题目内容

【题目】 Have you ever stayed in a hotel? Most Chinese hotels often provide guests(客人) with things like disposable (一次性的) toothbrushes, toothpaste, shampoo (洗发水) and slippers (拖鞋) . 1.

But, if you travel to Beijing, remember to bring your own things. Starting from June, some hotels in Beijing will no longer provide guests with these disposables. 2. Many disposable things are made of plastic. People throw them away after only using them once. 3. Do you know, one Chinese person makes as much as 400kg of waste a year! Most of that waste comes from disposable things. In Beijing, people throw away about 19,000 tons of plastic bags and 1,320 tons of plastic lunch bowls every year! Plastic can take between 100 and 400 years to break down. So the less plastic we throw out, the better. 4 .

Back at home and school, you can also do something to make our world a better place. Try to do these things in your daily life: Use cloth shopping bags, not plastic ones. After using a plastic bag, wash it out and let it dry. 5 Do not use paper cups. At your school dining room, use your own bowl and chopsticks instead of disposable ones.

To protect our environment and our home, it is very necessary and important for us to save natural resources(资源).

A.It is a waste of natural resources and is very bad for the environment.

B.Many guests like the idea because they dont have to bring their own.

C.Here are some ideas for you to live a green life.

D.They want to ask people to use less disposable things.

E.Then you can use it over and over again.

F.So, wherever you travel, bring your own things and use them again and again.

【答案】

1B

2D

3A

4F

5E

【解析】

本文主要讲述了北京的宾馆为了环保不再向客人提供一次性的生活用品,作者倡导为了环保,我们在家也可以做一些事情,比如用布购物袋,不再用纸杯等。

1

联系上文“Most Chinese hotels often provide guests(客人) with things like disposable (一次性的) toothbrushes, toothpaste, shampoo (洗发水) and slippers (拖鞋) .”很多中国宾馆经常向客人提供一些一次性的牙刷,牙具,洗发水和拖鞋。可知,空格处的句子意思指很多客人喜欢这样的想法是因为他们不要自己带东西。故选B

2

联系上文“Starting from June, some hotels in Beijing will no longer provide guests with these disposables.”从6月份开始,北京的一些宾馆不再向客人提供这些一次性的东西;再联系下文“Many disposable things are made of plastic.”很多一次性的东西是塑料做的。可知,空格处句子的意思是指他们想要让人们少用一次性东西。选项D的意思是想要让人们少用一次性东西,符合语境。故选D

3

联系上文“People throw them away after only using them once.”人们只用了一次就把它们扔了,可知是资源的浪费和对环境的破坏,选项A的意思是这是资源的浪费和对环境不好,符合语境。故选A

4

联系上文“So the less plastic we throw out, the better.”所以我们扔的垃圾越少,越好。可知,空格句子的意思是我们可以做些保护环境的事。选项F的意思是所以无论我们去哪里旅游时,带上自己的东西并多次使用,符合语境。故选F

5

联系上文“After using a plastic bag, wash it out and let it dry.”在用完垃圾袋后,洗干净然后把它弄干,可知,空格句子的意思是你可以重复多次使用。故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Modern life is impossible, without travel. The fastest way of travel is by plane. With a modern airliner(客机)you can travel in one day to places which it took a month or, more to get to a hundred years ago.

Travel by train is slower than by plane, but it has its advantages. You can see the country you are traveling through. Modem trains have comfortable seats and dining cars. They make even along journey enjoyable.

Some people prefer to travel by sea when .possible. There are large liners and riverboats. You can visit many other countries and. different places...Ships are not so fast as trains or planes, but travel by sea is a very pleasant way to spend, a holiday-.

Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four hundred miles or only fifty: or one hundred miles a day, just as you like. You can stop wherever you wish where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can enjoy a good meal, or at a hotel to spend the night. That is why traveling by car is popular for pleasure trips, while people usually take a train or plane; when they travel on business.

