题目内容
【题目】阅读理解
Dear Li Chen,
How are you? Thanks for your letter. History and math are my favorite subjects too. I think they are interesting. l know your school is over(结束) at 5:30 p.m. it's too late! Our school is over at 3:40 p.m. every day. Then I can do many after-school activities with my classmates.
On Monday and Tuesday afternoon, I have a drawing lesson from 4:00 to 5:00. I'm good at it. My dream(梦想) is to be an artist. On Tuesday afternoon, I have a swimming lesson. I don't like sports, but my mother thinks it can help me keep(保持) healthy. On Wednesday afternoon, I'm free. I usually go to the school library with my best friend, Kate. Our school library is very big. We can read many kinds of books there. On Friday afternoon, I go back home early. Then my parents take me to my grandparents' home and have a big dinner with them.
I'm free on weekends because I don't have too much homework. I usually go shopping with my friends or watch TV at home. I feel happy.
Yours,
Alice
(1)We can learn that Li Chen's favorite subjects are .
A.history and math
B.art and math
C.English and history
D.art and P.
(2)Alice has a drawing lesson for on Monday afternoon.
A.half an hour
B.an hour
C.two hours
D.hree hours
(3)What does the underlined word "artist" mean in Chinese?
A.音乐家
B.艺术家
C.教师
D.作家
(4)Alice on Tuesday afternoon.
A.goes shopping
B.goes to see her grandparents
C.goes to the library
D.has a swimming lesson
(5)下面的陈述哪一项是正确的?
A.Li Chen's classes finish at 3:40 p.m.
B.Alice likes playing sports very much.
C.Alice goes to see her grandparents every Friday.
D.Alice has much homework to do on weekends.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)B
(4)D
(5)C
【解析】文章大意:这是爱丽斯写给李晨的一封信。信中向李晨介绍了一周当中自己的学习生活情况。
(1)细节理解题。这是爱丽斯写给李晨的一封信,根据文中句子“History and math are my favorite subjects , too”可知,历史和数学是李晨最喜欢的科目,答案为A。
(2)细节理解题。根据短文中的句子“On Monday and Tuesday afternoon, I have a drawing lesson from 4:00 to 5:00”可知,爱丽斯周一下午要上一个小时的美术课,答案为B。
(3)词义猜测题。根据前文的句子“On Monday and Tuesday afternoon, I have a drawing lesson from 4:00 to 5:00. I'm good at it.”可知,爱丽斯擅长画画,每周一周二下午要上一个小时的美术课,可推测她的理想是当一名艺术家,所以答案是B。
(4)细节理解题。根据短文中的句子“On Tuesday afternoon, I have a swimming lesson.”可知,周二下午,爱丽斯有一节游泳课,答案为D。
(5)细节判断题。根据“I know your school is over(结束) at 5:30 p.m.”可知,李晨的学校下午五点半放学,A错误;根据“I don't like sports,”可知,爱丽斯不喜欢运动,B错误;根据“On Friday afternoon, I go back home early. Then my parents take me to my grandparents' home and have a big dinner with them.”可知,到了周五的下午,爱丽斯要到爷爷奶奶家,C正确;根据“I'm free on weekends because I don't have too much homework.”可知,爱丽斯周末家庭作业不多,D错误,所以答案是C。
【题目】下表是你的好朋友Mark的信息。请以“My Best Friend” 为题写一篇小短文。要求:1). 必须包括所给信息,可适当发挥。
2). 词数:60词左右。
学习 | ⒈他总是在6:30起床,7点上学; |
生活 | ⒈放学后,他总是先完成作业;有时候帮助父母做家务(housework); |
My Best Friend
【题目】综合填空
从下面方框中选择恰当的词填入短文中,使短文通顺正确。每词只用一词。有些词要用适当的形式。
that real nothing with song I learn 1how |
I live in France and French is my native(本土的) language. My English is __【1】______ good and now I want to share my experience with you.
When I was six, my dad encouraged __【2】___ to listen to some songs by “The Beatles”. I listened to them every day. In the beginning I could understand ___【3】__ of what they were singing. But I enjoyed the music. And soon I got to understand a few words, but only the ones in the titles.
Later I got a book ____【4___ the lyrics of some songs by “The Beatles”. I read the book many times. I listened to the music and ___【5】___ many songs by heart. I sang the songs to myself. Still, I understood very little of them. But I loved them so much ___【6】_____ it became my dream to understand the songs by “The Beatles”. That was ____【7】____ I started my way towards English.
Today, I can understand the _____【8】___ very well. Each time I hear a song by “The Beatles”, I feel happy and proud. That’s because I have made my dream come true.
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
from time to time, compared to, take photos of, travel around, swimming clothes, all year round |
(1)—ls it hot in that country?
—Yes. It's very hot
(2) his sister, Paul does his homework more carefully.
(3)Jill is worried because she can't find her
(4)If I have enough money, I'llwith my best friend.
(5)—Does Lily always have lunch at school?
—No. She has lunch at home
(6)How aboutthese tigers with your camera?