题目内容

“Joe, did you book your ticket yet?” I asked. “No. I changed my mind. I’m not going to go.”“What? You aren’t going to Australia? We’ve been planning this vacation for months!”“Yeah, I don’t feel like it. We’ll go some other time.”

Over the coming weeks, I tried to get my friend to reconsider, but failed. Our trip to Australia was off. And none of my friends wanted to replace him. If I wanted to travel, it would have to be on my own.

It’s taught me that if I wait for others, I’ll never go anywhere. But there are places I want to visit, people to see, experiences to have, and food to try—and only so much time to achieve it all. So I refuse to wait. I won’t let others keep me from realizing my dreams. It can be scary travelling alone, especially then you’ve never done it before. But, to me, growing old without experiencing everything you want from life is more frightening.

If you’re been putting off a trip because you’re waiting for someone to go with—stop. Just go. Don’t let others hold you back from your dreams. Trust me, along the way you’ll make plenty of friends. More than that, travelling alone gives you real freedom. You wake up and it’s just you—what you want, where you want, when you want. In that freedom and great space of possibility, you meet yourself.

It’s sink or swim and you have to learn how to survive—who to trust, how to make friends, how to find your way around alone. That’s the greatest reward(奖赏) of travelling alone. Each time you go away, you learn to become a little more independent and confident.

Travelling alone is not for everyone. Some people return home soon after starting off, some cry for weeks before accepting it, and others just accept it right away. But you’ll never learn that if you don’t travel once by yourself. Whether a weekend away, a two-week vacation, or a trip around the world, try it at least once.

1.What does the writer think is more frightening?

A. Travelling alone for the first time.

B. Changing your mind all the time.

C. Waiting for others during a long trip.

D. Failing to experience life in your growth.

2.The underlined words “hold you back from your dreams” in Paragraph 4 probably mean“______”.

A. get you out of trouble B. stop you from travelling

C. keep you waiting for them D. wake you up from your dream

3.According to the writer, the best reward of travelling alone is _____.

A. the experience of travelling

B. the freedom to go anywhere

C. the chance to taste delicious food

D. the possibility of meeting new people

4.The passage is mainly about__________.

A. where to travel B. when to travel

C. how to travel safely D. why to travel alone

1.D 2.B 3.A 4.D 【解析】【主旨大意】本文是一篇说明文。爱旅行爱自由的你,愿意因等待他人而耗费时间浪费掉假期不去出游吗?让我们在一个人旅行中,遇见真实的自己并练就强大的内心吧! 1.细节理解题。题干意为:作者认为什么是最令人害怕的?根据第三段最后一句“But, to me, growing old without experiencing everyth...
练习册系列答案
相关题目

Do you know some great inventors and their inventions?

What factors (因素) are needed for their success?

Well, good timing for a start. You can have a great idea which the public simply doesn’t want ... yet. The Italian Giovanni Caselli invented the first fax(传真)machine in the 1860s. Although the machine was excellent, his invention quickly died a commercial(商业的) death. It was not until the 1980s that the fax became very common in every office... too late for Giovanni Caselli.

Money also helps. The Frenchman Denis Papin (1647-1712) had the idea for a steam engine (蒸汽机)almost a hundred years before the better-remembered Scotsman James Watt was even born... but he never had enough money to build one.

You also need to be patient (it took scientists nearly eighty years to develop a light bulb which actually worked)... but not too patient. In the 1870s, Elisha Gray, a professional inventor from Chicago, developed plans for a telephone. Gray saw it as no more than “a beautiful toy”. However, when he finally sent details of his invention to the Patent Office(专利局) in February, 1876, it was too late. Almost the same invention had arrived two hours earlier... and the young man who sent it, Alexander Graham Bell, will always be remembered as the inventor of the telephone.

Of course what you really need is a great idea—but if you haven’t got one, a walk in the country and careful look at nature can help. The Swiss scientist, George de Mestral, had the idea for Velcro(魔术贴)when he found his clothes covered in sticky seed pods after a walk in the country. During a similar walk in the French countryside some 250 years earlier, Rene Antoine Ferchault de Reaumur had the idea that paper could be made from wood when he found an abandoned wasps’ nest(蜂巢).

You also need good commercial sense. Willy Higinbotham was a scientist doing nuclear(核能的) research in the Brookhaven National Laboratory in Upton, USA. In 1958, the public were invited to an exhibition in the Laboratory to see their work, but both parents and children were more interested in a tennis video game on the screen. Soon hundreds of people were ignoring the other exhibits to play the first ever computer game—made from a simple laboratory instrument called an “oscilloscope”. Higinbotham, however, never made money from his invention: he thought people were only interested in the game because the other exhibits were so boring!

1.How many factors do inventors need according to the passage?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

2.The word “ignoring” in the last paragraph probably means “_____”.

