题目内容

【题目】第二节 词语填空。通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABC三个选项中选出最佳答案。

Several days ago, I was walking home from school and saw some writing on the fence of a house. It said, “Happiness is a(an) ______ not a place.” I was having a bad day but it became a little ______ after reading this. I also took out a pen and wrote one of my favorite quotes(格言) down without thinking twice.

When I came back to the ______ the next day, I saw another quote under mine in the handwriting as the first one. I added another, so we kept on ______ for quite a while. One day, I was writing another quote on the fence and the old man, one of my neighbors, who ______ the fence, saw me. He came out and I was afraid he would be ______ for writing on his fence; everyone in my neighborhood knew he was known to be very unfriendly. He gave me a look of coldness and seriousness and then read the quotes. ______ saying a word to me, he then went back inside. I was even uneasier and afraid to go back to the fence. But when I did, I noticed no more quotes but two words in completely different handwriting had been added, “______.”

Later, I saw the old man in his front yard. He called me over and told me how my quotes on the fence ______ him, how he thanked me and how he was glad to see young people still have “Values”. We are now good friends and I talk to him a lot. This experience has ______ my life. I still don’t know who wrote these quotes, but if he is out there, I’d like to say “thanks” to that unknown friend.

1A.endingB.educationC.direction

2A.darkerB.brighterC.sadder

3A.fenceB.stationC.school

4A.by the wayB.in the wayC.in this way

5A.ownedB.paintedC.held

6A.surprisedB.madC.down

7A.WithoutB.ByC.Before

8A.Never mindB.Thank youC.Good luck

9A.troubledB.preventedC.encouraged

10A.changedB.reflectedC.saved

【答案】

1C

2B

3A

4C

5A

6B

7A

8B

9C

10A

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了作者看见邻居的围墙上不知是谁写了一句格言,所以他也把自己最爱的格言写了上去,就这样两人的格言你来我往地进行着,直到有一天,围墙的主人看见作者在写格言,并且告诉他自己被其格言所震撼,从此,两人成为了朋友。

1句意:幸福是一个方向而不是一个地方。

考查名词词义辨析。A. ending结尾;B. education教育;C. direction方向。根据句意,可知此处是表示幸福是一个方向而不是一个地方,意为我们需要朝向幸福而努力,故选C

2句意:我本来那天过得不太顺,但是读完这句话后我的心情明亮了一点。

考查形容词词义辨析。A. darker更暗沉;B. brighter更明亮;C. sadder更悲伤。根据前文的but表转折,可知此处表示心情好一些了,故选B

3句意:当我第二天来到这个围墙,我看见之前那个相同的笔迹在我的格言下又写了一句。

考查名词词义辨析。A. fence围墙;B. station车站;C. school学校。根据此处的came back和前文提到的fence,可知此处是指回到围墙,故选A

4句意:我又加了一句,所以我们用这种方式继续了一段时间。

考查介词短语。A. by the way顺便一提;B. in the way在……路上;C. in this way用这种方式。根据句意,可知是表示用这种互相写格言的方式,故选C

5句意:有一天,我正在围墙上写另一句格言,这个围墙的主人,也就是我的邻居之一,一个老人,看见我了。

考查动词词义辨析。A. owned拥有;B. painted画画;C. held举着。根据后文He came out and I was afraid he would be mad for writing on his fence,可知这个老人是围墙的主人,故选A

6句意:他出来了,我很害怕他会生气我在他的围墙上写字。

考查形容词词义辨析。A. surprised惊讶的;B. mad生气的;C. down向下。根据前文I was afraid,可知此处是害怕对方生气,故选B

7句意:没对我说一句话,他又进去了。

考查介词。A. Without没有;B. By通过;C. Before在……之前。根据句意,可知老人没说话,故选A

8句意:但是当我回到围墙,我注意到没有更多的格言了,只加了两个笔迹完全不同的字:谢谢

考查情景交际用语。A. Never mind不要紧,没关系;B. Thank you谢谢;C. Good luck好运。根据后文how he thanked me and how he was glad to see young people still have “Values”,可知老人很感谢我,故选B

9句意:他把我叫过去然后告诉我,我写在围墙上的格言是如何鼓励了他。

考查动词词义辨析。A. troubled困扰;B. prevented阻止;C. encouraged鼓励。根据后文how he thanked me and how he was glad to see young people still have “Values”,可知老人被我的格言所激励,故选C

10句意:这次经历改变了我的生活。

考查动词词义辨析。A. changed改变;B. reflected反映;C. saved拯救。根据句意,可知是改变了我的生活,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When Vivienne Harr was 8 years old, she saw a photo she would never forget.It was a photo of two young boys carrying large, heavy rocks on their backs.These children were the same age as Vivienne.But they did not have the same freedom and opportunities(自由和机会)that she had.

