题目内容

【题目】A major development to self-driving cars may change the way we will drive in the future. Google, the leading company in self-driving technology, has changed its develop plan. It had driverless cars built by car factories, but now it will start building its own cars.

Google has started to build some kinds of experimental electric self- driving cars that look like a Smart car or Fiat 500. There is no steering wheel(方向盘),gas pedal or brake. The only things a human passenger controls are a red “e-stop” button(按钮) for fear stops and a start button. The car’s only “friendly” face is designed to make it help people accept self-driving technology.

Google workers took part in a long experiment, in which they used self-driving cars for their usual travel to work. No accident happened, but Google’s heads realized that depending on a human passenger to drive in an emergency(紧急情况) wouldn’t work because they may be reading, working , or sleeping. Now the self-driving car drives by itself if the driver takes his hands off the wheel for over ten seconds.

Google’s self-driving cars are now limited(限定) to a speed of 25 miles per hour for safety reasons. The cars aren’t allowed to drive on highways. However, a Google engineer said that once the cars are solved to run safely, we can drive at the speed of 50, even 80 miles an hour.

Google recently announced that its cars had covered 700,000 miles of public roads, and they were now running in busy city streets. People who love self-driving cars say this will improve transport by making roads safer, cutting down accident, and making less pollution.

Of course, there’s no need to look for parking at a crowded shopping mall. Instead, users could let their self-driving cars drop them off to park itself. A mother who took a test ride said that having the car would allow her more time to catch up with her son. The cars could also allow people who might not be able to drive to enjoy the hand-free driving. And drunk driving? Not a problem. It is very likely that by 2020, driverless cars will be common. Do you believe so?

【1】What equipment do the self-driving cars have?

A. A gas pedal. B. A brake.

C. A steering wheel. D. An “e-stop” button and a start button

【2】How fast can people drive a self-driving car now?

A. 25 miles an hour. B. 50 miles an hour.

C. 80 miles an hour. D. 100 miles an hour.

【3】What has Google company already done?

A.Google has changed its development plan and helped other factories make cars.

B.Google has already had car-testing experiments in all the states in the US.

C.Google has realized some problems and tried to solve them.

D.Google has asked its own workers to buy the cars and travel to work.

【4】 Which advantage of self-driving cars is not mentioned ?

A.They can start the engine by itself and make people’s hands completely free.

B.They can help to solve air pollution and reduce car accient.

C.They can park by themselves and make mothers look after young kids easily.

D.They can help those disabled people to enjoy the driving.

【5】What will happen if emergency happens when someone is driving a driverless car?

A.If the driver presses the “e-stop” button, the car will drive by itself at once to keep safe.

B.If the driver is reading, working or sleeping, he can’t handle the situation in time.

C.The car’s friendly face will work and help the driver accept the situation and stay calm.

D.The self-driving car will break the speed limit and run at a speed that the driver tells it.

【答案】

1D

2A

3C

4A

【5】B

【解析】

试题分析:本文介绍了自动驾驶小车技术的现状,发展前景等等。

【1】D 细节理解题。题意:自驾车有什么装备?A. A gas pedal.加速器;B. A brake.刹车;C. A steering wheel.方向盘D. An “e-stop” button and a start button 电子开关。根据第二自然段,自驾车的装备是电子遥控自动开关,故选D。

【2】A 细节理解题。现在人们的自驾车可以达到多快了? A. 25 miles an hour.每小时25英里;B. 50 miles an hour.每小时50英里;C. 80 miles an hour.每小时八时英里;D. 100 miles an hour.第小时100英里。短文第四自然段说,谷哥的自驾车出于安全因素限速25英里每小时,故选A。

