题目内容

【题目】Motor cars were first made in England just before 1900. The parts for the bodies and engines(发动机)were __ made, and the cars built from these were popular at one time. This lasted a long time and the cars __ a lot of money.

Some of these cars are __ running and every year take part in a race from London to Brighton.

Later the makers had to find a quicker and ___ way of making cars so that more people could buy them. ___ making all the parts on their own, some car makers ___ other factories to do this. The parts were only fitted together by the car makers.

An American named Henry Ford found a quick way of ___ cars. He had a ___ of men who fitted together each part of a car. Then the men moved on to another car.

When the cars were ___, they were driven away and another line of cars was started.

Today the cars are carried by a moving track. Modern car-making works are ____ large that each one is really a lot of factories close together. Thousands of men and women work in each factory, make and assemble(装配)the many different parts of cars.

1A. arm B. hand C. machine D. nature

2A. spent B. paid C. used D. cost

3A. even B. still C. also D. only

4A. expensive B. cheaper C. stranger D. important

5A. Instead of B. Because of C. In order to D. By

6A. had B. ordered C. asked D. hoped

7A. carrying B. buying C. selling D. making

8A. group B. many C. few D. little

9A. given B. noticed C. finished D. gone

10A. so B. such C. too D. just

【答案】

1B

2D

3B

4B

5A

6C

7D

8A

9C

10A

【解析】

短文大意:本文是一篇说明文,介绍了汽车制造的历史轨迹和发展历程。

1句意:车身和发动机的零件是手工制造的考查名词辨析题。根据句意语境,可知选B。

2句意:这持续了很长一段时间,汽车也花了很多钱。考查动词辨析题。A. spent花费(时间/金钱),主语需是人;B. paid付钱,主语需是人;C. used使用,主语需是人或有生命的事物;D. cost花费/价值,主语需是物。本句主语the cars是物,根据句意语境,可知选D。

3句意:其中一些车还在行驶,每年都要参加从伦敦到布莱顿的比赛。考查副词辨析题。A. even甚至;B. still仍然;C. also也;D. only仅仅。根据下文and every year take part in a race from London to Brighton.,可知有些车还在行驶,still符合句意,故选B。

4句意:后来,汽车制造商不得不找到一种更快、更便宜的制造汽车的方式,以便让更多的人能够购买。考查形容词比较级辨析题。and连接并列结构,根据前面的quicker,可知用比较级,可排除AD两项。结合下文so that more people could buy them.,可知cheaper符合句意,故选B。

5句意:一些汽车制造商没有自己生产所有零部件,而是要求其他工厂这样做。考查动词辨析题。A. Instead of(是…)而不是…,强调作为…的替换;B. Because of因为,表原因;C. In order to为了,表目的;D. By通过,表方式根据句意语境,可知BCD三项意思都与句意不合,故选A。

6句意:一些汽车制造商没有自己生产所有零部件,而是要求其他工厂这样做。考查动词辨析题。A. had有;B. ordered命令,表示强制性动作;C. asked要求/请求;D. hoped希望,表示动作尚未发生。ask sb. to do要求某人做某事;根据句意语境,可知ABD都不合句意,故选C。

7句意:一位名叫亨利·福特的美国人发现了一种快速制造汽车的方法。考查动词辨析题。根据首句Motor cars were first made in England just before 1900.和第三段Later the makers had to find a quicker and cheaper way of making cars so that more people could buy them.,可知短文介绍的是汽车制造,make制造/生产,故选D。

8句意:他有一群人,他们把汽车的各个部件装配在一起。考查形容词辨析题。A. group B. many不可和不定冠词a/an连用,可排除。a group of一群(人、虫、兽等),后接复数名词;a few of少数几个;a little of一点,后接不可数名词。men是复数名词,根据句意语境,可知选A。

9句意:汽车完工后,他们就被开走了考查动词辨析题。A. given给;B. noticed注意/通知;C. finished完成;D. gone去(某地)。根据下文they were driven away and another line of cars was started.另一条汽车生产线开始,可知此前的组装完成,故选C。

10句意:现代汽车制造工厂是如此之大,以至于每一个工厂都是紧密相连的。考查so…that结构。such后接名词(短语),large(大的)是形容词,可排除。so…that如此……以至于,引导结果状语从句,其否定句可用too…to代替。本句是结果状语从句,根据句意语境,可知选A。

完形填空,它集阅读理解、语法、词法、句法于一体,是难度最大的题,重点考查语言综合运用的能力。解题的方法第一要带着空,通读文章,搞清事件发生的背景。紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索,语法知识,以及句子之间的关系,词的搭配,结合上下文背景语境,结合句意选择适合语境的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Anger is a kind of feeling.Many things can make you angry.When your teacher gives you too much homework,when your team loses an important game,when a friend borrows your favorite thing and then breaks it,you may get really angry.

