题目内容

(2017广东)—Do you know yesterday?

—Yes.He went for the boat race.

A. why didn’t Peter go to school

B. why doesn’t Peter go to school

C. why Peter didn’t go to school

D. why Peter doesn’t go to school

C 【解析】句意:——你知道彼得昨天为什么没去上学吗?——是的。他参加划船比赛了。考查宾语从句。本句主句是一般疑问句,由why引导宾语从句,这时从句语序也是主+谓(+宾)结构,先可排除AB两项。联系句末的yesterday是过去的时间,要用一般过去时,故选C。
练习册系列答案
相关题目

People usually hate mice,but people almost all over the world like one mouse—the famous Mickey Mouse.

Fifty years ago,most films had no sounds.A man called Walt Disney made a cartoon mouse.The cartoon mouse could talk in these films.He named his mouse Mickey Mouse.Soon Mickey Mouse became a good friend of both young and old people.Children liked to see their lovely friend,because he brought happiness to them.

Mickey is a clean mouse right from the beginning.Maybe this is why people love Mickey Mouse very much.In his early life,Mickey did some wrong things.People were very angry.They wrote to Disney and said they did not want Mickey to do wrong things.Because there were some things that Mickey could not do.Disney made a new animal called Donald Duck.He also made a dog,Pluto.This dog does some foolish and wrong things wherever he goes.Now our Mickey Mouse is more interesting as well.He is known as a star of beauty and wisdom(智慧).He has his friends in almost every country.

1.Mickey Mouse first came out .

A. on TV B. in the film

C. in the play D. in a book

2.Children love Mickey Mouse because .

A. he brought them joy and laughter

B. he made some mistakes

C. he brought them cakes

D. he made them angry

3.The dog,Pluto,is .

A. a fool dog that often does something wrong

B. a clever dog that can do everything well

C. a beautiful dog that people like very much

D. a famous dog as a star of beauty and wisdom

4.Why did Walt Disney make Donald Duck?

A. Because Mickey Mouse was very lonely.

B. Because there were some things that Mickey Mouse could not do.

C. Because Mickey Mouse was able to do everything.

D. Because people didn’t like Mickey Mouse any more.

5.The best title for the passage is .

A. Pluto B. Donald Duck

C. Donald Duck and Pluto D. Mickey Mouse

1.B 2.A 3.A 4.B 5.D 【解析】短文是关于卡通人物介绍的说明文。主要介绍了卡通人物米老鼠的由来以及另两个卡通人物唐老鸭和布拖狗的产生过程。 1.细节理解题。根据文中人物“The cartoon mouse could talk in these films. He named his mouse Mickey Mouse.”可知,米老鼠最初出现在...

(2017湖北随州改编)

Are you a TV lover?Can you imagine living without TV?Well,you could give it a try.

A group of Americans from TV-Turnoff Network(网络) have an idea.From April 19 to 25,they are asking children all over the world to turn off their TVs for one week.They hope children will find more interesting things to do.Maybe they can read some books,or learn to swim,or paint a picture.Since 1995,about 24 million people in America have taken part in TV-Turnoff Week.

TV-Turnoff Network says watching TV too much can bring children big problems with school,health and family.They want kids to watch a lot less TV.What do you think?

Bad for your studies

American scientists did a study of 1,300 children.They watched the children for four years.They say that if children watch lots of TV,they don’t do well in school.

Bad for your health

Studies show that when children watch lots of TV,they eat more unhealthy food.More children are getting overweight.Overweight children become ill more easily.Watching too much TV is also bad for their eyes.

Bad for family life

About 40% of American families watch TV at dinner time.That means that they don’t talk very much when they eat together.

Also,too many violent(暴力的) things

An American study says that before a child turns 18 years old,that child will see 200,000 violent things on TV.Some kids become violent in real life.

If you want to learn more about this unusual week,you can go to the website.

1.A group of Americans have the idea about TV-Turnoff Week because they .

A. think watching TV too much is bad

B. think watching TV is a waste of time

C. think the children should study harder

D. want to know what else children will do if they don’t watch TV

2.When is TV-Turnoff Week?