1It is the fastest way to travel by plane according to the passage.

A.RightB.Wrong

2Modern ships have comfortable seats and nice dining environment.

A.RightB.Wrong

3If we travel by car, we may enjoy a pleasant trip.

A.RightB.Wrong

4From the passage we know that traveling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.

A.RightB.Wrong

5This writer has provided us with six ways of traveling according to the passage.

A.RightB.Wrong

【题目】通读全文,根据短文理解,选择最佳答案填空。
The hippo(河马) is the most dangerous animal in Africa, but that hasn't stopped a South African animal lover from making friends with one.
Marius Els is 40 years old. He 1 around 20 different kinds of animals on his ranch(饲养场), in South Africa. He has a real soft spot for Humphrey, a 6-year-old hippo that's like a son to him. While all of his friends are too 2 to go near the animal, and his wife told him not to get too close, Marius climbs on Humphrey's back as he swims 3 the lake.
Marius has kept the hippo 4 he was just five months old. And over the years, the two have 5 a special relationship that people just don't understand. Marius looks on Humphrey as a son, although the 1, 200 ton animal could 6 a person with ease. Only sometimes the hippo can throw Marius off his 7 in the water. Humphrey is very friendly to his owner, especially after Marius offers him a dinner of his favorite 8, apples.
Humphrey feels very 9 in his life. He had another good friend, a goat, but she got eaten by a jackal, so now he's all by 10. Marius says he's been trying to get a female friend for Humphrey, but there's no such thing in Africa right now.
(1)A.kept B.swept C.bought D.stayed
(2)A.worried B.tired C.scared D.excited
(3)A.under B.across C.along D.into
(4)A.since B.when C.after D.before
(5)A.invented B.found C.appeared D.developed
(6)A.come up B.get up C.eat up D.look up
(7)A.head B.back C.front D.tail
(8)A.juice B.fish C.bread D.food
(9)A.lonely B.angry C.happy D.funny
(10)A.her B.them C.himself D.us

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
It was just three degrees above zero. "That's cold," thought Jane as she got ready to deliver her morning papers. Jane had 50 customers, and on cold mornings when she couldn't ride her bicycle, it took her more than an hour to make her rounds. As she collected her papers and put them into a big canvas bag, Jane regretted that she hadn't finished her math homework the night before. There was still time. She'd hurry with the papers and finish the math before breakfast.
Less than an hour later, Jane was nearly finished. She had only five customers to go. She could then head for home to complete her math while her room fixed breakfast. As she rounded the corner, she saw a car in the middle of the street. It was Mr. Zimmerman, the elder man, who walked with a walking stick. His car was out of gas. "I'd like to help Mr. Zimmerman," thought Jane, "but if I do, I won't have time to do my homework." She hated to think what Mr. Roberts would say if she hadn't completed her papers.
"It's his own fault for running out of gas," Jane talked to herself. "The station is only a half mile down the street. Surely Mr. Zimmerman can walk that far, even on a cold morning like this — can't he?" As she walked down the street, Jane wondered what to do.
(1)Jane delivers her paper __________.
A.before she goes to school
B.on cold morning
C.with the help of Mr. Zimmerman's car
D.on the way to school
(2)Mr. Zimmerman was old and ___________.
A.couldn't drive well
B.would have nobody to help him
C.was not rich enough to buy gas
D.was not able to walk a long way
(3)We know from the reading that __________.
A.Jane couldn't find any time to finish her homework
B.it took about an hour for Jane to send the papers
C.Jane would have her breakfast in the school
D.Jane likes to deliver papers on cold mornings
(4)The reading doesn't say but we can infer(推断) that _________.
A.Jane bought the gas for Mr. Zimmerman
B.usually Jane delivers papers by bike
C.Mr. Robert doesn't like Jane at school
D.Mr. Zimmerman had to leave the car for Jane

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网