A. having no idea of B. doing no good to

C. getting no chance of D. paying no attention to

3.What can you learn from the passage?

A. Giovanni Caselli invented the first fax machine in the 1980s.

B. Denis Papin afforded to build a steam engine a hundred years ago.

C. Elisha Gray missed the chance to be the inventor of the telephone.

D. George de Mestral got an idea from a walk in a French countryside.

4.Which of the following would be the best title for the passage?

A. How to be a successful inventor

B. How to get a great idea from nature

C. How to have a good commercial sense

D. How to make money from inventions

1.C 2.D 3.C 4.A 【解析】【主旨大意】本文是一篇说明文,主要介绍了成功需要的五个因素。 1.细节理解题。句意为:根据文章内容,发明家需要几个因素?根据第一段最后提出的问题“What factors(因素) are needed for their success?”后面紧接着的五段可知一共有五个因素。故选C。 2.词义猜测题。题干意为:在最后一段“...

My friend Mary came to school wearing a brand-new pair of Zee jeans. “Your new Zee jeans are so cute!” I said.

“My grandma took me clothes shopping last weekend,” Mary said. “The Zee jeans were on sale. They have cool pockets and are unbelievably comfortable. When you’re at my house after school, try them on and see for yourself.”

“Hmm.” I didn’t think so. But when I tried them on, I couldn’t help agreeing. “I’m totally taking these!” I said. As soon as I got home, I told my mom that I had to get some Zee jeans.

Mom said, “You already have three pairs of perfectly good jeans. There is no way Dad and I are paying that much for a pair of pants. If you want to buy them with your own money, I would be happy to make a long list of extra chores you can do.”

“I’ll start this minute,” I said.

It took me three weeks to save enough money. I changed kitty litter, watched my little brother and sister, and cleaned refrigerator. The refrigerator cleaning was the worst because one of the shelves fell while I was taking everything out. Food and milk splashed all over the floor. It took me one and a half hour to clean it up!

Anyway, I finally bought my Zee jeans, and I loved them even more than I thought I would. I loved them half because they had cool pockets and super comfortable, and half because I had worked so hard to earn the money to buy them myself.

1.Who bought the new Zee jeans for Mary?

A. Her mother. B. Herself. C. Her friend. D. Her grandmother.

2.Why did mom not want to buy a pair of Zee jeans to the writer?

A. She didn’t like the writer.

B. She thought the writer was lazy.

C. She thought that the writer had enough jeans.

D. She didn’t have enough money.

3.How did the writer buy the new jeans?

A. She got money from her mom.

B. She made money by doing housework.

C. She borrowed money from Mary.

D. She asked her grandma to buy them for her.

1.D 2.C 3.B 【解析】解析:本文主要讲述了作者因为看到朋友穿着很酷的牛仔裤而且和很舒适,便也想买一条,但作者的妈妈说作者已经有三条牛仔裤了,不可能再花钱给作者买。如果作者想要的话,只能自己赚钱去买。所以作者就做了许多的家务,攒够了钱,自己买了一条牛仔裤的故事。 1.解析:题意:谁给玛丽买了新的牛仔裤?根据文中的句子“My grandma took me cloth...

Do you have hard rubbish? WM Rubbish Management Service Company collects it twice a year for free from each family. Below are some guidelines about our hard rubbish collection service.

What can/cannot be collected as hard rubbish:

●We collect clothes, floor covering, wooden doors and furniture(家具).

●TVs, fridges, building materials, glass, car parts, green waste, paints and chemicals, etc. can’t be collected.

Booking your hard rubbish collection:

We have weekly collections of hard rubbish. You can book your collection when it suits you.

Call us on 9298 8000 between 8 am and 5 pm Monday to Friday.

Putting your hard rubbish out:

Make sure you place your hard rubbish out of your house, e.g. in your front yard(院子) before the collection day. If not, you cannot look the collection again.

……………………………………………………………………………

If you would like to read more information on hard rubbish collection, you can visit www.wmrubbishmanagement.com.

If you have advice on hard rubbish collection, please contact us on 5518 3555 or visit us at 511 Burwood Highway.

1.The company offers free hard rubbish collection service for each family _____.

A. once a week B. twice a year

C. three times a year D. once a month

2.What can be collected as hard rubbish?

A. Glass. B. Fridges. C. Clothes. D. Chemicals.

3.Before the collection day, you have to _____.

A. put at your hard rubbish into a box

B. call 5518 3555 to book the collection

C. put the hard rubbish out of your house

D. fill in the form on the company’s website

1.B 2.C 3.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇说明文,介绍的是某公司的垃圾回收业务,包括回收什么种类的垃圾,怎样联系公司以及把垃圾放在什么地方等信息。 1.B细节理解题。题干意为:该公司为每个家庭免费回收垃圾。根据第一段第二句“WM Rubbish Management Service Company collects it twice a year for fre...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网