Usually,your body will tell you when you are angry.For example,you breathe faster,your face turns red,and you may want to break something or hit someone,but sometimes,you hide your anger.For example,you may hide it in your heart.The problem is that if you do this,you may get a headache or your stomach may hurt.

In fact,it's not good to hide your anger,and it's normal for you to get angry sometimes.But anger must be let out in the right way,without hurting others or yourself.

When you get angry,you can talk about it with other people.It's helpful to talk about your anger with an adult,such as parents,or a teacher.When you talk about anger,those bad feelings can start to go away.Here are some other things you can do when you start to feel angry:talk to a good friend;count from 1 to 100;give someone a hug;go for a bike ride;think about good things,etc.

Remember that how you act when you are angry can make everything better or worse.Don't let your anger control you.

1How many reasons for people to get angry does the text mention?(不超过5个词)______________________________

2What will tell you when you are angry?(不超过5个词)

______________________________

3What's the problem if people hide their anger?(不超过15个词)

______________________________

4How should people deal with anger without hurting others or themselves?(不超过10个词)

______________________________

5Whom can people talk with if they are in anger according to the passage?(不超过5个词)

______________________________

【题目】阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。

Molly had a bad day today.This morning,when she got out of bed,she stepped on her favorite doll and broke its head off.When she went to brush her teeth,she dropped her toothbrush(牙刷).

At breakfast,Molly dropped her breakfast plate on the floor.One of her pancakes even flew up to the ceiling and didn't fall back down!

After breakfast,Molly looked at her watch and found she was already late.She usually takes the school bus to school,but today she missed it and had to take a taxi to school.

When Molly arrived at school,she found she had forgotten to bring her math homework.And in the P.E. class,she tripped(绊倒) and her knee was hurt badly.

“I had a bad day,” Molly cried,throwing herself on her bed after she came home.

“What's the matter,Molly?” her mom asked.Then Molly told her mom about what had happened in the day.“I know what will make you happy.Come with me,” her mom said.They walked down the street to the park.Mom pushed Molly on the swings.

“It's fun,” Molly laughed.Swinging is always her favorite thing.

“This is for you,” her mom said and handed Molly a pretty red flower.“Do you feel better now?”

1What happened to Molly's favorite doll?(不超过5个词)

_____________

2What did Molly have for breakfast?(不超过5个词)

_____________

3How does Molly usually go to school?(不超过5个词)

_____________

4What did Molly hurt in the P.E.class?(不超过5个词)

_____________

5What did Molly's mother do to make her feel better?(不超过15个词)

_____________

【题目】Speaking is different among the four skills in learning English.The other three you can do alone on your own,but you can't really speak alone.Speaking to yourself can be “dangerous” because men in white coats may come and take you away! Then how can you practice speaking?Where can you find people to speak English with?

At school—If you pay to go to a language school,you should use the chance to speak.If your teacher asks you to speak in pairs with other students,try to say as much as possible.Don't worry about your mistakes.Just speak!

Cafes and bars—There are American,British,Irish and Australian bars in many big cities.If you can find one,you will probably meet many people speaking English as their first or second language.

Songs and videos—Repeat the words of an English song,singing with the music until it becomes automatic (不假思索的).It's good practice for your memory and for the mouth muscles (肌肉) that you need for English.

Language is all around you—Everywhere you go,you will find language.Shop names,notices,and car numbers…When you walk down the street,practice reading the words and numbers that you see.Say them to yourself.It's not exactly a conversation,but it will help you to “think” in English.

1The purpose of this passage is to ________.

A. tell us that you can speak English alone

B. tell us that English is all around you

C. give us some advice on how to practice speaking

D. tell us speaking is the easiest of the four skills in learning English

2What does the writer mean by saying “Speaking to yourself can be dangerous”?

A. The writer is joking—perhaps a doctor will come and take you to the hospital.

B. It's dangerous to practice speaking with foreigners.

C. When you speak alone,you have to put on a white coat.

D. Men in white coats will cause an accident.

3The writer advises you to go to cafes and bars because ________.

A. you can enjoy yourself there

B. you can listen to English songs there

C. it will not be dangerous if you speak to yourself there

D. you will meet many English speakers there

4Why does the writer give the advice “Songs and videos”?

A. It's good practice for your memory.

B. It's good for the mouth muscles that you need for English.

C. It's good for you to sing well.

D. Both A and B.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网