题目内容
Learning Chinese may seem difficult to foreigners outside China.1, Daisy Raffan, an 2 girl in Britain, hopes to bring the language to the young people.Daisy has 3 an online learning website(网站) to teach the language to as 4 people as possible all over the world.5 China’s fast development in the world, Daisy thinks 6 important for people to learn the language sooner rather than later.Daisy has 7 Putonghua since the age of five.Two years ago, after she decided to pass on what she had learned, this teenager 8 the idea for the website, kids Chinese club.com.She said, “People are afraid to learn Putonghua.One of the main reasons is that they think it’s an 9 language to learn, but I have had fun 10 it.And I hope what have done is easy and fun.”Her 11 offers a series(系列)of lessons, which are videos of Daisy teaching a group of students on topics from greetings and numbers to Chinese culture.
Daisy’s website has 12 the support of several important persons—the teenager 13 she has received a letter praising(赞扬)her work from Gordon Brown, who is the British Prime Minister(首相).
She said, “I wrote to him and told him what I was doing and got a letter 14.He said that what I was doing was a really good15.I thought it was amazing.I was excited that someone so important was supporting what we’re doing.”
- 1.
- A.Otherwise
- B.Therefore
- C.However
- D.By the way
- A.
- 2.
- A.5-year-old
- B.18-year-old
- C.8-year-old
- D.28-year-old
- A.
- 3.
- A.invented
- B.discovered
- C.wrote
- D.set up
- A.
- 4.
- A.much
- B.few
- C.many
- D.little
- A.
- 5.
- A.As
- B.When
- C.With
- D.But
- A.
- 6.
- A.this
- B.that
- C.it
- D./
- A.
- 7.
- A.taught
- B.learnt
- C.drew
- D.talked
- A.
- 8.
- A.came out
- B.came on
- C.came over
- D.came up with
- A.
- 9.
- A.impossible
- B.interesting
- C.excellent
- D.easy
- A.
- 10.
- A.telling
- B.learning
- C.writing
- D.speaking
- A.
- 11.
- A.e-mail
- B.magazine
- C.essay
- D.website
- A.
- 12.
- A.won
- B.made
- C.given
- D.beaten
- A.
- 13.
- A.wonders
- B.asks
- C.doubts
- D.says
- A.
- 14.
- A.in
- B.back
- C.down
- D.up
- A.
- 15.
- A.girl
- B.design
- C.idea
- D.person
- A.
CBDCC CBDAB DADBC
试题分析:Daisy Raffan,一个英国女孩在自己的网站上指导年青人怎样学习普通话,她的这一举措收到英国首相的大力支持。
1.此题考查副词,根据语境可知此句的含义是学习汉语虽然很难但是这个女孩却是这样做,表示的是一种转折故选C。
2.此题考查合成形容词,根据冠词an和语境可知选择B,意思是一个18岁的女孩。
3.此题考查动词短语,根据语境可知此句的含义是她建了一个网站,故选D。
4.此题考查形容词,因people是可数名词故用many来修饰,故选C 。
5.此题考查介词,根据语境可知此句的含义是伴随着中国的快速发展,汉语的运用会越来越广泛,故选with,C。
6.此题考查固定句型结构sb think it+形容词for sb to do sth表示某人认为做某事怎样故选C。
7.此题考查动词,此句的含义是五年前开始学习汉语,故选B。
8.此题考查固定短语,根据语境可知此句的含义是这个年青人有个想法,故选B,come on表示突然萌发了的含义。
9.此题考查形容词,根据语境可知人们害怕学习汉语的主要原因 就是汉语难学,故选A。
10.此题考查固定句型结构have fun doing sth表示乐意做某事,由上文的含义可知我很愿意学习汉语,故选B。
11.此题考查名词,根据上文可知她建立了个网站,故选D。
12.此题考查动词,根据语境可知她的网站受到很多方面的大力支持,故选A。
13.此题考查动词,这个年青人说的话,故选D。
14.此题考查副词,根据下文的提示,这个年青人收到了回信故选B,back。
15.此题考查名词 ,根据语境可知我现在所做的是个非常好的想法,故选C。
考点:故事类的阅读
点评:解题时先跳过空格,通读完形填空的短文,了解全篇的内容和要旨。要重视首句,善于以首句的时态、语气为立足点,理清文脉,推测全文主题及大意。然后根据选择项的提示选择正确的答案。
试题分析:Daisy Raffan,一个英国女孩在自己的网站上指导年青人怎样学习普通话,她的这一举措收到英国首相的大力支持。
1.此题考查副词,根据语境可知此句的含义是学习汉语虽然很难但是这个女孩却是这样做,表示的是一种转折故选C。
2.此题考查合成形容词,根据冠词an和语境可知选择B,意思是一个18岁的女孩。
3.此题考查动词短语,根据语境可知此句的含义是她建了一个网站,故选D。
4.此题考查形容词,因people是可数名词故用many来修饰,故选C 。
5.此题考查介词,根据语境可知此句的含义是伴随着中国的快速发展,汉语的运用会越来越广泛,故选with,C。
6.此题考查固定句型结构sb think it+形容词for sb to do sth表示某人认为做某事怎样故选C。
7.此题考查动词,此句的含义是五年前开始学习汉语,故选B。
8.此题考查固定短语,根据语境可知此句的含义是这个年青人有个想法,故选B,come on表示突然萌发了的含义。
9.此题考查形容词,根据语境可知人们害怕学习汉语的主要原因 就是汉语难学,故选A。
10.此题考查固定句型结构have fun doing sth表示乐意做某事,由上文的含义可知我很愿意学习汉语,故选B。
11.此题考查名词,根据上文可知她建立了个网站,故选D。
12.此题考查动词,根据语境可知她的网站受到很多方面的大力支持,故选A。
13.此题考查动词,这个年青人说的话,故选D。
14.此题考查副词,根据下文的提示,这个年青人收到了回信故选B,back。
15.此题考查名词 ,根据语境可知我现在所做的是个非常好的想法,故选C。
考点:故事类的阅读
点评:解题时先跳过空格,通读完形填空的短文,了解全篇的内容和要旨。要重视首句,善于以首句的时态、语气为立足点,理清文脉,推测全文主题及大意。然后根据选择项的提示选择正确的答案。
练习册系列答案
相关题目