题目内容
【题目】5/7 Monday
I’m busy this week. The following Sunday is Mother’s Day and there are many activities at school. One of them is PTA Day. It’s on Friday. Mum and Dad are both coming. I’m a little nervous (紧张的). What will Mr. Chang tell them?
5/8 Tuesday
Mr. Wu is our new music teacher. He teaches us Mother, a beautiful song about our love for mothers.
5/9 Wednesday
We practice Mother today. This is the special present for our parents on Friday.
5/10 Thursday
It takes us two hours to decorate(装饰) our classroom for PTA Day. I’m tired. Mum is nervous. It’s the first time for her to meet our teachers. She is always nervous about talking to teachers from her childhood(童年). That’s funny.
【1】What is PTA Day?
A. A day for students to have music classes.
B. A day for parents to meet their children’s teachers at school.
C. A day for teachers to get presents from their students.
D. A day for students to decorate their classrooms.
【2】 What’s the date of Mother’s Day?
A.May 14th B. May 13th C. June 11th D. June 12th
【3】What is the special present for our parents on Friday?
A. A beautiful song about our love for mothers.
B. To decorate our classroom.
C. To meet our teachers.
D. To dance.
【4】What will Allen and his classmates do on Friday?
A. They will decorate their classroom.
B. They will buy presents for their parents.
C. They will sing to thank their parents.
D. They will welcome a new music teacher.
【5】 Why does Allen’s mother feel nervous?
A. Allen does not do well at school.
B. She is afraid of talking to teachers.
C. Allen’s father is going to school, too.
D. She has to sing a song in front of the class
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:文章讲述了母亲节就快要到来了,学校举办了很多活动,而作者很紧张,因为在PTA Day这天,孩子们的父母将要到来会见他们在学校的老师们,他不知道老师将会给家长汇报什么情况,接下来作者介绍了每天的活动内容。
【1】B细节理解题。根据短文第一段中的句子“One of them is PTA Day. It’s on Friday. Mum and Dad are both coming.”可知,在PTA Day这天,孩子们的父母将要到来会见他们在学校的老师们,故答案为B。
【2】B细节理解题。根据短文第一段中的句子“ 5/7 Monday I’m busy this week. The following Sunday is Mother’s Day”可知,今天五月七号,周一,而接下来的星期天是母亲节,即母亲节为五月十三号。答案为B。
【3】A 推理判断题。根据短文第二段的句子和第三段“We practice Mother today. This is the special present for our parents on Friday. ”可以判断Mother是一首歌唱母亲的歌,我们正在练习,并在周五作为特殊礼物献给父母。故答案为A。
【4】C推理判断题。根据短文第二段中的句子“Mr. Wu is our new music teacher. He teaches us Mother, a beautiful song about our love for mothers. ”可知,吴老师教了我们一首歌曲“母亲”,一首对父母示爱的歌曲,在那天我们将要演唱这首歌曲给他们,故答案为C。
【5】B细节理解题。短文的第一段“She is always nervous about talking to teachers from her childhood(童年).”可知妈妈很紧张,因为她不敢和老师交谈,由于她的童年。故答案为B。
【题目】假如你是Lisa,到学校后发现一些东西忘在家里了。你需要写张便条给妹妹Amy,让她帮你带到学校来。请根据表格信息写一篇文章。要求字数不少于60词。开头结尾已给出,不计入总词数。
物品 | 颜色 | 位置 |
英语书 | 蓝色 | 卧室的书架里 |
笔记本 | 橙色、白色 | 床上 |
光盘 | Paul房间的书桌上 | |
一串钥匙 | 可能在沙发下 |
Dear Amy ,
Can you bring these things to school for me?_________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________
Thank you.
Yours Lisa