题目内容
C
Sometimes people come into your life and you know at once that they were sure to be there. They teach you a lesson or help find out who you are or who you want to become. You never know who these people may be: your classmate,neighbor,teacher,long-lost friend or even a real stranger. But you know that every moment they will affect your life in some serious way.
Sometimes things happen to you. At the time they may seem terrible,painful and unfair. But later you realize that without getting over those difficulties you would never realize your further ability and strength. Everything happens for a reason and nothing happens by chance or with good or bad luck.
The people you meet affect your life,and the success and failure you experience create who you are. Even the bad experiences can be learned from. In fact,they are probably the most poignant and important ones.
Enjoy every day even every moment and take from it everything that you possibly can,for you may never be able to experience it again. Talk to people you have never talked to before,and really listen. You should set your sights high,hold your head up,tell yourself you are a great one and believe in yourself.
You can make your life anything you wish. Create your own life and then go out and live it
() 1. The people we meet .
A. all know where to find us
B. serve us on no purpose
C. won’t become our neighbor
D. will change us in some way
() 2. From the passage,we know that bad things can make us
A. terribly meet bad luck
B. realize our further ability
C. find no serious success
D. possibly enjoy every moment
() 3. The underlined word “poignant ” in the passage means
U 99
A. 平淡的 B. 明显的 C. 深刻的 D. 艰苦的
() 4. The writer's advice is that we should .
A. never talk to strange people
B. learn as much as we can each day
C. get over difficulties painfully
D. not believe in ourselves but others
() 5. Which is the best title for the passage?
A. Create Your Own Life. B. Hold Your Head Up.
C. People You Meet in Life. D. Things Happen to You.
C
阅读提示:有些人可能会走进你的生活,也可能会改变你的生活,这个人也许是你的同学、你的朋友,也许是位陌生人。无论谁影响你或改变你,最终你要学会自己来创造生活。
1. D细节理解题。由第一段最后一句话可知:你遇到的人在某些方面会改变你。
2. B 细节理解题。由第二段第三句“But later you realize... strength. ”可知:一些坏事会让我们认识到自身更大的力量。
3. C词义猜测题。由文意可知:影响你的人,无论成败,对你来说 都是最深刻、最重要的。
4. B主旨大意题。由文意可知:作者的意图是要我们每天都要尽 可能多地去学习。
5. A标题大意题。由全文内容可知:要学会创造自己的生活。
二、阅读理解(30分)
A
Susan,the U. S. My best friend is Fanny. She is clever and interesting. We always look after each other. The first week we meet,I got sick and she looked after me every day. |
Betty,England My best friend is Ana. She is honest and serious. We were born in the same city in England. Then I moved to America with my family. I thought I would never see Ana agaia When I went to college in New York,Ana and I shared the same room! |
Ken,Japan I love to spend time with Daisuke because he is funny and smart. We enjoy talking about the funny things we did when we were children,and tell the same stupid jokes over and over agaia |
Lily,Australia Linda is a very confident girl and she is really kind. Some people may wonder why Linda and I are best friends because we are totally different,but I think this is why we are such good friends. |
() 1. Who is Susan's best friend?
A. Ana. B. Fanny. C. Linda. D. Daisuke.
() 2. Where is Ken from?
A. Australia. B. The U. S. C. England. D. Japan.
() 3. What is Linda like?
A. Confident and kind. B. Funny and smart.
C. Honest and serious. D. Clever and interesting.