题目内容
Hip-pop Dancing
Hip-pop dancing is popular with many young people today. They like it because they can invent their own moves. They use this dance to show their love for life. It also shows that they feel good about life, that they just want to be themselves and enjoy life, and that they are not afraid of problems.
Hip-hop dancing has a history of more than 30 years. It first began in the 1980s in the US. In early times, it was seen in New York and Los Angeles. At that time, many young black people often danced to music in the streets. They used their legs, arms, heads and even shoulders to dance. Many young people still use most of these moves today.
Hip-pop dancing became popular all over the world because of the 1983 movie Flash Dance. Some people performed Hip-hop dancing in the movie. People enjoyed their performances. They began to dance like them. Then it became popular. There are two kinds of Hip-pop dancing: the new school and the old school. More and more young people are learning Hip-pop dancing. People believe that it is a good way to exercise their bodies, and that it is good for their health.
阅读短文,选出最佳答案。( 5分 )
1.Young people like Hip-pop dancing because ___________.
A. it has a history of more than 30 years
B. it first began in the US
C. they can invent their own moves
D. many young black people often dance it
2.At first Hip-pop dancing was seen __________.
A. in the movies B. in the streets
C. in the old schools D. in the new schools
3.The young black people used their _________ to dance at that time.
A. legs B. heads C. arms and shoulders D. A, B and C
4.Hip-pop dancing became popular all over the world_____________.
A. in the 1980s B. in 1983 C. 20 years ago D. in early times
5.Which of the following is TRUE about Hip-pop dancing?
A. It’s not a good way to exercise.
B. It shows that young people feel bad about life.
C. Young people use this dance to show their love for life.
D. It shows that young people are afraid of problems.
1.C 2.B 3.D 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了街舞的历史,现在街舞(街舞)受很多年轻人的欢迎,他们用舞蹈来表达他们对生活的热爱。越来越多的年轻人正在学习街舞。人们相信它是锻炼身体的好方法,这对他们的健康有好处。 1.C细节理解题。根据第一段“They like it because they can invent their ...11.1. My mother never lets me do any housework.Whenever I want to help her,she will say,“It’s my duty to do the housework.You only need to spend more time on study.” 12.2.I like English very much,but I can’t pronounce well. 13.3.I often feel lonely at home,because my parents hardly have time to stay with me.They often say they have to make money. 14.4.I often feel tired after school.And I can’t concentrate my mind on my study. 15. 5.I don’t know what I should do if the net-friends want to know my phone number. | A.Do something relaxing before you do homework such as listening to some soft music or doing some outdoor activities. B.Have a talk with your mother.Tell her that you want to share something with her and that doing housework is a good way to relax your body and mind. C.Be careful if you’re often online.You have to know that some information on the Internet is not good for the teenagers. D.You’d better not tell strangers your phone number.They might know where you live,and call you often.Sometimes they’ll bring you trouble. E.Let your mother know what you are thinking about.You can tell them by leaving a short message on the table. F.You should stop playing computer games.Too long hours in front of computers harms your eyes and affects your study. G.Don’t worry.Practice makes perfect.You’d better imitate the tape and keep reading English for at least an hour per day.Find a partner to speak English. |