题目内容

【题目】 We could all say that we have bad days as we go through life, but what does it take to have a rally good day?

I remember a day recently when I had to go to the hospital for special _______ because I wasn't feeling well and my doctor sent me to a specialist to try and find the cause of my illness.

As I _______ to the hospital, I was feeling sad and certainly wasn't on top of my game. As I got to the hospital, I began my _______ for a parking lot. I finally found one not too far from the entrance to the hospital.

As I got out and brought my change out of my pocket, I noticed a man looking a little _______ standing in front of a parking meter(停车记时收费表)two cars away. He seemed to be searching his pockets for what I supposed were _______ for the meter.

Although I _______ didn't feel that great, I thought that I should at least go over to him and find out if I could _______ him. As I stood beside him, he turned to me, looking anxious. I asked him if he had a problem I could help with. He said that he had no changes at all because he was only thinking about visiting his sick wife when he left his house.

I reached into my pocket and _______ out two dollars and gave it to him without saying a word. And, without waiting for a reply, I turned on my heel and said to him as I was walking away: “Have a good day.”

The funny thing was that I felt a lot brighter. A small smile came to my face, and I seemed to walk just a little quicker. I was walking away when he called out: “Thank you so much.” You know, I didn't even _______ him to say anything. He didn't have to say a word to me. It was simply enough to know that I had helped someone else who needed a __________. That's all it took to bring a smile to my face as I went on toward completing my own business.

You know, it doesn't take much to help someone else.

1A.testsB.actionsC.careD.comfort

2A.walkedB.ranC.rodeD.drove

3A.searchB.planC.travelD.design

4A.tiredB.worriedC.relaxedD.bored

5A.toolsB.keysC.coinsD.cards

6A.probablyB.suddenlyC.finallyD.really

7A.helpB.understandC.followD.join

8A.pushedB.madeC.pulledD.sent

9A.meanB.expectC.makeD.save

10A.courageB.patienceC.handD.guide

【答案】

1A

2D

3A

4B

5C

6D

7A

8C

9B

10C

【解析】

这篇短文主要讲述了作者在去看病的途中帮助了一位男士的故事,帮助别人并不会花费我们太多东西,因而我们不要吝啬,多去帮助需要帮助的人。

1句意:我记着最近的一天,当我不得不去医院进行特殊的检测,因为我感觉不是很好,我的医生把我送到一个专家那里试着找出我的病因。

tests检测;actions行动;care关心;comfort舒适。此句是一个原因状语从句,根据“because I wasn't feeling well and my doctor sent me to a specialist to try and find the cause of my illness.”可知我去医院的目的是找出病因,因此需要做一些检测。故选A

2句意:当我开车去医院的时候,我感到悲伤,当然超出我的控制。

walked走;ran跑;rode路;drove开车。根据a parking lot“一个停车场可知作者是开车去的。故选D

3句意:我开始搜寻一个停车区。

search搜寻;plan计划;travel旅行;design设计。根据宾语a parking lot可知,此处表示找停车场,因此这里是说搜寻的意思。故选A

4句意:我注意到一个男人看起来有点担心的站在停车记时收费表的前面。

tired累人的;worried担心的;relaxed放松的;bored无聊的。根据下文“As I stood beside him, he turned to me, looking anxious.”“我走到他旁边,他看向我,看起来很焦虑,可推测这位男子现在应该是焦虑、担心的。故选B

5句意:他好像在口袋里搜寻,我认为是为收费表准备的硬币。

tools工具;keys钥匙;coins硬币;cards卡片。根据“As I got out and brought my change out of my pocket…”作者的行为可知,作者到停车场后准备零钱,给停车付费,因此可推测这个男子也是在找钱,硬币符合题意。故选C

6句意:尽管我真的没有感到伟大……

probably可能地;suddenly突然地;finally最后;really真地。此空为副词修饰动词,此处作者想表达自己并没有觉得自己的行为伟大,really符合句意。故选D

