题目内容

【题目】

It is important to have positive(积极的)feelings in our daily life.

Compared _______ some unhappy people, those who are always pleased and relaxed are less likely to suffer from colds,_______ a new study. The researchers from New York University said, “_______ helps the body prevent diseases.”

“It seems that positive feelings may reduce the ___________ of illness,” said the chief researcher Sheldon Cohen.

In an earlier study, Cohen found that people who were _______ caught colds less often. And they seldom told their doctors that they felt_______ .

In this study, Cohen's team interviewed 193 adults every day for two weeks. In this _______ , the people told researchers about_______ happy or sad feelings that day.

Two weeks later, all of them were made to catch colds by doctors, and they had to stay _______ in a room for six days.

The results ________ that each in the study was equal(同样的)to fall ill. ________ people who were lively and relaxed said they felt happy during the research. Their illnesses were less serious and lasted for a________ time.

Cohen believes that________ people have positive feelings, their body may produce a kind of chemical that helps to ________ illnesses. So if you __________ your health, please look on the bright side and make yourself happy all the time.

1A.toB.withC.inD.of

2A.as forB.because ofC.instead ofD.according to

3A.Being happyB.Being carefulC.Being angryD.Being nervous

4A.hopeB.safetyC.freedomD.danger

5A.painfulB.proudC.cheerfulD.clever

6A.unableB.uncomfortableC.unpopularD.unhappy

7A.momentB.dayC.periodD.week

8A.hisB.theirC.yourD.our

9A.aloneB.awakeC.afraidD.asleep

10A.expectedB.remindedC.agreedD.showed

11A.ButB.OrC.SoD.And

12A.longerB.fewerC.shorterD.more

13A.asB.beforeC.afterD.when

14A.affordB.fightC.costD.support

15A.care aboutB.look forC.pick upD.go over

【答案】

1B

2D

3A

4D

5C

6B

7C

8B

9A

10D

11A

12C

13D

14B

15A

【解析】

本文主要论述了在我们的日常生活中有积极的感情是很重要的。快乐有助于身体预防疾病。当人们有积极的感觉时,他们的身体可能会产生一种有助于对抗疾病的化学物质。关心自己的健康,乐观一点,让自己一直快乐。

1句意:根据一项新的研究表明,与一些不快乐的人相比,那些总是快乐和放松的人患感冒的可能性更小。

考查动词短语。compare…with…:和……比较;compare…to…:把……比作……。根据下文those who are always pleased and relaxed are less likely to suffer from colds可知“与一些不快乐的人相比”;故填with,选B

2句意:根据一项新的研究表明,与一些不快乐的人相比,那些总是快乐和放松的人患感冒的可能性更小。

考查介词短语。A. as for至于,关于;B. because of因为,由于;C. instead of代替,而不是;D. according to根据,按照。根据下文“a new study(一项新的研究表明)”可知填“根据”,可知选D

3句意:快乐有助于身体预防疾病。

考查形容词辨析。A. Being happy快乐;B. Being careful小心;C. Being angry生气;D. Being nervous紧张。根据上文一项新的研究表明,与一些不快乐的人相比,那些总是快乐和放松的人患感冒的可能性更小。可知快乐有助于身体预防疾病。故选A

4句意:似乎积极的情绪可以减少生病的危险。

考查名词辨析。A. hope希望;B. safety安全;C. freedom自由;D. danger危险。根据下文“在早期的一项研究中,科恩发现那些快乐的人很少感冒。他们很少告诉医生他们感到不舒服。”以及上文提到“那些总是快乐和放松的人患感冒的可能性更小”可知“似乎积极的情绪可以减少生病的危险。”故选D

5句意:在早期的一项研究中,科恩发现那些快乐的人很少感冒。

考查形容词辨析。A. painful痛苦;B. proud骄傲;C. cheerful快乐;D. clever聪明。根据上文“似乎积极的情绪可以减少生病的危险。”可知“科恩发现那些快乐的人很少感冒”,可知选C

6句意:他们很少告诉医生他们感到不舒服。

考查形容词辨析。A. unable不能;B. uncomfortable不舒服;C. unpopular不受欢迎 D. unhappy不高兴。根据上文“似乎积极的情绪可以减少生病的危险,科恩发现那些快乐的人很少感冒”可知“他们很少告诉医生他们感到不舒服”,故选B

7句意:在这段时间里,人们告诉研究人员他们那天的快乐或悲伤的感觉。

考查名词辨析。A. moment时刻,瞬间;B. day天,日;C. period时期,阶段;D. week周,星期。根据上文In this study, Cohen's team interviewed 193 adults every day for two weeks.可知在这段时间里;故选C

