题目内容

【题目】A famous teacher was speaking to the students at our school. He began his lesson by holding up a 100 bill. Then he said to the three hundred students, “Who would like this 100 bill?” The students began to put up their hands at once.

Then he said, “I am going to give this 100 to one of you, but first, let me do this.” He then made the bill into a ball. Then he said, “Who wants it now?” The hands went back into the air.

“Well,” he said, “What if I do this?” and he dropped it on the floor and stepped on it. He picked up the dirty, crumpled bill and said, “Who still wants it?” Hands went back into the air.

“My friends,” he said, “you have learned a valuable lesson today. No matter (无论) what I did to the money, you still wanted it because it did not go down in value (价值). It was still worth l00!”

Many times in our lives, we are dropped, crumpled, and stepped on by the chances we take and the things that happen to us. We feel as if we are worth nothing. But remember, no matter what has happened to you, you will never lose your value: you are always valuable to those people who love you. Your value doesn’t come from what you do or whom you know, but WHO YOU ARE.

You are special and valuable. Don’t ever forget it!

◆根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

【1】Even though it was dirty, the money _______.

A. still went up in value

B. was worth nothing

C. didn’t go down in value

D. was still ours

【2】 We are always valuable to the people _______.

A. who pay us B. who call us

C. who hate us D. who love us

【3】 Your value doesn’t come from what you do but _______.

A. who you know B. who made you

C. who you remember D. who you are

【4】The sentence “Hands went back into the air” means “_______”.

A. the students put up their hands again

B. the students put down their hands

C. the students put their hands behind their backs again

D. the students put their hands in front of them

【5】Why did the famous teacher use a 100 bill at his lesson?

A. Because he wanted to make the bill into a ball.

B. Because he used to drop a bill on the floor and stepped on it.

C. Because he was going to give the bill to one of his students.

D. Because he wanted to make the students know what value was.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:即使钱是脏的,它的价值没有下降。对于那些爱我们的人来说我们总是有价值的,人的价值不在于你做了什么而在于你是谁。

【1】C细节信息题。据文章No matter (无论) what I did to the money, you still wanted it because it did not go down in value (价值). 可知,即使钱是脏的,它的价值没有下降。故正确答案为C.

【2】D细节信息题。根据you are always valuable to those people who love you. 可知,对于那些爱我们的人来说我们总是有价值的。故该题正确答案为D.

【3】D细节信息题。根据Your value doesn’t come from what you do or whom you know, but WHO YOU ARE. 可知,你的价值不在于你做了什么而在于你是谁。即该题选D.

【4】A猜测句义题。根据二三四段和The students began to put up their hands at once. The hands went back into the air. 可知,学生又举起了手。故正确答案为A.

【5】D判断推理题。通读全文并根据No matter (无论) what I did to the money, you still wanted it because it did not go down in value (价值). It was still worth l00!”可知这位名师在课上用100美元的纸币是因为他想让学生知道价值是什么。

故正确答案为D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It seems more and more Americans want schools to teach foreign languages to children younger than five years old.The most popular way to teach these young children another language is called immersion (沉浸式语言教学法).

Children in immersion programs hear only the new language in the classroom.The children play games, sing songs and talk to one another in the new languages, some experts (专家) say immersion programs are the most effective (有效的) way for young children to learn a language.But there can be a problem when children in the United States begin to learn another language at such an early age.Not many elementary schools continue to teach a foreign language.Only seven of the fifty states require (要求) schools to teach a foreign language to students between the ages of six and twelve.Language experts say it is easier for younger children to learn a language.Still, American schools generally do not begin to teach foreign languages until secondary schools.By then, students are about thirteen years old.

American schools face difficult choices about the cost of educational programs.The government has increased support for foreign language study in its education law called No Child Left Behind.

At the college, the Modern Language Association says more students than ever are studying foreign languages and more languages are being studied now than in the past.Spanish is the most widely (广泛地) taught in American colleges and universities.French, German, Chinese and Italian are also popular.

【1】The most popular way to teach the American children another language is called ________.

A.task B.speaking

C.immersionspan> D.listening

2Students in immersion programs can do the following things EXCEPT ________.

A.talking to one another in the new language

B.hearing their native language

C.playing games in the new language

D.hearing the new language

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The government doesn't support this program.

B.All schools will take part in the immersion program.

C.It's the best for children to learn a foreign language at an early age.

D.Not many elementary schools continue to teach a foreign language.

4What is the passage mainly about?

A.Foreign language teaching in America.

B.Foreign language teaching ways in America.

C.Foreign language teaching in American universities.

D.Foreign language teaching in America high schools.

【题目】Courage(勇气) is the ability to be brave in different kinds of situations(情形) in our life. Here and there, now and then, everyone needs courage to do something well. Courage may make you confident(自信) of your success. If you have courage, you won’t show fear in face of anything difficult or dangerous. With courage, you may still smile even if you are badly ill and know you are at the end of your life. How can we build up our courage?

Believe that you will be successful. Take chances and know that you have your own talents(天资). Besides, your family and friends are always there for you.

Exercise your courage. It is like a muscle(肌肉). The more we use it, the stronger our courage will be.

Know that giving up is not a choice. It’s much easier to give up, and it takes courage to say or do what you think is right, even when other people think you are wrong.

Fight to control your fear(害怕). Courageous people may still be afraid, but the difference is that they can control their fear. They don’t let it hold them back but use it as a reminder of what they can lose if they don’t go on.

Get courage by reading inspiring( 令人鼓舞的) stories of brave people. Abraham Lincoln is one of the people who you may think of.

The 【1】 to build up our courage

Believe that you will be 2 .

You have your own talents, your family and friends are ready to 3 you.

Take every chance to 4your courage.

Our courage will be stronger and stronger if we use it 5.

6 give up.

When others don’t think you are 7,you should believe in yourself.

8 your fear

Even the courageous people may be afraid sometimes, but they don’t let fear 9 them back.

Get courage from the stories of 【10 people.

Abraham Lincoln is a good example.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网