7句意:……我认为我应该至少走向他,找到是否我可以帮助他。

help帮助;understand理解;follow跟随;join加入。根据下文“I asked him if he had a problem I could help with.”“我问他是否他有困难我能帮助的可知作者是想去帮助这个男子。故选A

8句意:我放进兜里,拿出2美元,没有说话把它给了他。

pushed推;made制作;pulled拖拉;sent送。根据“…gave it to him…”可知我从兜里拿出2美元给他。短语pull out表示拿出。故选C

9句意:你知道,我甚至没有期待他说什么。

mean意义;expect期待;make制作;save节省。根据“He didn't have to say a word to me.”可知作者认为他没有必要说什么,因此可推测作者本没有期待他说什么。短语expect sb. to do sth.表示期待某人做某事。故选B

10句意:仅仅知道我帮助了需要帮助的某个人就足够了。

courage鼓励;patience耐心;hand帮助;guide引导。who引导的定语从句,先行词为someone,这里指代的是需要帮助的人,need a hand表示需要帮助,此处hand表示名词帮助。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
C
Young children don't have the skills or knowledge to stay safe in heavy traffic. The following tips(忠告)will be helpful for you to keep your children safe in heavy traffic. Children learn about road safety by watching others. As parents, make sure that you always set good examples. Your children will follow you and think it's OK to do like you. Teach your children to pay attention to traffic lights when you cross the road together with them. This helps them understand when it's safe to cross. Make sure that you walk between your children and the traffic, and hold their hands all the time.
When your children are a little older, you can start to tell them the importance of traffic knowledge. Let them start to understand the reasons why they need to be socareful. Talk with them about road signs and traffic rules.
Ask your children to play in a safe place. Never let them ride bikes on the road without an adult present at rush hour.
The most important thing you can do is to keep your children from getting hurt, so parents encourage them to follow traffic rules. After knowing about traffic rules, they'll volunteer to obey them. In this way, they'll be careful enough to keep themselves away from danger.
根据短文内容回答问题。
(1)Do young children know how to stay safe in heavy traffic?
(2)Who should set good examples to young children on the road?
(3)When doyoung children never ride their bikes alone on the road?
(4)When will children volunteer to obey traffic rules?
(5)What is the passage mainly about?

【题目】 Over the last century, many building trends(潮流)have come and gone. But the buildings designed (设计) by Ieoh Ming Pei, one of the world's best-known architects (建筑), have not. The designs of this Chinese-American architects stands as his special talents to the whole world. However, the man behind the famous buildings died on May 16, at age 102.

During his long work life, Pei has left over 50 buildings with different styles (风格) around the world. According to him, it is dangerous for an architect to be marked with only one style. Instead, he was known for his eclectic style, bringing together opposite ideas into each design-East and West, ancient and modern, natural and man-made.

His style may come from his life experiences. He was born and grew up in China, and then he went to the US to study architecture at 18. He studied at Massachusetts Institute of Technology and later at Harvard. "I've never left China, because home is a place your heart always belongs to", he once said.

Pei tried to include local (当地的) and historical ideas in his designs. When designing Suzhou Museum in the 2000s, Pei made the building go with the city. He built small halls with traditional white walls and dark roofs (屋顶), just like the classical Chinese gardens which Suzhou are famous for. At the same time, the lines and the windows in the roof bring something modern to the museum.

Even in Pei's 80s when he was designing the Museum of Islamic Art in Doha, Qatar, he still kept learning new things. He spent months in the Middle East visiting special places. "A lasting building will always find the place where it comes from," Pei said. That may explain why he and his designs have stood the test of time.

1Ieoh Ming Pei is a(n) ________.

A.engineerB.architectC.scientist

2The underlined word "eclectic" in Paragraph 2 means ________.

A.兼收并蓄的B.富丽堂皇的C.不相兼容的

3From the passage, we know that Suzhou Museum is ________.

