题目内容

【题目】Ladies and gentlemen,

Thank you for coming today to attend the graduation ceremony at No. 3 Junior High School. First of all, I'd like to congratulate all the students who are here today. I remember meeting all of you when you were just starting Grade 7 at this school. You were all so full of energy and thirsty for knowledge. Today I see a room full of talented young adults who are full of hope for the future. You've all grown up so much and I am so proud of you.

You've all worked very hard over the last three years. I hope you'll remember the important people in your lives who helped and supported you—your parents, your teachers and your friends. Please consider what they've done for you and what they mean to you. Never fail to be thankful to the people around you.

Lastly, the end of junior high school is the beginning of a new life. Life in senior high school will be harder and you will have many difficult tasks ahead of you. You'll make mistakes along the way, but the key is to learn from your mistakes and never give up. But along with difficulties, there will also be many exciting things waiting for you. Behind each door you open are chances to learn new things, and you have the ability to make your own choices. Choose wisely and be responsible for your decisions and actions. The future is yours.

Good luck and hope to see you again sometime soon!

1The writer asked the students not to forget_____________.

A.the days they spent together

B.the people who helped and supported them

C.the knowledge they learned

D.the friends they made in junior high school

2According to the text, in senior high school, students will _____________.

A.be full of energyB.do many interesting things

C.have many difficult tasksD.make fewer mistakes

3For students, behind each door they open are chances to _____________.

A.make choicesB.learn new things

C.deal with difficultiesD.be themselves

4The text is written for the students who_____________.

A.are graduating soonB.meet problems in study

C.learn very hard in schoolD.are learning new things

【答案】

1B

2C

3B

4A

【解析】

本文是一篇演讲稿。从学生们刚开始踏入这所学校一直到毕业,娓娓道来,讲述了学生们成长的历程,并在演讲稿最后给学生们指出了高中生活的方向以及对他们的期望。

1细节理解题。题干意为:作者要求学生们不要忘记___________A项:他们一起度过的日子;B项:帮助和支持过他们的人;C项:他们学过的知识;D项:他们在初中交的朋友。根据第二段第二句“I hope you'll remember the important people in your lives who helped and supported you-your parents, your teachers and your friends.”可知作者要求学生们记得帮助和支持过他们的人。故选B

2细节理解题。题干意为:根据文章,在高中学生们将___________A项:精力充;B项:做许多有趣的事情;C项:有很多困难的任务;D项:犯更少的错误。根据题干中的关键信息“in senior high school”可以定位到文中第三段第二句“Life in senior high school will be harder and you will have many difficult tasks ahead of you.”可知高中生活会更艰难,并且他们将会有许多艰难的任务。故选C

3细节理解题。题干意为:对于学生来说,他们打开的每一扇门后面都是___________的机会。A项:做选择;B项:学习新事物;C项:处理困难;D项:做自己。根据第三段第五句“Behind each door you open are chances to learn new things…”可知你们打开的每一扇门后面都是学习新事物的机会。故选B

4推理判断题。题干意为:这篇文章是为___________的学生写的。A项:即将毕业;B项:在学习中遇到问题;C项:在学校努力学习;D项:正在学习新事物。在这篇演讲稿中,作者从学生们刚开始踏入这所学校一直到毕业,讲述了学生们成长的历程,并在最后给学生们指引出了高中的生活的方向以及对他们的期望。由此可以看出,这篇演讲稿针对的演讲对象是即将毕业的学生。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空(必要时可加情态动词或助动词)。

A little girl lives at the far end of Islington Road in Newton, Massachusetts. All the neighbors 1 (like) this pretty and lovely girl. Unfortunately, two-year-old Samantha is deaf.

"She wants 2 (talk) with someone," said her father, Raphael. "She will feel excited when it's someone who can 3 (communicate) with her," said her mother, Glenda.

Her excitement for communicating with others is painfully obvious (明显的) to everyone in the neighborhood. Whenever they saw her on a walk or in her yard-and Samantha 4 (try) talking with them-they found themselves at loss for understanding her words.

On their own, Sam's neighbors got together and found a sign language teacher. Now her neighbors 5(take) sign language class. Everyone looks so careful. Rhys, the teacher, says this is wonderful because a lot of time even the parents of deaf children don't bother (费心) to spend time 6 (learn) sign language.

"But here Sam has a full community that's willing to communicate with her, and it is a beautiful story," Rhys says. And he says this certainly 7 (make) a happier Samantha.

Her parents say there aren't words in any language to express their thanks. "It's really touching and we are so fortunate," her parents say. In fact, they say they 8 (see) their daughter who is so happy for a long time.

They 9 (work) hard at an American Sign Language class when Samantha went into class. "The first word she said to us was 'friend'," said one neighbor, "I 10 (move) and I thought your heart would melt (融化) just as mine did." What makes a "good neighborhood" is nothing more than good neighbors.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网