题目内容
【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
In recent years, many students from China come to the UK to attend school. Over 4,000 new students came in 2018 alone. Most Chinese students apply to(申请) a UK university after attending British middle schools. It can help them to find out more about a different culture and to experience high-quality teaching.
Studying in the UK will be a special and enjoyable experience. Unlike China, the UK isn’t a large country. You can see many great cities in a short time, such as London, Cambridge and Oxford. You are never more than 113 km from the sea.
Life for a student studying in the UK can be very exciting. Children start school at the age of 5. At 11, children go to middle school where they may study 10 subjects including maths, science, English, history and one or more languages such as French. Classes in the UK schools often have between 20 and 30 students. Most schools do not make students sit in the same seat for every lesson.
Children do not just learn from books or a screen, but enjoy different kinds of sports as part of their normal day, such as soccer, basketball and swimming. They can attend sports clubs after school.
【1】When do most students from China apply to a UK university?
______________________________________
【2】Why do the Chinese students study in the UK?
______________________________________
【3】Will it take a long time for students to see many great cities in Britain?
______________________________________
【4】How long do a student study in primary schools in the UK?
______________________________________
【5】What can students do after school in the UK?
______________________________________
【答案】
【1】After attending (After they attend) British middle schools.
【2】To (Because they want to) find out more about a different culture and to experience high-quality teaching. (Because it/ studying in the UK will be a special and enjoyable( or exciting) experience.)
【3】No, (it won’t).
【4】For 6 years.
【5】They can enjoy different kinds of sports./ They can attend sports clubs after school.
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍中国大多数学生申请英国大学的时间,以及选择在英国学习的原因。
【1】题意:中国大多数学生什么时候申请英国大学?
根据第一段“Most Chinese students apply to a UK university after attending British middle schools”可知在参加英国高中学习之后大多数中国学生申请英国的大学。故答案为After attending (After they attend) British middle schools.
【2】题意:为什么中国学生在英国学习?
回答“why”用because引导句子。根据第一段“It can help them to find out more about a different culture and to experience high-quality teaching”可知在英国学习可帮助学生学到不同的文化和经历高质量的教学。原因可概括为Because they want to find out more about a different culture and to experience high-quality teaching.或者To find out more about a different culture and to experience high-quality teaching.根据第二段“Studying in the UK will be a special and enjoyable experience”可知在英国学习将是特别令人享受的经历。以及第三段“Life for a student studying in the UK can be very exciting”可知在英国学习生活是让人兴奋的。原因可概括为Because studying in the UK will be a special and enjoyable( or exciting) experience.故答案为To (Because they want to) find out more about a different culture and to experience high-quality teaching. (Because it/ studying in the UK will be a special and enjoyable( or exciting) experience.)
【3】题意:看英国很多大城市会花学生很长时间么?
回答一般疑问句用yes或者no。根据第二段“You can see many great cities in a short time”可知在很短时间就可以看到大城市。回答用否定no或者no, it won’t.故答案为No, (it won’t).
【4】题意:英国学生在小学学习多长时间?
回答“how long”用“for+一段时间”来回答。根据第三段“Children start school at the age of 5. At 11, children go to middle school”可知小学有六年。故答案为For 6 years.
【5】题意:在英国学生放学后可以做什么?
根据最后一段“enjoy different kinds of sports as part of their normal day”以及“They can attend sports clubs after school”可知放学后学生可以享受各种运动或参加运动俱乐部。故答案为They can enjoy different kinds of sports./ They can attend sports clubs after school.
任务型阅读经常出现的题型是回答问题,做题技巧是:①首先要先阅读所给的任务,明确任务是什么,再带着任务去阅读,这样就能做到心中有数,有针对性地去读,才能提高阅读效率;②第一遍泛读,了解大意;③带着问题,用跳读的方式来寻找答案;④在完成所有任务后,还应认真核实答案,检查一下书写是否规范,句子的时态、人称、单复数、语态、词性、主谓搭配等是否正确。这篇的五个问题,第一题根据问题“when”可知答案是时间状语;第二题根据“why”可知用“because”来回答;第三题根据“will it”判断是一般疑问句,用yes或no来回答;第四题根据问题“how long”可知答案用“for+一段时间”;第五题根据“What can students do” 可知答案“they can”。
【题目】 Peter walked up the street. All he wanted to do was play basketball with Sam. But his father told him to return his sister’s books to the library on his way to Sam’s house.
In his idea, books and summer vacation can never go together. He thought he had read enough during the school year. So he would never enter a public library. Today he’d just dropped the books off in the outside return box, but it was locked. He had to go inside to return them.
Peter walked inside the building a few minutes before closing time. He put the books into the return box. After a quick drink of water and a short stop in the toilet, he'd be on his way to meet Sam. He walked out of the toilet. The library lights were turned off. He was locked——in a library.
Peter tried to use the telephone, but he couldn't find one. As the sun began to set, he searched for a light and found a little one on the desk. He used a pencil to write a note on a big piece of paper. It read, “I'm locked inside. Please call for help.” He put it on the front door. Surely, someone passing by would see it. He then turned his attention to the library itself.
He was surprised to discover that this place was not so bad. Rows and rows of books! When he saw a book about Michael Jordan on the desk, he picked it up. He opened the book and began to read. He felt that being locked in the library didn't seem to be such a terrible thing.
【1】What did Peter's father want him to do?
A.Return his sister's books.B.Take a walk in the street.
C.Read books in the library.D.Play basketball with Sam.
【2】Peter thought he had read a lot during _______________.
A.a visit to Sam's.B.the school yearC.the closing timeD.the summer vacation
【3】Which of the following sentences could be put into the charts?
He wrote a note on a piece of paper. | ? | He started reading. |
A.He searched for a light.B.He put the books into the return box.
C.He had a quick drink of water.D.He turned his attention to the library.
【4】Peter found that ______________ after he was locked in the library.
A.he was very afraid of the dark.B.his father was worried about him.
C.he became interested in this library.D.Sam became nervous about him.
【题目】
Online Courses in Creative Writing | |
Are you looking for a way to express your feelings? Then join the Writers Club where you have the opportunity to work on new writing, finish personal writing projects, and help others review their work. Mr. Mitchell wants to work with students who are passionate ( 热 情 的 ) about writing and exploring ideas. | |
Time: | Every other Tuesday from 2:30-3:30 |
Contact Mr. Mitchell: | Brian-Mitchcllscusd.edu |
【1】What can you do in the Writers Club?
A.Meet famous writers.
B.Shout out your feelings.
C.Review others’ writings.
【2】Students can take the creative writing courses .
A.every TuesdayB.onlineC.at school