A.traditional and modernB.ancient and historicalC.fashionable and new

4Pei was designing the Museum of Islamic Art ________.

A.in the 1980sB.at 18 in the USC.when he was about 80

5Which of the following is true about Ieoh Ming Pei?

A.He has never studied abroad before.

B.He has designed 50 buildings with only one style.

C.Always keeping learning is the secret to his achievement.

【题目】 Every year more people recognize that it is wrong to kill wildlife for “sport”. Progress in this direction is slow because shooting is not a sport for watching, and only those few who take part realize the cruelty and destruction.

The number of gunners, however, grows rapidly. Children too young to develop proper judgments through independent thought are led a long way away by their gunning parents. They are subjected to advertisements of gun producers who describe shooting as good for their health and gun-carrying as a way of putting redder blood in the veins. They are persuaded by gunner magazines with stories honoring the chase and the kill. In school, they view motion pictures which are supposedly meant to teach them how to deal with arms safely but which are actually designed to stimulate(刺激)a desire to own a gun.

Wildlife is disappearing because of shooting and because of the loss of wild land habitat. Habitat loss will continue with our increasing population, but can we slow the loss of wildlife caused by shooting? They seem to forgive shooting for sport because they know little or nothing about it. The only answer, then, is to bring the truth about sport shooting to the great majority of people.

Now, it is time to realize that animals have the same night to life as we do and that there is nothing fair or right about a person with a gun shooting the harmless and beautiful creatures. The gunner like to describe what they do as character building, but we know that to wound an animal and watch it go through the agony of dying can make nobody happy. If, as they would have you believe, gun-carrying and killing improve human character, then perhaps we should encourage war.

1According to the text, most people do not seem to be against hunting because _______.

A.they have little knowledge of itB.it helps to build human character

C.it is too costly to stop killing wildlifeD.they want to keep wildlife under control

2The underlined word “agony” in the last paragraph probably means _______.

A.formB.conditionC.painD.sadness

3According to the text, the films children watch at school actually _______.

A.teach them how to deal with guns safelyB.praise hunting as character-building

C.describe hunting as an exerciseD.encourage them to have guns of their own

4It can be inferred from the text that the author seems to _______.

A.blame the majority of peopleB.worry about the existence of wildlife

C.be in favor of warD.be in support of character-building

【题目】 On a cold winter afternoon, Susan was walking home from a supermarket. She was feeling a little tired because she was carrying her shopping bags. They were so heavy that she had to have a rest in the park. She walked towards the gate of the park. She noticed a poor man walking out of a restaurant in front of her. The man was holding a paper bag. He walked to a rubbish bin(垃圾箱)and started looking through it.

Susan suddenly felt sad. She knew this man would take all that he could get, so she went up to him and gave him some fruit. The man looked up in surprise and took the fruit.

A big smile appeared on his face and she felt very happy. They he said, “Wow! First someone gave me this sandwich, then the orange juice, and now some delicious fruit. This is my daughter’s lucky day. Thank you, girl.” Then he went away, singing a song.

Just then, Susan understood what the saying “Giving is getting.” really meant. Everyone in the world needs help and everyone can offer help.

Giving sometimes doesn’t cost much, but it means a lot to the people who you help.

1Susan felt a little tired because she ______.

A.walked so fastB.looked through a rubbish bin

C.felt coldD.carried heavy shopping bags

2The poor man felt _____when Susan gave him some fruit.

A.sadB.surprisedC.interestedD.kind

3From the passage we may know the poor man’s daughter couldn’t get ____that day.

A.orange juiceB.some fruitC.a new coatD.a sandwich

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The poor man had no money to buy food for his daughter.

B.It was the poor man’s daughter’s birthday.

C.The poor man asked Susan for some fruit.

D.The poor man’s daughter was ill.

5The passage mainly tells us that ____.

A.giving means takingB.giving is getting

C.we shouldn’t look through rubbish binsD.we should give others fruit

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网