【3】C细节理解题。谷哥公司现在已经做到了什么?A.Google has changed its development plan and helped other factories make cars.谷哥已经改变了发展计划而希望别的工厂造小车;B.Google has already had car-testing experiments in all the states in the US.谷哥已经在美国各大州做了小车测试实验;C.Google has realized some problems and tried to solve them. 谷哥已经认识到了一些问题并开始努力解决;D.Google has asked its own workers to buy the cars and travel to work. 谷哥已经叫自己的工人去买车上班。根据短文内容,谷哥公司已经开始做大量的自驾车试验,并要开始造自己公司的小车。而且在工作中遇到了一些问题并在不断地改进。故选C。

【4】A 理解判断题。题意:自驾的优点,下面哪一个没有提到?A.They can start the engine by itself and make people’s hands completely free. 小车自动发动,使人的双手完全解放;B.They can help to solve air pollution and reduce car accident.它们可以解决空气污染问题并且减少交通事故,文中已经提到;C.They can park by themselves and make mothers look after young kids easily. 它们可以自动停车并使妈妈更容易照看小孩,短文中已经提到;D.They can help those disabled people to enjoy the driving. 它们可以帮助残疾人享受驾车的乐趣,文中已提到。故选A。

【5】B细节理解题。题意:如果自驾车发生紧急情况怎么办?A If the driver presses the “e-stop” button, the car will drive by itself at once to keep safe. 如果驾驶员搞下电子按纽,小车会马上自动驾驶并保持安全;B.If the driver is reading, working or sleeping, he can’t handle the situation in time.如果驾驶员在看书,工作或睡觉,他不能及时掌控情况;C.The car’s friendly face will work and help the driver accept the situation and stay calm.小车的友好的外观帮助司机接受情形并保持沉着;D.The self-driving car will break the speed limit and run at a speed that the driver tells it.自驾车将会打破速度限制并按司机的要求行驶。根据第二自然段,专家说,特殊情况发生时,还得要驾驶员控制,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Chinese Restaurant

We specialize in banquets and parties. Authentic(正宗) Chinese food. Special lunchtime dishes.

licensed and BYO(bring your own)

SUNDAY DIM SUM(点心)LUNCH

Situated in Smithfield Shopping centre.

Tel: 361 9042

Place: 589 Walkley

Road, Smithfield

Hamburger Joe’s

Dine in or take away 7 days a week.

Friendly, polite waitress service.

Pleasant, informal and air-conditioned

Time: Mon. Noon—10pm

Tues. Noon—11pm

Wed.—Sat. Noon—Midnight

Sun. Noon—9pm

Place: 14 Jetty Road, Glenelg

Tel: 295 7783

The Seafood Inn

Licensed Café

We offer lunch and dinner in a relaxed atmosphere(气氛)with indoor or outdoor seating. We have an interesting wine list and freshly prepared foods.

Time: Tuesday to Friday

12:00—3:00 pm

6:30—11:30 pm

Tel: 306 2481

Place: 482 Spring

Street, Carlton

Peppi’s Italian Restaurant

Pasta just like Mama used to make Italian or Australian wines or BYO

Time: Open 7 days for lunch and dinner

Car parking available

Tel: 224 1086

Place: 28 O’Connell ST CITV

Pizza Palace

Pizza ·Beer ·Wine

Fully Licensed

Full take-away service

Special children’s menu

Everard Park, Glenelg City

【1】If you’d like to order some dim sum, you should dial ______________.

A. 361 9042 B. 306 2481

C. 224 1086 D. 295 7783

【2】Pizza Palace is the best place for ch ildren to eat because ______________.

A. the waitress service is friendly and polite

B. there is a special children’s menu

C. there are indoor or outdoor seats

D. it’ s close to Smithfield Shopping centre

【3】How many hours a day is the Seafood Inn open from Tuesday to Friday?

A. 3. B.5. C. 8. D. 12.

【4】The address of Hamburger Joe’s is ______________.

A. 589 Walkley Road, Smithfield

B. 14 Jetty Road, Glenelg

C. 28 O’Connell ST CITV

D. 482 Spring Street, Carlton

【5】The following statements are true EXCEPT ___________.

