题目内容
【题目】 Upcycling is the process of changing old materials into something useful and often beautiful.
![]()
So, is it the same as recycling? No. Recycling takes materials-paper or glass-and breaks them down so their base materials can be remade into a new product. When you upcycle an item(物品), you are not breaking down the material,
you are simply refashioning it. For example, you might make shoes out of old tyres. Also, the upcycled item is typically of the same, or even better, quality(质量) than the original.
Upcycling isn’t a new idea. Some of the best examples of modern-day upcycling come from the 1930s to 1940s when families didn’t have enough materials. In those days, things were repurposed over and over until there were no longer useful. For example, an old door can be made into a new dining table. Economising(节约) is still a trend(趋势) today and a big reason why more and more people upcycle. But an even bigger reason for the rebirth of upcycling is its good influence on the environment.
Upcycling is green. The plain and simple fact of the matter is that upcycling is much better for the planet than throwing things away. When you upcycle, that's one item less that ends upon the waste mountain. Upcycling is also considerably more environmentally friendly than recycling, which needs energy or water to break down materials. Upcycling just needs your own creativity and effort.
Grace Robinson, from the UK, takes used tea bags and turns them into dresses, shoes and even hats. Every day she drinks some tea, and then dries out the tea bags with the tea still in them. When they are dry, she takes the tea out and sews the bags together to make clothes. This can take a long time- maybe months for a single dress -so Grace gets friends to help her by drinking tea too and passing their tea bags on to her.
There are two ways to support the upcycling movement. Sort(分类)through your wardrobe or recycling bin and create items yourself, or buy ready-made items from upcycled materials. Both ways benefit the environment and in return, you get something that’s both attractive and practical.
【1】We can learn from the passage that upcycling ___________.
A.can improve the quality of items
B.needs more energy than recycling
C.needs to break down base materials
D.produces more waste than recycling
【2】The underlined word"refashioning"in Paragraph 2 probably means “___________”.
A.giving a new formB.giving a simple name
C.making a perfect copyD.making a different model
【3】The writer probably agrees that ___________.
A.it is better to make clothes with used tea bags
B.upcycling is much greener than recycling
C.it is necessary to help others to upcycle
D.people need to be more creative
【4】Which of the following would be the best title for the passage?
A.Get started to recycle today
B.A modern trend: upcycling
C.Is it the same as recycling?
D.To recycle or to upcycle?
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】B
【解析】
本文主要介绍了升级回收。升级回收是将旧材料转变成有用且通常很漂亮的东西的过程。它和回收利用不一样。升级回收只是在重新改造它。升级回收通常与原物具有相同甚至更好的质量,事物不断地被重新调整用途,直到不再有用。节约仍然是当今的一种趋势,也是越来越多人开始升级回收的一个重要原因。升级回收比回收利用更环保。并介绍了两种升级回收的方法。
【1】细节理解题。根据第3段第3句Also, the upcycled item is typically of the same, or even better, quality(质量) than the original.(而且,升级回收的物品通常与原始物品具有相同甚至更好的质量。)可知“我们可以从文章中了解到,升级回收可以提高物品的质量。”故选A。
【2】词义猜测题。A. giving a new form给出一种新形式;B. giving a simple name给出简单名称;C. making a perfect copy制作完美的复制品;D. making a different model制作不同的模型。根据下文For example, you might make shoes out of old tyres.(例如,你可以用旧轮胎制鞋。。)可知此句you are simply refashioning it.句意是“你只是正在改造它”,根据句意可知refashioning的意思是给出一种新形式,改造;故选A。
【3】细节理解题。根据第5段第3句Upcycling is also considerably more environmentally friendly than recycling, which needs energy or water to break down materials.(升级回收比回收利用更环保,回收利用需要能源或水来分解材料。)可知作者可能同意升级回收比回收利用更环保。故选B。
【4】主旨理解题。本文主要介绍了升级回收。升级回收和回收利用不一样。升级回收只是在重新改造它。升级回收通常与原物具有相同甚至更好的质量。节约仍然是当今的一种潮流,因此越来越多人开始升级回收。升级回收比回收利用更环保。并介绍了两种升级回收的方法。根据本文主要内容可知本文的最佳标题是“现代潮流:升级回收”;故选B。
【题目】New Payment Methods for Online Shopping in China
Payment ways |
Alipay |
Tenpay |
Yeepay |
WeChat pay |
Appearing time | Dec. 12, 2004 | Sep. 9, 2005 | Aug. 8, 2003 | Jan. 12, 2011 |
Companies | Taobao | Tencent | Yeepay | Tencent |
Description | A transfer (中转) station (a third account (账户) between sellers and buyer) | Buyers’ money goes directly to sellers. | ||
Ways | Through computers or mobile phones | Mobile phones | ||
The number of cooperative banks | 180 | 5 | 9 | 11 |
The number of users | 30,000,000 | 3,000,000 | 100,000 | 30,000,000 |
【1】According to the form above we can know some information about ________.
A.online shoppingB.new payment methods
C.online storesD.the uses of Internet
【2】________ are from the same payment service company.
A.Tenpay and WeChat payB.Yeepay and WeChat pay
C.Alipay and TenpayD.Tenpay and Yeepay
【3】When you buy something on Taobao, the money you pay first goes to ________.
A.a bankB.the seller directly
C.the seller’s mobile phoneD.a third account
【4】We can use ________ to pay for online shopping on the computer.
A.Alipay only
B.We Chat pay only
C.the other three ways except WeChat pay
D.all the four methods in the form
【5】Which of the following is NOT TRUE according to the form above?
A.Yeepay was put into use earlier than the other three.
B.Alipay and We Chat pay have the same number of users.
C.When we use WeChat pay, our money goes directly to the sellers.
D.Tenpay is the most convenient because it has the most cooperative banks.