题目内容

【题目】完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标号填入题前括号内。

I could clearly remember my first day in the 5th grade. I was a new ________ there, having transferred(转学)to a local school for boys. Life was really ________ for my parents because the new school cost much more money. So we had to ________ as much money as we could. My parents worked ________ than before to earn money.

At school, we should wear a white shirt with the school’s ________ on its upper left pocket that could be bought in the school shops. And at the top of this pocket a name tag(签条) should be worn to show your ________ .This tag was________ at the shops, too. To save money, mom decided to make the tag herself. ________ I was not ready to wear it, because I thought ________ was different and irregular(不合常规的).

At school, some boys ________and said, “Your helper surely did a terrible job.”And another said, “How strange it is! At least it caught our________ .” I knew it. At first, I tried to cover it. I tried many ways to do it. ________, put a small cartoon paper on it. At last I realized it should not stop me from doing my best, although it was different ________ others’. But I know mom ________spent much time making it possible to give the best to me. I should be proud of it. And I did. I wore this mom-made tag for the rest of the school years. I thought it was the deep love________my mother showed to me.Whether the tag was new or old, I used to wear it until I finished my schoo1.

【1A.worker B.doctor C.student

【2A.difficult B.interesting C.boring

【3A.spend B.save C.waste

【4A.harder B.better C.higher

【5A.1anguage B.shape C.sign

【6A.paper B.name C.clothes

【7A.borrowed B.sold C.made

【8A.But B.And C.So

【9A.they B.he C.it

【10A.laughed B.cried C.sat

【11A.idea B.attention C.safety

【12A.After all B.At once C.For example

【13A.of B.to C.from

【14A.ever B.always C.seldom

【15A.that B.where C.what

【答案】

【1C

【2A

【3B

【4A

【5C

【6B

【7B

【8A

【9C

【10A

【11B

【12C

【13C

【14B

【15A

【解析】

试题解析:本文讲述了作者妈妈为了节省钱,亲手为作者缝制的一个手工校服标签。作者引以为豪。

【1】worker工人; doctor医生; student学生。由前文中的in the 5th grade,可知此空格应选C。

2difficult困难的; interesting有趣的; boring无聊的。根据后文所说,作者的新学校需要更多的钱,可知道他们当时的生活已经遇到了困难,故选A。