A. Peppi’s Italian Restaurant allows you to bring your own drinks

B. You can’t buy breakfast at Hamburger Joe’s

C. You can enjoy authentic Chinese food in Chinese Restaurant

D. You can dine in or take away from Pizza Palace

【题目】

Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature(文学) in 2012. Mo who was born in 1955 from a farmer’s family in Gaomi country in Shandong Province is the first Chinese in China to win the Nobel Prize in Literature. In his early years life was not easy and he experienced hunger(饥饿). These things have influence(影响) Mo Yan’s later writings.

60-year-old Park Geun-hue(朴槿惠) was selected(当选) the new President of South Korea in December 2012. She becomes the country’s first female head of state and her term will last five years from 2013. “I will become a president who puts people’s living before anything else she told the cheering people in central Seoul as she accepted her win. “I will keep my promises.”

Barack Obama (born in Honolulu Hawaii in 1961) who was elected the 44th President of the United States in 2008 has been elected again to a second term. Obama is a graduate(毕业) of Columbia University and Harvard Law School. His father was from Kenya. And his mother was born in Wichita Kansas.

【1】 When Mo Yan was young his family might be .

A. big B. poor C. rich D. modern

【2】Where was Barack Obama born?

A. In Kansas. B. In Kenya.

C. In Golumbia. D. In Hawaii.

【3】Which of the following is NOT true about the passages?

A. The writer Mo Yan lived in a big city before he got the prize.

B. Park Geun-hue will lead South Korea till the year 2018.

C. Obama studied in Columbia University and Harvard Law School.

D. Among the three persons Park Geun-hue is the oldest.

【题目】Helen Keller was an American educator and journalist, who became one of the leading humanitarians in the history of the United States. Born on June 27, 1880 in Tuscumbia, a small town in Alabama, Keller was stricken with a childhood disease that left her deaf, and blind. The illness Keller suffered (遭受) is a mystery to this day. Unable to see, or hear, Keller became difficult to deal with as her behaviour was described as wild by her family and friends.

Soon Keller and her family developed their own type of sign language that allowed them to communicate with each other. Helen’s mother needed help for her anguished (痛苦的) child, which eventually led to Anne Sullivan, who was a recent graduate (毕业生) of the Perkins Institute for the Blind. The school had been successful in the past in educating blind students, and Sullivan was one of its star graduates. Once Sullivan and Keller got through the difficult beginnings, their friendship, and association (合作) lasted for 49 years.

Keller was determined to become educated, and to teach herself to communicate. After attending several schools, she became the first deaf and blind person to earn a college degree. She became very well-known, and began a lecture tour where she made speeches on social and political issues, including women’s suffrage (选举权), and birth control. Also she required the government to raise awareness to the situation of the blind. She devoted much of her later life to raising funds for the American Foundation for the Blind.

On September 14, 1964, President Lyndon B. Johnson awarded her the Presidential Medal of Freedom, one of the United States’ two highest civilian honours. In 1999, Keller was listed in Gallup’s Most Widely Admired People of the 20th century.

Helen Keller—Overcoming Disability

Childhood

Keller was made deaf and blind by an1illness.
Her family and friends2her as wild because of her disabilities.

3

The Keller family4their own type of sign language to make their communication possible.
Anne Sullivan5Keller’s life and gave her a lot of help.
Keller made up her6to teach herself to communicate.
Keller earned a college degree after7several schools.

Social Activities

While travelling around the country, Keller made a series of8on social and political issues.
Keller9much of her later life in raising funds for the American Foundation for the Blind.

Awards

In 1964, Keller was awarded the Presidential Medal of Freedom.
In 1999, her name was on the10in Gallup’s Most Widely Admired People of the 20th century.

【题目】Since last year, Where Are We Going, Dad? has been one of the most popular TV shows. It is produced by Hunan TV. The show invites five stars from different fields and their children. The show follows the adventures of the five dads together with their young children (aged 4 to 10) and try to finish a set of tasks. We can look at the changing roles of dads in the “Where Are We Going, Dad?”. On the show, the five fathers and their children traveled around China riding camels through the western deserts, fishing on the east coast, and selling vegetables for their bus fare in southwestern Yunnan Province.

