题目内容

【题目】 At 12, my father decided to take me a trip to France. I had never been out of the country before, so I was very excited. My aunt, my father and I went around with my father showing us all the unbelievable attractions in Paris. None of us spoke much French but we loved the city.

We had taken the subway all over the city and were congratulating ourselves on our understanding of what is honestly a good subway design that is pretty easy to follow. We decided to visit Versailles by train. We chatted happily along the way until my father realized we were far into the French countryside and no one around spoke English.

We reached the end of the line and felt frightened when everyone finally left the train. An old man and his grandchild noticed us and came up to help. He spoke no English, so in broken French we tried to explain. When he finally understood, this great man settled his grandson and showed us to the correct train and then got on it with us. Later we knew the truth that there was a train transfer(换乘) and he didn't want us to miss it. This kind man rode a train an hour and a half out of his way to make sure that three Americans got where they wanted to be. He refused to let us pay for his ticket. He did it all with a gentle smile and shook our hands gently at the stop. Then with his quiet way, he got on the train to return the way he had come.

What impressed me most was the man and his kindness during the amazing trip. Some Americans think the French are rude for some reason, but I always try to make them change their minds with this very story.

1What happened to the author and his family on the train?

A.They failed to get off the train at the right time.

B.They couldn't understand the signs of the train.

C.They had a quarrel about where to go first.

D.They found it hard to live in the countryside.

2How did the man help the author and his family?

A.By paying for their train tickets.

B.By showing them the return way.

C.By inviting them to travel together.

D.By leading them to where they wanted to be.

3What impressed the writer most about the old man?

A.His honestyB.His kindnessC.His gentlenessD.His happiness

4Which of the following can best describe the last paragraph?

A.Seeing is believing.B.Being kind is a good manner.

C.Traveling enriches one's life.D.Helping brings great pleasure.

5What's the purpose of the author's writing the passage?

A.To explain an unexpected problem.

B.To list the unbelievable attractions in Paris.

C.To share an unforgettable foreign experience.

D.To show the importance of learning a foreign language.

【答案】

1A

2D

3B

4A

5C

【解析】

这篇短文主要讲述了作者十二岁时和父亲在法国旅行,在去凡尔赛宫的路上,坐过了站,一位老人帮助了他们。这位老人为了确保他们能到达他们想去的地方而陪他们坐了一个半小时的火车。这件事使作者印象深刻。

1推理判断题。根据We decided to visit Versailles by train. We chatted happily along the way until my father realized we were far into the French countryside and no one around spoke English.可知他们没有在正确的时间下火车,坐过头了,故选A

2细节理解题。根据kind man rode a train an hour and a half out of his way to make sure that three Americans got where they wanted to be.可知,法国老人特地陪着我们坐了一个半小时的火车确保我们到了我们想到的地方。故选D

3细节理解题。根据What impressed me most was the man and his kindness during the amazing trip.可知,旅行中给我留下最大印象的是老人和他的“kindness”。故选B

4推理判断题。根据Some Americans think the French are rude for some reason, but I always try to make them change their minds with this very story.可知作者通过亲身经历来评价法国人,而不是根据传言,故选A

5主旨归纳题。根据短文主要介绍了作者和父亲在法国旅行时,一位老人为了确保他们能到达他们想去的地方而陪他们坐了一个半小时的火车,这件事使作者印象深刻,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was Friday.The football game was on Saturday and we were very excited.My brother was going to be the quarterback(美式足球进攻组织者)for our team.It was the first time he would be in that _____He had been hoping to be the quarterback ever since he joined the team.He said“That's a big job.That's the one that makes the big difference.”

My mother said_____son.That's the big target(进攻目标)too.You know the other _____ want to knock you down.You can get hurt.”

“Don't worryI'm so _____ and I'm fast.BesidesI have great players who will _____ them from coming at me” my brother said.

I couldn't _____ well the whole night.I worried about my brother.My mother was _____—he could get hurt.The next morninghe _____ early to get to the game.When we got thereit was about to start.The _____ ran out on the field.My brother looked great.He saw us and ______

Then it started.They were playing hard.One player in particular from the other team kept ______ at him.Then it happened.He knocked my brother down.My brother was slow to get up.My mother was screaming(尖叫)The coach ran out on the field.He told my brother to ______ some time on the bench.He was afraid he had been hurt.My mother ran down to ______ on my brother.But all he did was a smile.“ It's just a bruise(瘀伤)I'm fine.And don't worry.I'll be back.This is ______I love leading the team.”

After that gamemy brother plays quarterback every Saturday.But my mother is still ______She can't go to the game.She just waits at home and hopes to see him walking in with a smile.

1A.gameB.listC.showD.place

2A.Go aheadB.Take it easyC.Be carefulD.Well done

3A.parentsB.playersC.fansD.strangers

4A.handsomeB.healthyC.braveD.strong

5A.stopB.helpC.protectD.hide

6A.behaveB.playC.sleepD.dream

7A.rightB.sadC.angryD.excited

8A.restedB.exercisedC.leftD.returned

9A.familyB.teamC.coachD.crowd

10A.criedB.laughedC.greetedD.cheered

11A.pointingB.shoutingC.lookingD.rushing

12A.taeB.wasteC.saveD.kill

13A.callB.checkC.operateD.breathe

14A.funnyB.easyC.greatD.dangerous

15A.proudB.disappointedC.anxiousD.calm

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网