3由上文所说的生活困难,可推断当时他们必须节省(save)金钱了。根据句意,故选B。

4根据句意,可知作者的父母为了多赚钱,他们要更努力(harder)地工作了,故本题选A。

51anguage语言; shape形状; sign标志。分析文章,可知此处讲述的是学校的标志,故选C。

6根据上文出现的name tag,可知此处应选B。

7由本空格后的at the shop,可推断此处是说明这种标志在商店也有得卖(sold是sell的过去分词形式)。故选B

8根据上下文的意思,可知此处应该用一个表转折的词,故选A。

9根据前一句I was not ready to wear it中的it,可知此题应选C。

【10结合上下文并分析句意,可知因为作者的标签是他妈妈做的,与其他的同学的不一样,因此他怕被取笑,故选A。

【11idea主意; attention注意力; safety安全。根据上下文,可知道此处所指的是“吸引我们的注意力”,可知此空格应选B。

【12After all毕竟; At once立刻,马上; For example例如。根据上下文的语境并结合各个选项的意思,故选 C。

【13在英语中,be different from是固定搭配,意思是:与…不同。根据句意,故选C。

【14ever曾经; always 总是; seldom很少。根据句意,故本题选B。

【15分析句子,可知这个是一个定语从句,在从句中缺少宾语,故用关系代词,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 请从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(C)
Perhaps you have heard a lot about the Internet, but what about it?
The Internet is many different networks(网络) around the world. A network is a group of computers put together. These networks joined together are called Internet.
Maybe that doesn't sound interesting. But when we've joined the Internet, there are lots of things we can do. We can have a lot of interests on the World Wide Web (WWW). We can use the Internet instead of a library to find all kinds of information for our homework. We can find information about our favorite sports or film stars and do the shopping on the Internet. We can also send messages to other people by e-mail. It is much cheaper and quicker than calling out friends or sending letters.
Thanks to(多亏了) the Internet, the world is becoming smaller and smaller. People can now work at home with a computer in front. They can buy or sell whatever they want by the Internet. But do you know 98% of the information is in English? So what will English be like tomorrow?
(1)The quickest and cheapest way for people to send messages to their friends is ___________.
A.by post
B.by e-mail
C.by TV
D.by telephone
(2)The Internet can NOT be used to _____________.
A.Send messages to others
B.get some information about our favorite sports stars
C.do some shopping
D.do some housework
(3)Which of the following is NOT true?
A.The Internet is a big computer.
B.The Internet is lots of computer networks.
C.The Internet is very helpful.
D.People can work at home with the help of the Internet.
(4)What does the writer try to tell us with the last two sentences?
A.The Internet is more and more popular.
B.All the information is English.
C.English is important in using the Internet.
D.Every computer must join the Internet.

【题目】Liang Huili is the leader of Huana International Volunteer Service Groupwith hundreds of students, young professionals and business leaders. They held a basketball match to help 150 poor students in western China with school supplies(用品) and winter clothes. She also worked with an organization in the US to raise money for children with heart disease.

Born in Guangdong Province in 1942, Liang moved with her family to Taiwan at the age of seven. Liang taught at a primary school for seven years until her boyfriend went to America in 1969, one year after they got married.

“We didn’t have much money,” she says, “ so I started babysitting for other Chinese families and taking care of my own daughter at the same time.” She also taught children Chinese at Chinese schools. What’s more, she would help newly arrived Chinese families find apartments and work, and sometimes lend them money.

“I remember those students from China who first came in 1986. They didn’t have much money, and idea of what to do,” Liang told us. “ I then asked people in my neighborhood and my Chinese friends for donations(捐赠)not only some money but also small electronic appliances needed for daily living.”

One of her experiences in Dayton, Ohio made her want to make volunteering a vocation(职业). She remembers how she once collected(接走) two Chinese professors who had missed their flight and had no one there to pick them up. A friend told Liang about it, and she went to meet them herself around midnight. She found the men feeling lost in that strange country, where no one spoke their language. They didn’t want to go to an American hotel, and didn’t know how they would get to Columbus the next day. “ So I talk to them and took them home with me,” she says, “ and today, I am still in touch with those two professors. We are good friends.”

1Liang helped poor students in western China by______.

A. holding a basketball match

B. working with an American organization

C. asking her Chinese friends for donations

D. taking the poor students to her home

2Liang moved with her family to Taiwan when she was_____ years old.

A. six

B. seven

C. eight

D. nine

3Her experience of_______ made her decided to make volunteering her vocation.

A. moving from place to place

B. helping students in 1986

C. being a primary school teacher

D. helping the two professors in Dayton

4What can we learn about Liang from the passage? ______

A. She didn’t have to worry about money

B. She likes helping others when they are in trouble.

C. Many Chinese families lent her money.

D. She asked people to take care of her daughter.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
In junior high school in America, kids study English, writing, math, science, biology, music and art.
At 12 o'clock, the students eat lunch at school. They have meat, vegetables, fruit, bread and a drink, but they like hot dogs and hamburgers best. American kids like sugar (糖), and after the meal they can have a small piece of cake.
Students sleep (睡觉) for a short time after lunch. They begin classes at 1:30 in the afternoon. They go to school on weekdays and have classes for six hours every day and then return home.
Parents let their kids play or watch TV until dinner at 6:00 p. m. After dinner, they do their homework. Sometimes kids and their parents have a family activity after dinner.
(1)What do the students like best for lunch at school?
A.Meat and fruit.
B.Hot dogs and hamburgers.
C.Hot dogs and sugar.
D.Bread and hamburgers.
(2)In America, students go to school __________ days a week.
A.4
B.5
C.6
D.7
(3)The American kids usually have dinner_____ in the evening.
A.at five o'clock
B.at six thirty
C.at six o'clock
D.at five thirty
(4)Which of the following is NOT true?
A.American students like hot dogs and hamburgers best.
B.After lunch students sleep for a short time.
C.The classes begin at 2:00 p. m.
D.Sometimes students have a family activity with their parents.
(5)The best title(标题)for the passage (短文) is ______.
A.Favorite food
B.Junior high school
C.Outdoor activities
D.School life in America

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网