题目内容
【题目】 (One day, Gulliver was caught in a storm and his ship hit a rock, then damaged. He was washed to the beach. When he woke up, he found himself in Lilliput and a lot of' tiny people were around him.)
The Emperor spoke in a low voice but I could hear all the words clearly.
His Majesty and I often spoke to each other but neither of us understood a single word. I tried words from many languages. No one could understand me, not even the cleverest of the Emperor's followers.
After about two hours the Emperor left. His wife, children and their servants went also. There were strong guards around me. This was to stop the crowd of people from hurting me.
An officer told the guards to hold six men who made me angry. These men were given to me and I had to choose their punishment. I put five of them in my pocket. Then I pretended(假装)to eat the sixth man.
The poor man screamed terribly. The guards were worried when they saw my knife in my hand. I only cut the rope round his hands. Then I put him on his feet and let him go. I lifted the other five men out of my pocket and put them gently on the ground too.
The people and the soldiers were very pleased with my great kindness. They told the Emperor about it immediately. Emperor ordered his men to make a bed for me and they had to join six hundred of their little beds together to make one bed for me.
At the same time the Emperor asked all his advisers for their advice on how to deal with me. They were very worried. If they set me free, I might be dangerous. I was eating so much food that soon all the people would be hungry. The farmers could not grow enough food to feed all of us.
The wise men thought that they should kill me. But they would not be able to bury(埋葬)me. My dead body would smell. This might cause much illness all over the country.
【1】Why did the tiny people hurt Gulliver at first?
A.They just wanted to make fun of him.B.They thought he would attack the king.
C.They wanted to kill him and got his knife.D.They were afraid of him because he was too big.
【2】The underlined word "them" in Paragraph 4 refers to(指代)" ________" .
A.the guardsB.the six men
C.the officersD.the Emperor's children
【3】What do the last two paragraphs mainly talk about?
A.The Emperor and his men's decision to kill Gulliver.
B.The Emperor and his men's communication with Gulliver.
C.The Emperor and his men's difficulties in dealing with Gulliver.
D.The Emperor and his people's pleasure with Gulliver's great kindness.
【4】What prevented the tiny people from killing Gulliver?
A.Gulliver's size and knife.B.Gulliver's strength and wisdom.
C.The king and his wife's order.D.The trouble of his dead body.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
本文是一篇人物故事类短文,主要介绍了Gulliver在小人国的遭遇。
【1】细节理解题。根据第一段中“When he woke up, he found himself in Lilliput”当他醒来的时候,他发现自己在小人国,可知对于小人国的人来说,格列佛太大了,让他们感到害怕。故选D。
【2】词义猜测题。根据第五段第一句“An officer told the guards to hold six men who made me angry.”,可知“them”是指代这六名让我生气的人。故选B。
【3】细节理解题。根据倒数第二段第一句“At the same time the Emperor asked all his advisers for their advice on how to deal with me”,可知皇帝和他的子民是在商量怎么处置Gulliver。故选C。
【4】细节理解题。根据最后一段中“But they would not be able to bury me. My dead body would smell. This might cause much illness all over the country.”,可知小人国不知道怎么处置Gulliver死后的尸体,所以没杀他。故选D。
【题目】Let’s Explore (探究) The Nature!
Are you interested in animals and nature? Do you want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your chance! Youth Explore is prepared for you with a THREE-DAY summer program! You can take part in many activities and meet with many animals---giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program in as follows:
Age: Students aged 8~16
Groups: There are 2 programs for you to choose from.
Each program needs at most 15 students.
Program A Dates: 12~14 July, 2016 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. | Program B Dates: 3~5 August, 2016 Days: Wednesday to Friday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. |
Program cost: $230 for members; $250 for non-members
How to do: Simply come to our center to get an application form (申请表).
Send your completed form on or before 8th July, 2016(Friday).
Notes:
1 NO FREE lunches are provided because of personal food differences. You may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2 Both programs will start one day late if there is a warning of rainstorms.
【1】________ can join the three-day summer program.
A.A kid of 6B.A boy of 14C.A girl of 18D.A man of 26
【2】If there is a rainstorm on 12th July, program A will start on________ .
A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Wednesday
【3】Two members and one non-member should pay ________for the program.
A.$710B.$690C.$480D.$750
【4】Free lunches aren’t provided because________.
A.the lunches cost too muchB.there are many restaurants
C.people have different tastesD.they may bring lunch-boxes
【5】What can we know from the passage?
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15 students are in each program.
C.We can only see three kinds of animals in the program.
D.You need to hand in an application form for the program.