One dad didn’t know how to do his daughter’s hair, so some people tried to help him. Another one couldn’t cook. When he stayed with his son for three days in the desert, they only ate instant noodles(方便面).

Along the way we see the kids and their dads having fun, but we also see tearful moments and uncomfortable moments as the dads try to get on with their children. The show provides an interesting view on modern family life.

Why is Where Are We Going, Dad? so popular? Because it is about how Chinese parents look after their kids. “The show makes modern parents think about what they should do with their kids. In traditional Chinese culture, the father is strict and the mother is kind. But on the show, we see fathers who are much more gentle on their kids and they can listen to their children carefully. Fathers also teach their children skills and encourage them to try new things. They also give them a sense of safety.”said Li Minyi, a professor of early childhood education.

In the past, children were taught to obey their parents’ wishes and look after them in their old age. But today Chinese parents increasingly realize that respecting(尊重) their children’s choices may be a better way to get them ready for modern society. As they raise their children, parents are growing up at the same time.

1Where Are We Going, Dad? __________.

A. has been on TV for five years

B. has been shown in other countries

C. is produced by Henan TV station

D. is among the most popular TV shows

2According to the passage, which of the following is true?

A. The fathers on the show are common people in China.

B. The youngest child on the show was only four years old.

C. The fathers and their children on the show go around the whole world.

D. The fathers and their children on the show went fishing in Yunnan Province.

3From the second paragraph of the passage, we know .

A. the writer doesn’t like this kind of TV show

B. the director of the TV show is a very cruel man

C. it is very healthy to eat instant noodles in the desert

D. the fathers and their children met problems along the way

4According to the passage, which of the following is true?

A. Thespan> fathers on the show were patient with their children.

B. The fathers on the show were too strict with their children.

C. The children on the show didn’t feel safe with the fathers.

D. The fathers on the show taught their children new languages.

5Many people like to watch Where Are We Going, Dad? because it’s about .

A. living happily in the western deserts

B. fathers taking care of their kids

C. making money by selling vegetables

D. lots of uncomfortable moments

【题目】What should you do if there is a fire at school? Do you know how to protect yourself in a large crowd? Every year since 1996, on the last Monday of the last week in March, the National Day of Education on the Safety of Elementary and Middle School Students(全国中小学安全教育日) is held.

This year it falls on March 30. It offers us a chance to learn more about school safety.

A 2010 survey from People’s Daily shows that the worst accidents were results of stampedes(踩踏),fires and traffic.

Experts suggest that right safety measures could avoid 80 percent of these accidents, China Education Daily reported.

When facing an accident, the first and most important rule is to stay calm. But different accidents mean different ways of dealing with them.

A stampede happens in a place where a large crowd is gathered. When students around you begin to push, stand still and try to hold onto something, or stay in a corner until the crowd leaves, cover your head with both hands. Lean to one side, curl your body and bend your legs.

When there’s a fire, stay calm and follow teachers’ instructions. Leave the classroom and use a piece of cloth to cover your mouth and nose so that you don’t breathe in smoke.

If you take a school bus on your way home or to school, remember to fasten your seatbelt and not to walk around when the bus is moving. If you walk to school or go by bike, follow traffic rules. Wait for the green traffic lights, and look left and right for cars before you cross the road.

根据文章内容,回答以下问题:

【1】According to a survey from People’s Daily in 2010, what causes the worst accidents ?

____________________________________________________________________

【2】What can you do to keep yourself safe when there is a fire in the classroom?

____________________________________________________________________

【3】How do you usually go home after school? What rules should you follow?

____________________________________________________________________

【4】将文中划线的句子翻译成汉语.

____________________________________________________________________

【5】What do you think is the best title of the passage? (less than 10 word)

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网