing, you will find it has something for everyone.![]()
(1)The underlined word "picturesque" in the first paragraph means .
A.beautiful
B.boring
C.crowded
D.awful
(2)Why is Shaoxing known as a city of scholars?
A.Because Shaoxing has a history of more than 1000 years.
B.Because the great writer Lu Xun was born in Shaoxing.
C.Because a number of scholars were born in Shaoxing or once lived there.
D.Because there are many houses of historical people.
(3)Shaoxing is famous for the following EXCEPT .
A.tea
B.silk products
C.wine
D.airports
(4)The passage suggests that .
A.Shaoxing is well worth visiting
B.it is cheaper to travel to Shaoxing in spring
C.Shaoxing is in the west of the Yangtze River Delta
D.you can take a Wupeng Boat to Shaoxing from Hangzhou
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)A
【解析】短文介绍了著名的历史古城之一——绍兴,它因其丰富的文化而出名,如果你想旅游,绍兴是个不错的地方。
(1)词义推测题。从 Chinese people often think of a rainy spring as a rather romantic time to travel中国人常常把多雨的春天当作一个相当浪漫的旅行时节,所以可以推测出单词picturesque是美丽的意思,故选A。
(2)细节理解题。从A number of great scholars either were born here or spent an important part of their life in the city, including the great writer Lu Xun.可知选C。
(3)细节理解题。绍兴出名的东西A,B,C都有提到,故选D。
(4)细节判断题。从 If you go to Shaoxing, you will find it has something for everyone. 可知绍兴是一个值得参观的地方,故选A。
【题目】The chemicals in the vegetables and fruit are bad__________ our health.
A. from B.with C.of D.for
【题目】信息归纳:阅读下文,根据所提供的信息,完成下列表格。
Your Junior 3 year will finish soon. Do you want to say something about your junior school life? What were the rewards (收获) of the three years? Our readers have their stories to share.
Ben,15,Guangzhou,Guangdong |
Julie, 13,Beijing |
John,14,Hangzhou,Zhejiang |
Information Card
Age of Ben | |
Place John is from | |
Time Julie went to the UK | |
How Ben improve his grades | |
Things John has learned during junior school | Make the bed |