题目内容

【题目】词句运用:根据句意和首字母提示,补全各小题单词,每空限填一词。
(1)Tom has an a over the shorter players in the basketball games.
(2)He r a letter from his friend last week.
(3)The t number of the students is 800 in our school.
(4)The thief run away in the o direction.
(5)Miss Yang has rich e in teaching English.

【答案】
(1)advantage
(2)received
(3)total
(4)opposite
(5)experience
【解析】⑴句意:汤姆在篮球比赛中比矮个子球员有优势。短语:have an advantage over比……有优势,所以答案是advantage。
⑵句意:他上个周收到朋友的来信。根据句意和提示可知考查receive,由last week可知发生在过去,所以用一般过去时,所以答案是received。
⑶句意:我们学校的学生总数是800。此处修饰名词number,故用形容词,根据800 in our school可知谈论学生的总数,所以答案是total。
⑷句意:小偷朝着相反的方向逃跑了。由首字母结合句意可知考查形容词opposite,相反的。所以答案是opposite。
⑸句意:杨老师在教英语方面有丰富的经验。根据首字母和句意可知考查experience,经验,是不可数名词,用原形,所以答案是experience。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从每题所给的三个选项(A、B、C)中,选出最佳选项。

Do you know Roma people? They were called Gypsies(吉普赛人)by Europeans because they thought they came from Egypt(a country in Africa). About a thousand years ago, the Roma people left their homeland. They are known as nomads because for hundreds of years many of them have lived in large groups that travel from place to place. They have no real homeland.

Today, the Roma are now living all over the world. They have kept their language and many customs. For example, it’s important for Roma to marry other Roma. It’s also a custom for parents to choose the person their children will marry. Roma people get married when they are young, sometimes even as young as 14.

Romany is the language of the Roma people, which was written down only recently. Because the Roma are nomadic and have moved all over the world, their language has developed in many different ways. It is sometimes hard for Roma in one part of the world to understand Roma from another part.

Roma music is famous all over the world, because many Roma throughout history have been musicians. Their music has influenced many other kinds of music, like classical and jazz.

Roma don’t usually assimilate(同化) into host countries. Over many centuries, governments have forbidden them to marry each other, travel or wear their traditional bright clothes. They have their gold taken away from them-treasures(财富) from their parents and grandparents. They have been taken as slaves(奴隶), and have been forced to change their names.

But today, the Roma are finding ways to live in peace with others while keeping the treasures of their culture. “There is a will within us to continue to live as a people,” says George Kaslov, whose family arrived in New York from Russia a hundred years ago. “All the other ethnic(种族) groups who came to America assimilate gradually with time going; they lose their customs and language. But not the Roma, We hold out.”

【1】What does the underlined word “nomads” in the 1st paragraph mean?

A.People who move from place to place.

B.People who come from Roma.

C.People who have their own homeland.

2What’s the main idea of the last paragraph?

A.George Kaslov has a strong will to live on.

B.The Roma still keep their customs and language.

C.The Roma are finding ways to keep the gold of their own.

3What can we infer(推断) about the Roma according to the passage?

A.Most of the Roma live in very unusual houses.

B.Most Roma get married either when they are very young or very old.

C.Their culture is very different from other European cultures.

4What is the main purpose of the passage?

A.To tell readers about an interesting culture.

B.To tell us why the Roma need our help.

C.To show us how all people are similar.

5What would be the best title for the passage?

A.Brave Roma Travelers

B.Famous Roma Music.

C.The Roma: Past and Present

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网