题目内容

【题目】 Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplace. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms.

Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want. Within five years, each of the 1,500 students at the college will receive a laptop. The laptops are part of $10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college. The students with laptops will also have access to the Internet. In addition, they will be able to use e-mail to “speak” with their teachers, their classmates, and their families. However, the most important part of the laptop program is that students will be able to use computers without going to computer labs. They can work with it at home, in a fast-food restaurant or under the trees, anywhere at all!

Because of the many changes in computer technology, laptop used in higher education, such as colleges and universities, is workable. As laptops become more powerful, they become more similar to desktop computers. In addition, the portable computers can connect students to not only the Internet, but also libraries and other resources. State higher-education officials are studying how laptops can help students. State officials are also testing laptop programs at other universities, too.

At Westlake College, more than 60 percent the staff use computers. The laptops will allow all teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, “Here we are in the middle of Virginia and we're giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”

1The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to ______.

A.use for their schoolworkB.access the Internet

C.work at homeD.connect them to libraries

2Why is the word “speak” in the second paragraph in quotation marks(引号)?

A.They don't really talk.B.They use the computer language.

C.Laptops have speakers.D.The writer wants to catch our attention.

3Which of the following is TRUE about Westlake College?

A.All teachers use computers.B.1,500 students have laptops.

C.It is an old college in America.D.Students there can do anything they want.

4The laptop used in higher education, such as colleges and universities is workable because ______.

A.university students like using computers to do a lot of work

B.computer technology changes a lot

C.laptops are easy to use

D.laptops are cheaper to afford

5“A window on the world” in the last paragraph means that students can ______.

A.attend lectures on information technologyB.travel around the world

C.get information from around the worldD.have free laptops

6What can we infer(推理) from the passage?

A.The program is successful.B.The program is not workable.

C.The program is too expensive.D.We don't know the result yet.

【答案】

1A

2A

3C

4B

5C

6D

【解析】

文章大意:本文讲述了西湖大学正准备启动一个笔记本项目。它计划在五年之内为学校的每一位学生配备一台电脑,让学生随时随地能够做作业。也能够通过邮件和老师同学交流,更能了解更多的关于外部世界的信息。

1细节理解题。根据第2段中“Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want.”可知这个笔记本电脑项目目的是使学生门能随处作学校作业。故选A

2推理判断题。根据单词所在语境“In addition, they will be able to use e-mail to ‘speak’ with their teachers, their classmates, and their families.”可知此处是指用电子邮件交流,并非真正的谈话,所以要用引号。故选A

3细节理解题。根据第2段中“The laptops are part of $10 million computer program at Westlake, a 110-year-old college.”可知西湖大学是美国的一所古老大学,C项正确。故选C

4细节理解题。根据第3段中“Because of the many changes in computer technology, laptop used in higher education, such as colleges and universities, is workable.”可知笔记被用于高校教育是可行的是因为电子计算机技术的诸多变化。故选B

5词义猜测题。根据短语所在语境“Here we are in the middle of Virginia and we're giving students a window on the world. They can see everything and do everything.”可推出此处“a window on the world”意思是学生们能获取来自世界各地的信息。故选C

6推理判断题。根据第2段中“Westlake College in Virginia will start a laptop computer program that allows students to do schoolwork anywhere they want.”可知文章发表时项目还未启动,我们还不能知道结果。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We all need physical exercise. Exercise uses up food we eat and keeps the bodyenergetic. If you exercise several times a week, you will stay happy and healthy.

Some Western countries, such as the United States, have problems with exercise. In the US, many people don't have enough exercise because it is hard for them. People have to workfrom morning to late afternoon, so they don't have time to take exercise. They work in office buildings sitting in chairs all day long in front of computers. It is impossible for them to get much exercise in this way.

Some Westerners can get exercise walking from their homes to work. However, most of people cannot do this. It is too far from their homes to their offices. They have no choice but to drive to work. In fact, some have to drive one or two hours to their offices. This is not good in two ways. First, these people don't have a chance to exercise because they are sitting in their cars for two to four hours each day. Second, driving is challenging especially in rush hoursand needs too much attention. It makes a person very tired. So, when these people arrive homeat night, they don't want to take exercise after work.

Today, many people in the West are overweight which causes health problems for them. Doctors say exercise can help people both lose weight and improve their health. So many people are trying to get more exercise. But it takes time to change, and when people don'tsee a difference right away, they will lose confidence and stop exercising.

Title

Westerners need exercise.

The 1 that people can get from exercise.

Help heavy people lose weight.

Keep you energetic.

Help you stay healthy and happy.

The 2 people have in exercising.

Some people at work are too 3 to exercise.

Driving to work is too 4 for them to exercise.

The wrong attitude (态度) to exercise that some people have.

Some would be 5 if they don't see a difference in a short time.

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各题所给的ABCD项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Most of us have three meals a day. We take food for granted(理所应当).And we don’t think about it.________ experts argue a food crisis(危机)is coming. This crisis is going to make us_______the way we think about food.

Food is in great need________the growing of world population. By 1960, the population was three billion. It doubled to six billion by 1999. By 2050, this planet will need to feed at least nine billion people. As a result, the food prices get________.

So, what_______ a hungry, crowded world do? One suggestion is to eat_____meat. Meat uses more natural resources than grains. It requires more land ________ one pound of meat than to produce one pound of grains. It also requires_______ 5and 10 times more water than vegetables. So, eating less meat will provide more land for_______, and it will save water.

To eat less meat, people will need to change their eating habits. That will not be________. Americans, for example, have always loved meat. In general, they eat twice as much meat as people in ________ countries. At the same time , in developing countries like China and Brazil, sales of meat have doubled in the last 20 years._______ will double again by 2050. Growing need of meat_______to put pressure on natural resources.

World population is increasing, resources are becoming fewer, and food prices are rising. Therefore, we need to rethink about _______ we eat every day. For meat lovers, we don’t need to give up meat ________. But we need to eat more grains and less meat.

1A.AndB.ButC.OrD.Until

2A.changeB.changedC.to changeD.changing

3A.sinceB.becauseC.because ofD.as

4A.highestB.more higherC.higher and higherD.much high

5A.mayB.shouldC.mustD.can

6A.lessB.moreC.muchD.little

7A.producingB.to produceC.producesD.produced

8A.ofB.forC.amongD.between

9A.farmingB.farmC.farmsD.farmer

10A.easilyB.easierC.easyD.easiest

11A.anotherB.the otherC.othersD.other

12A.ThemB.TheyC.TheirD.Theirs

13A.will continueB.continuedC.continueD.have continued

14A.howB.whenC.whatD.where

15A.completeB.completelyC.completedD.completing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网