8句意:在这段时间里,人们告诉研究人员他们那天的快乐或悲伤的感觉。

考查形容词性的物主代词。A. his他的;B. their他们的;C. your你的;D. our我们的。根据主语the people复数可知填their;选B

9句意:两周后,医生让他们都感冒了,他们不得不一个人呆在一个房间里六天。

考查形容词副词辨析。A. alone独自,一个人;B. awake醒着;C. afraid害怕,畏惧;D. asleep睡着。根据语境可知在这个实验中“医生让他们都感冒了,他们不得不一个人呆在一个房间里六天”,故选A

10句意:结果显示,研究中的每一个都同样生病。

考查动词辨析。A. expected期望;B. reminded 提醒;C. agreed同意;D. showed表明,显示,展示。根据主语The results(结果)可知填“表明或显示”,故选D

11句意:但那些活泼放松的人说,他们在研究过程中感到高兴。

考查连词辨析。A. But但是;B. Or 或者;C. So因此;D. And和,而且。根据上文研究中的每一个都同样生病和此句那些活泼放松的人说,他们在研究过程中感到高兴。句意是转折关系,故选A

12句意:他们的病不那么严重,而且持续的时间更短。

考查形容词辨析。A. longer更长;B. fewer更少;C. shorter更短;D. more更多。根据上文他们的病不那么严重可知而且持续的时间更短。故选C

13句意:科恩认为,当人们有积极的感觉时,他们的身体可能会产生一种有助于对抗疾病的化学物质。

考查连词辨析。A. as作为,随着(一种状态随另一种状态的变化而变化),当……时候(表示一个主语同时进行两个动作);B. before……以前;C. after……以后;D. when……时候。本句中从句people have positive feelings和主句their body may produce a kind of chemical…主语不同,可知排除A,主句和从句动作同时发生,可知填“when(当……时候)”,故选D

14句意:科恩认为,当人们有积极的感觉时,他们的身体可能会产生一种有助于对抗疾病的化学物质。

考查动词辨析。A. afford买得起;B. fight打仗,战斗,对抗;C. cost花费;D. support支持,拥护。根据上文“似乎积极的情绪可以减少生病的危险”可知“当人们有积极的感觉时,他们的身体可能会产生一种有助于对抗疾病的化学物质。”故选B

15句意:所以,如果你关心自己的健康,请乐观一点,让自己一直快乐。

考查动词短语。A. care about关心;B. look for寻找,探索;C. pick up拾起, 捡起;D. go over仔细检查。根据上文中“似乎积极的情绪可以减少生病的危险”和下文“请乐观一点,让自己一直快乐”可知此句是“如果你关心自己的健康”,故选A

完形填空考查学生的综合能力。它集语法,细节理解,语境理解和短语词意辨析考查于一体。做此题时,首先正确理解单词的含义,然后根据上下文猜测句意,根据句意,固定短语,固定句型,语法与语境做出正确的选择。例如,第1小题。考查动词短语。compare…with…:和……比较;compare…to…:把……比作……。句意:根据一项新的研究表明,与一些不快乐的人相比,那些总是快乐和放松的人患感冒的可能性更小。结合句意可知选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Tim Berners-Lee is not the most famous inventor in the world. However, his invention has changed our lives.

He was born in London, England in 1955. When he was a small boy, Tim was interested in playing with electrical things. He studied science at Oxford University. He made his first computer from an old television at the age of 21.

Tim started working on early computers. At that time, they were much bigger than now. He worked in England then Switzerland. Tim was really interested in two things, computers and how the brain works. How could the brain connect so many facts so quickly? He had to work with people all over the world. They shared information about computers. It was hard to manage all the information. He answered the same questions again and again, and it took much time. It was even difficult for computers in the same office in Switzerland to share information. Tim also forgot things easily. Could a computer work like a brain? Could it “talk” to other computers?

There was an Internet already but it was difficult to use. In 1989, Tim Berners-Lee invented the World Wide Web (WWW) all by himself. This had a special language that helped computers talk to each other on the Internet. When people wanted to share information with others, they used the World Wide Web. The Internet grew quickly after that.

Tim Berners-Lee doesn’t think he did anything special. He says that all of the ideas about the Internet were already there. All he did was to put them together. He says that many other people worked together to make the Internet what it is today.

Most inventors want to become rich. But Tim gave away the World Wide Web for nothing. He now works in America. He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use. Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!

1What was Tim Berners-Lee interested in?

A.Looking for jobs in different cities.B.Talking to people around the world.

C.Studying how to connect computers.D.Exploring how to improve memory.

2The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to “ ”.

A.Working on early computers

B.Connecting different facts together

C.Travelling to the office in Switzerland

D.Repeating the answers to the same questions

3What does the writer think of Tim Berners-Lee?

A.He is not famous because he is not rich.

B.He has changed our lives and he is great.

C.He did nothing special but make people a good life.

D.He has made great achievements in memory research.

4Why is Tim Berners-Lee one of the most important men in the world?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网