A. From April 19 to 25.

B. Any week in April.

C. The first week in April.

D. It doesn’t tell us.

3.What do children do during that week?

A. They watch TV much less.

B. They go to the website.

C. They read some books,or learn to swim,or paint a picture.

D. Both A and C.

4.The passage tells people if children watch too much TV,they may .

①be overweight

②know more about the world

③be weak in study

④become violent in real life

A. ①②③ B. ①③④

C. ①②④ D. ①②③④

5.Which of the following sentences is NOT true according to the passage?

A. Millions of people have taken part in TV-Turnoff Week since 1995.

B. The website can tell you more about TV-Turnoff Week.

C. Children in America aren’t allowed to see violent things on TV until they are 18.

D. About three fifths of American families don’t watch TV when they have dinner.

1.A 2.A 3.C 4.B 5.C 【解析】试题分析:本文介绍了美国的电视关闭周,列举了孩子们看电视太多给学校、健康和家庭等方面带来的大问题。 1.题意:一群美国人对电视关闭周有一个想法,因为他们认为看电视太多是不好的。考查细节理解题。根据TV-Turnoff Network says watching TV too much can bring child...

We sometimes can see the moon clearly.But when it is a cloudy night we cannot always see it clearly.We don’t always see the whole moon because(A)月球围着地球转.The moon seems to change its shape because as the moon moves,we see different parts of the moon lit(照亮)by the sun.(B)Usually we see a full moon once a month.When there is a big,round,full moon,the night sky is sometimes brighter.At other time we only see half of the moon or a quarter of the moon.Sometimes the moon is completely dark because the moon is halfway(中间的)between the sun and the earth.The dark side of the moon is facing the earth and the sun is shining on the other side.When this happens,it is called a new moon and like a full moon.This only happens about once a month.

1.将文中(A)处画线句子翻译成英语。

____________________________________________________

2.将文中(B)处画线句子翻译成汉语。

____________________________________________________

3.在文中找出下列句子的同义句。

Sometimes we have brighter night sky when the moon is full.

____________________________________________________

4.根据短文内容回答下列问题。

When can’t we see the moon clearly?

____________________________________________________

5.根据短文内容回答下列问题。

How often does a new moon happen?

____________________________________________________

1.the moon moves around the earth 2.我们通常一个月看到一次满月。 3.When there is a big,round,full moon,the night sky is sometimes brighter. 4.When it is a cloudy night. 5.About once a month. 【解析】本文主要...

There once was a woman.She had a faithful(忠实的)dog.The dog was so faithful that she could leave her baby with the dog when she went out.(A)And after she returned,she would always find her baby safe.

One day,the woman left the baby with the dog and went shopping.When she returned,she found something had taken place in the house.There were bloodstains(血迹)all over the bedroom.The woman then thought of her baby.She cried and started looking for him.Then she saw the faithful dog.It was licking (舔)its mouth.It seemed that it had just finished a delicious meal.The woman was angry and thought that the dog had killed her baby.Without thinking too much,(B) .

But as she continued looking for her child,she saw something else.Close to the bed,there was her baby and he was sleeping.And under the bed,there was a dead jackal(豺).The woman now understood what had happened.The dog tried to protect her baby from the jackal,but just now she killed the dog.How regretful she was!

1.从文中找出与下句意义相近的句子。

The dog seemed to have just finished a good meal.

___________________________________________________________________________________。

2.将(A)处画线句子翻译成汉语。

___________________________________________________________________________________。

3.根据文章内容,将(B)处补充完整。

___________________________________________________________________________________。

4.把下面发生的事情排序:

①The woman found the bloodstains all over the room.

②The woman found her baby sleeping.

③The woman killed the dog.

④The woman started looking for her baby.

___________________________________________________________________________________

5.What is the best title for the passage?

___________________________________________________________________________________。

1.It seemed that it had just finished a delicious meal. 2.她回来后,总是发现孩子是安全的。 3.she killed the dog 4.①④③② 5.A Faithful Dog 【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了一个女人养了一条忠实的狗。一次她去购物时又把孩子和狗留在家里。回来时发现满地的血迹,就误以...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网