题目内容
【题目】阅读下面短文, 根据短文内容回答问题。
Seventeen pre-school kids graduated on Wednesday from a special school program. All of them had cancer.
The kids wore white caps and white gowns (长袍) on graduation day. The ceremony was held at the Morgan Center in Hicksville.
“This is home,” said Fran Hirst, whose son, Bradley, suffered from leukemia (白血病).
Like his classmates, Bradley couldn’t attend regular schools. “He can’t go to school. He can’t go to malls. This is all he has,” said Hirst.
The Morgan Center provides a safe environment for these kids. “We give them friends and experiences and a happy place to go,” said Nancy Zuch.
Zuch and her husband, Rod, started the Morgan Center after their own daughter, Morgan, was diagnosed (诊断) with cancer in 2000.
Now cancer-free, Morgan, 16, handed the new graduates special medals (奖牌).“It’s such an amazing feeling, because I couldn’t have these experiences,” Morgan said.
On graduation day, the difficulties of a long year were replaced by smiles and cheers.
Bradley threw his graduation cap in the air just weeks after three months in the hospital for treatment. His mother said the chance to return to the Morgan Center kept Bradley going.
“Just to see your kid in normal surroundings, it’s everything,” said Hirst, as her son sat on the floor, playing with a dinosaur.
【1】Where was the graduation ceremony held?
___________________________________________
【2】What did the children wear on graduation day?
___________________________________________
【3】Why couldn’t Bradley go to school?
___________________________________________
【4】Was Morgan diagnosed with cancer in 2000?
__________________________________________
【5】What do you think of the Morgan Center?
__________________________________________
【答案】
【1】At the Morgan Center.
【2】White caps and white gowns.
【3】He had cancer. / He was very ill.
【4】Yes, she was.
【5】It is a good, safe place for children who have cancer to experience a normal life.
【解析】
本文主要讲述了一个特殊的毕业典礼,为17个患癌的学龄前的孩子们。因为这个有爱的机构,很多癌症孩子能带着希望对抗癌症,克服困难。
【1】细节理解题。根据第2大段“The ceremony was held at the Morgan Center in Hicksville.”这个典礼在希克斯维尔的摩根中心举行。可知,故答案填At the Morgan Center.
【2】细节理解题。根据第2大段“The kids wore white caps and white gowns (长袍) on graduation day.”孩子们戴着白色帽子和穿着白色长袍。可知,故答案填White caps and white gowns.
【3】细节理解题。根据第3大段“Bradley, suffered from leukemia (白血病).”他生病了,再根据第4大段“Like his classmates, Bradley couldn’t attend regular schools.”像他的同学一样,他不能去学校。可知,他因为生病了所以不能上学。故答案填He had cancer. / He was very ill.
【4】细节理解题。根据第6大段“Morgan, was diagnosed (诊断) with cancer in 2000.”摩根是在2000年确诊癌症。可知。故答案填Yes, she was.
【5】细节理解题。根据第5大段“The Morgan Center provides a safe environment for these kids. “We give them friends and experiences and a happy place to go,” said Nancy Zuch.”摩根中心给这些患癌的孩子们提供了一个安全的环境,也给了他们朋友和体验快乐的地方。可知,给了癌症孩子们一个正常的能体验到爱的安全的地方。故答案填It is a good, safe place for children who have cancer to experience a normal life.
任务型阅读理解题一般采用寻读的阅读技巧,根据题干中的关键信息,在文章中找到对应的段落和句子进行细读。如第4题,题干中的关键信息是Morgan这个人,在阅读第6大段后可以找到答案,是的,她是在2000年确诊癌症的。因此,对于一般疑问句的回答用Yes,she was.因此寻读的阅读技巧对于做题有帮助。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容,完成表格中所缺的信息。
Eating habits (习惯) are different in different countries. The Chinese have a saying “Eat good things for breakfast, eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.” Many Americans agree that one should start the day with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different.
Most Americans only give themselves a short time for lunch. So they eat a small lunch. After work they will have more time to eat a big dinner. Also a quiet dinner at home with all the family talking about their day is a way to take a good rest after a long, hard day of work.
Eating at restaurants is also different. In China, people like to talk and laugh while eating. Very often you can hear people talking and laughing loudly, and they are just having a good time. In America it is not like this. They want a quiet place where they can eat a good meal far away from the noises of the outside world. If someone is talking too loudly, the manager (经理) of the restaurant will look at him or her angrily. If some people are talking too loudly, the manager of the restaurant may come out and ask them to be quiet.
The title (标题)of the text | |
【1】 | |
Chinese | Americans |
【2】for breakfast. | Start the day with a good breakfast. |
Eat a big meal for lunch. | 【3】 |
【4】at dinner. | Prefer a big dinner at home or restaurant. |
【5】 | Like to eat far away from the noises. |