In some parts of the world, children have to work hard long days and they can't go to school. Vivienne wanted to change this.“ I want all kids to be able to go to school and play, ” said Vivienne. “I want them to be happy.”

To help raise money for children like the two boys in the photo, Vivienne started a lemonade stand(柠檬汽水摊位)near her home in Marin County, California. She promised to work every day for a year, rain or shine. “Sometimes, it was hard for me, when the weather was bad or I wasn't feeling well,” said Vivienne. “But I knew that some children were having a harder time than I was.”

Vivienne's goal(目标)was to raise $100, 000 in 365 days. On Day 175, she reached her goal. But that didn't stop Vivienne from working. With the help of her family, she started Make a Stand. The company now puts Vivienne's lemonade into bottles and sells it in 130 stores around the US.A small part of sales goes to help achieve Vivienne's dream—to make the world a better place for all children.

1The underlined word “this” in Paragraph 2 refers to the fact that ________.

A.some children have to work all day and can't go to school

B.some children don't have clean water to drink

C.some children don't have enough food to eat

D.some children have no homes

2Vivienne reached her goal of raising $100, 000 ________ after she started the lemonade stand.

A.130 daysB.175 days

C.10 monthsD.a year

3Make a Stand is the name of ________.

A.a kind of lemonade

B.a kind of bottle

C.a store

D.a company

4Which is the best title of the passage?

A.Vivienne and Her Dream

B.A Young Inventor

C.The Story of Two Young Boys

D.How to Make Lemonade

【题目】 A lot of toys have come and gone over the past 60 years, but Barbie (芭比娃娃) - short for Barbara - has always had a home on toy store shelves. According to The New York Times, however, “she” is more than just a toy. Barbie is watching the society’s changing attitudes (态度) toward women.

When Barbie was first introduced by Ruth Handler (1916-2002), one of the starters of US toy company Mattel, she had good plans. “Barbie has always shown the fact that a woman has choices,” according to a book, Dream Doll: The Ruth Handler Story.

But the earliest Barbie wasn’t offered too many choices at all. Barbie appeared either in a swimsuit or a housewife’s dress.

A good point is that the following years showed some progress, as Mattel introduced Barbie dolls with different skin colors and clothing for different jobs and hobbies. A new turning point came on International Women’s Day of 2018, when the company started a line of “Inspiring Women”. The dolls came out as famous women from history, including great US pilot Amelia Earhart and UK boxer (拳击手) Nicola Adams, which encouraged all other women.

But even though Mattel seemed to have good purposes, these new dolls weren’t safe from bad words. Unlike the real Nicola Adams, for example, the doll has no muscles (肌肉). Instead, it’s designed with a slim body, just like every other Barbie. According to the reporter Grace Kang, this exactly reflects the world’s present attitude toward women. “We’re allowed to be fit, but we’re not supposed to have too many muscles. We’re allowed to be clever, but smart women are meant to look like models with glasses on. We’re allowed to be creative and artistic, but quickly become ‘crazy’ if we start to look too messy,” she wrote.

No, Barbie isn’t perfect. But she’s slowly changing people’s views. Maybe that’s one thing real women can do.

1According to Paragraph 1, we know Barbie has always been __________.

A.expensiveB.popularC.changeable

2Which of the following sentences could be added to describe the process in Barbie’s role changing?

Barbie used to be a housewife.

Barbie is a boxer who won the gold medal.

A.Barbie took care of babies at borne.

B.Barbie became a great pilot in history.

C.Barbie with dark skin worked as a nurse.

3The underlined word “Inspiring” means __________ in the passage.

A.鼓舞人心的B.启发灵感的C.多愁善感的

4What might be the world’s present attitude toward women according to Grace Kang?

A.Women are supposed to be fit and strong.

B.Women should be like a crazy artist

C.Women are expected to be perfect.

5What is the purpose of the writer?

A.To make people change views toward women.

B.To help women to be more creative and artistic.

C.To encourage women to be perfect like Barbie.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网