题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A few minutes ago, walking back from lunch, I started to cross the street when I heard the sound of a coin dropping. As I turned, my eyes caught the heads of several other people turning, too.
The sound of a coin dropping on the ground is an attention-getter. Whatever the coin is, no one ignores(忽视) the sound of it. It got me thinking about sounds again.
We are circled by so many sounds that attract the most attention. People in New York City seldom turn to look when a police car comes ringing along the street.
When I'm in New York, I'm a New Yorker. I don't turn either.
At home in my little town in Connecticut(康涅狄格州), it's different. The distant ringing of a police car brings me to my feet if I'm in bed.
It's the quietest sounds that the most effect on us, not the loudest. In the middle of the night, I can hear a dripping tap a hundred yards away though three closed doors. How come I never hear the sounds in the daytime?
I'm quite clear in my mind what the good sounds are and what the bad sounds are.
I've turned against whistling(吹口哨), for instance. I used to think of it as the mark of a happy worker. But lately, I've been connecting the whistler with a nervous person making noise.
The tapping(轻敲) of my typewriter as the keys hit the paper is a lovely sound tome. I often like the sound of what l write better than the looks of it. But whatever sounds there will be, and whether we love them or not, we can't break away from them in our life.
(1)The sound of a coin dropping makes people .
A.think of getting rich
B.look at each other
C.pay attention to it
D.stop crossing the street
(2)People in New York .
A.don't pay attention to the ringing of a police Car
B.sleep early at night
C.are attracted by sounds
D.don't hear loud noises
(3)The writer doesn't like whistling because .
A.he is tired of it
B.he used to be happier
C.it lets him think of a nervous man making noises
D.he doesn't like workers
(4)The writer .
A.sleeps next to the window
B.comes from a small town in Connecticut
C.is interested in the ringing of a police car
D.1ikes to try find dropped coins
(5)How does the writer feel about sounds in general?
A.They make him feel at home.
B.He thinks they should be ignored.
C.He doesn't like any sound.
D.He believes they are part of our life.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】由一枚硬币掉落的声音吸引大家注意力的事情,引出作者对声音的思考。
(1)细节理解题。文章第一段表示有一枚硬币掉落,第二段开头有以下描写The sound of a coin dropping on the street catches everybody’s attention. 所以选C。
(2)细节理解题。根据文章三四段People in New York City seldom turn to look when they hear the siren(警报)of a police car or an ambulance(救护车). When I’m in New York, I’m a New Yorker. I don’t turn either. I hardly hear a siren there.引出选A。
(3)细节理解题。文章倒数第二段I've turned against whistling(吹口哨), for instance. I used to think of it as the mark of a happy worker. But lately, I've been connecting the whistler with a nervous person making noise. 可知作者不喜欢口哨的原因是因为它与一个焦虑的人发出的噪音相联系,故选C。
(4)细节理解题。文章第五段开头At home in my little town in Connecticut,可知来自一个小镇,选B。
(5)细节理解题。从文章最后一段But whatever sounds there will be, and whether we love them or not, we can't break away from them in our life. 可知作者认为无论什么声音,无论我们是否喜欢,我们都不可能逃离开他们,所以作者认为声音是我们生活的一部分,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解, 从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
Are you ready for the adventure of your lifetime? Do you love to travel and 1 new people?
If your answer 2 these questions is "Yes", then read on.
Have you ever lived and studied in 3 country? No? Well, now it is your chance!
Student exchange(交换) is fun, exciting and will teach 4 new things. It gives you the chance to experience a 5 culture and learn a new language. You will never have another experience like this!
There are two stages(阶段) in every student exchange, a hosting stage and a visiting stage. For hosting stage, an exchange student will travel to your hometown and 6 with your family for three months. Then, you will travel to the hometown of your exchange partner and live with his or her family for three months 7 the visiting stage. You will go to school there and live just like a member of the host family.
8 can go on a student exchange? All secondary school students can go on an exchange if you have done 9 in your class this year. You should be 14--17, and you would like to learn the language, culture, history, geography and the way of life in another country. And you should have your application (申请) approved (批准) by the head teacher.
So, what are you 10 for? Apply today!
(1)A.watch B.talk C.meet
(2)A.to B.of C.with
(3)A.others B.the other C.another
(4)A.your B.you C.his
(5)A.different B.same C.strange
(6)A.study B.learn C.live
(7)A.after B.before C.during
(8)A.Who B.What C.Which
(9)A.good B.nice C.well
(10)A.waiting B.living C.playing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网