题目内容
【题目】Mike, Frank, Anna and Rose are classmates.【1】
Mike is an English boy. He likes wearing a black T-shirt and blue jeans. His favorite color is black.【2】
Frank is an American boy. He likes sports very much. His favorite sport is soccer. He often plays soccer with his classmates after class. 【3】
Anna comes from Canada. She likes listening to music in her free time. She works hard at school.【4】 She thinks it is interesting.
Rose is a little fat. She comes from Australia. She has some bad eating habits. She likes hamburgers very much.【5】 She doesn’t like vegetables at all. She never eats them.
阅读短文, 根据短文内容把下面的选项还原到原文中,使短文意思通顺, 结构完整.
A. Her favorite subject is history.
B. He thinks it is cool.
C. She often has them for dinner.
D. They are from different countries.
E. He can play it well.
【答案】
【1】 D
【2】 B
【3】 E
【4】 A
【5】 C
【解析】
Mike,Frank,Anna和Rose他们是同学,但他们来自不同的国家。这篇短文中给我们介绍了这四位同学的情况。
【1】根据下文Mike is an English boy.、Frank is an American boy.、Anna comes from Canada.、Rose is a little fat. She comes from Australia可知,这四位学生来自不同的国家,故这里应选D。
【2】上句话His favorite color is black介绍了Mike最喜欢的颜色是黑色,这里应解释他喜欢黑色的原因,故应选B,意为“他认为它很酷。”
【3】根据上文His favorite sport is soccer. He often plays soccer with his classmates after class.可知,这里介绍了Frank最喜欢的运动是足球,故E选项符合文意,意为“他踢得很好”。
【4】根据上下文She works hard at school….She thinks it is interesting可知,这里应介绍Anna学习有关的事情,空后的it应代指的是她喜欢的一个科目,故应选A,意为“她最喜欢的科目是历史”。
【5】根据上句话She likes hamburgers very much.可知,这里提到Rose最喜欢吃汉堡,故应选C,意为“她经常晚饭的时候吃汉堡”。
这篇短文给我们介绍了Mike,Frank,Anna和Rose四位同学的情况,短文主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是从短文后面的五个选项中,选择适当的句子补充短文。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后阅读后面的选项,了解每个选项的意思;接下来根据上下文语境的提示,选择适当的选项。注意可以不用按照题目的顺序做题,先易后难。例如第3小题,根据上文His favorite sport is soccer. He often plays soccer with his classmates after class.可知,这里介绍了Frank最喜欢的运动是足球,故E选项符合文意,意为“他踢得很好”。再如第5小题,根据上句话She likes hamburgers very much.可知,这里提到Rose最喜欢吃汉堡,故应选C,意为“她经常晚饭的时候吃汉堡”。
【题目】请阅读有关人的相貌的短文,根据所提供的信息,完成信息卡。
Mr. andMrs. Brown are our English teachers. They have two sons. They are Dylan andCole. They are students in the same class in Beijing Yucai School. Dylan andCole are very cute and they look the same. They have big eyes and blond hair. Theirmouths are small.
Dylan and Cole like different colors anddifferent clothes. Dylan likes black. He is in a black T—shirt and black pants. His shoes are black, too. But Cole's favoritecolor is blue. He is in a blue coat and blue pants. His shoes are pink. Theylook very cool.
InformationCard
Look | ||
Name | same | different |
Dylan | They look the same:【1】hair;【2】eyes; small 【3】 | Favorite color:Black Clothes:Black T—shirt,black pants and black 【4】 |
Cole | Favorite color:【5】 Clothes: blue coat, blue pants and pink shoes | |