题目内容
【题目】Reading is the key to school success and , like any skill, it takes practice. A child learns to walk by practicing until he no longer has to think about how to put one foot in front of the other. An excellent sportsman practices until he can play quickly, correctly and without thinking. Educators call it “automaticity (自动性)”
A child learns to read by sounding out the letters and finding the meaning of the words. With practice, he stumbles less and less, reading by the phrases(短语). With automaticity, he doesn’t have to think about the meaning of words, so he can give all his attention to the meaning of the text.
It can begin as early as first grade. In a recent study of children in Illinois schools, Alan Rossman of Northwestern University found that automatic readers in the first grade not only read almost three times as fast as the others, but also got better results in exams.
According to Rossman, the key to automaticity is the amount(数量) of time that a child spends reading ,not his IQ. Any child who spends at least 3.5 to 4 hours a week reading books, magazines or newspapers will probably reach automaticity . It can happen if a child turns off TV just one night for reading at home.
You can test yourself by reading something new which is suitable for your level. If you read aloud with expression, with a sense of the meaning of the sentence, you probably are an automatic reader. If you read brokenly, one word at a time, without expression or meaning, you need more practice.
【1】The sentence “Reading is the key to school success” means that reading___________.
A. helps school develop faster
B. is the key to a successful school
C. helps students go to a key school
D. can improve students’ learning results
【2】Rossman tells that any child who _____________ will probably be an automatic reader.
A. turns off TV one night 4 weeks
B. reads books by the word quickly
C. spends an hour reading every day
D. gets the same grades as others in exams
【3】The underlined word “stumbles” in the passage means “_____________” in Chinese.
A. 结结巴巴地读 B.全神贯注地读
C.心不在焉地读 D. 声情并茂地读
【4】The best title for the passage should be “ ______________________”.
A. IQ Is the Key to the Automaticity
B. TV Is Bad for Children’s Reading
C. Automaticity Depends on Practice
D. Automatic readers Will Be Successful
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】
试题分析:这篇短文通过小孩练习说话的事例以及Alan Rossman的研究发现,说明养成自动阅读的关键在于阅读的数量,而不必考虑词语的意思。
【1】D细节理解题。句意:阅读是通向成功的钥匙。可知意思是阅读能提高孩子学习的效果。故选D。
【2】C细节理解题。根据短文Any child who spends at least 3.5 to 4 hours a week reading books, magazines or newspapers will probably reach automaticity的描述可知,每周花3.5到4小时(即每天1小时)看书的小孩都有可能达到自动阅读。故选C。
【3】A词义猜测题。根据短文A child learns to read by sounding out the letters and finding the meaning of the words. With practice, he stumbles less and less, reading by the phrase的描述可知,小孩子从单个字母发音而发现词的意义,通过练习,结巴现象越来越少,采用词汇阅读。故选A。
【4】C标题归纳题。联系上下文,小孩练习说话需要大量的练习,Alan Rossman的研究也发现,养成自动阅读的关键在于阅读的数量。所以,短文的最佳题目应该是:自动阅读取决于练习。故选C。
【题目】从方框中选择合适的单词完成句子,注意词形变化
exercise, movie, show, meet, just |
(1)Don't let Tom do so much work. He is a child.
(2)What about going to the ?
(3)—What do you think of the TV ?
—It's boring, I think.
(4)—What's she doing?
—She is .”
(5)—Let's at my home first.
—OK.