题目内容
16.Last Tuesday,a little girl died after eating some fried chicken.Her father bought the chicken for her from a street seller in Fenzhuang Village,Fengtai,After testing the girl,the doctor said she was poisoned(中毒)by nitrites(亚硝酸盐).Some experts(专家)suggest that we should buy foods with QS signs.They are safer.After hearing about the accident,many people feel more worried about the food safety because there have been many food safety problems in our country these years.For example,poisonous rice,oil,milk and so on have been found out recently.People feel quite afraid because these poisonous foods are rather bad for their health and even kill them.They want the government to do something to stop such poisonous foods and drinks appearing again so that they can have healthy foods and drinks.
96.What did the little girl eat before she died?Some fried chicken.
97.What kind of food should we buy according to the experts?Food with QS sings
98.How do people feel after hearing about the accident?People feel more worried.
99.Why do people feel quite afraid?Because these poisonous foods are rather bad for their health and even kill them.
100.Food safety is very important.How can teenagers make food safe?We should not go out to eat often./We should make food clean before cooking./We should buy and eat food carefully..
分析 这篇短文主要讲述了食品安全问题,在一个小女孩吃了炸鸡死亡后,人们对此更加担心了.人们希望政府能采取措施防止有毒食品和饮料再次出现.
解答 96.Some fried chicken细节理解题.根据a little girl died after eating some fried chicken.描述,可知在吃了炸鸡之后,这个小女孩死了.故填:Some fried chicken.
97.Food with QS sings细节理解题.根据Some experts suggest that we should buy foods with QS signs.描述,可知一些专家建议我们应该买带有QS标志的食品.故答:Food with QS sings.
98.People feel more worried.
细节理解题.根据After hearing about the accident,many people feel more worried about the food safety 描述,可知很多人在听说这起事件后,感到更担心了.故填:People feel more worried.
99.Because these poisonous foods are rather bad for their health and even kill them细节理解题.根据because these poisonous foods are rather bad for their health and even kill them.描述,可知有毒食品对人体健康更有害,故填:Because these poisonous foods are rather bad for their health and even kill them.
100.We should not go out to eat often./We should make food clean before cooking./We should buy and eat food carefully.理解推断题.根据题干意思:青少年如何使食物安全?此题答案不唯一,合理即可.故填:We should not go out to eat often./We should make food clean before cooking./We should buy and eat food carefully.
点评 做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
| leave,if,arrive,all,bike,but,success |
dau er( )
| A. | ght | B. | hgt | C. | ht | D. | gt |