题目内容
【题目】任务型阅读
George Dennehy was born with no arms. He never dreamed he would become a musician. But that is what he has become. He was born in Romania. And because of his poor condition, his parents sent him to an orphanage (孤儿院), where George was adopted (领养) by a family in America.
Early on, George’s parents saw musical abilities in him. “When I was 8 years old, my mum took me to have cello (大提琴) lessons,” he said. Though he didn’t really enjoy it, he seldom missed any lessons.
His first teacher helped him be able to play with his feet. Soon he was very good at it. At the beginning of high school, when the cello became “not so cool” to play, George began to play the guitar. “It was a lucky thing to learn the cello first,” he said. This made playing the guitar not so hard.
Playing music hasn’t been an easy road. He was shy at first. “I did face different challenges and didn’t know if I was going to make something of myself,” he said. But these doubts didn’t stop him. Every time he got on stage to play music, he could see how the audience (观众) admired his abilities. This gave him confidence and encouraged him to continue his career.
George said that the secret of his success was being able to overcome (克服). “No matter what situation you’re in, anything is possible. It is so easy to give up sometimes, but we shouldn’t do that. We believe there is more that is meaningful for us,” he said.
Early years | George Dennehy was born【1】 arms. He was sent to an orphanage. A US family adopted him. |
Learning to play the cello | His musical abilities were【2】 by his parents and they sent him to learn cello lessons. He seldom missed any lessons, 【3】 he didn’t really enjoy it. He learnt to play with his【4】 . |
Learning to play the guitar | George started playing the guitar soon after he entered high school. His experience of learning the cello made learning the guitar 【5】 . |
The【6】_ road of playing music | He used to be shy and had to face challenges and had many doubts. Being admired by the audience made him 【7】 in himself and encouraged him. |
His thoughts of being 【8】_____ | Being able to overcome is the 【9】 of his success. Nothing is 【10】 even if one is in bad situation. |
【答案】
【1】without
【2】discovered/seen
【3】though/although
【4】feet
【5】easier
【6】difficult/hard
【7】confident
【8】successful
【9】secret
【10】impossible
【解析】
试题分析:短文大意:乔治丹尼希一出生就没有手臂。早期,他从来没有想到他会成为一个音乐家,乔治的父母看到他有音乐天赋。在他八岁时,妈妈带他去学习大提琴,尽管他并不真的喜欢它,他很少耽误一节课。在高中时,乔治开始弹吉他。每次他在舞台上演奏音乐,他看到观众称赞他的能力,这给了他信心和鼓励他继续他的职业生涯。乔治说他成功的秘诀是能够克服困难。
【1】根据短文开头George Dennehy was born with no arms.可知乔治一出生就没有胳膊,所以填写without,无。
【2】根据第二段中Early on, George’s parents saw musical abilities in him.可知乔治的父母发现了他的音乐天赋,所以填写discovered/seen,发现。
【3】根据第二段中though he didn’t really enjoy it, he seldom missed any lessons.可知虽然乔治起初并没有太大的兴趣,但从未耽误一节课,所以填写though或although,虽然,尽管。
【4】根据第三段中His first teacher helped him be able to play with his feet.可知乔治开始用脚拉大提琴,所以填写feet,脚。
【5】根据第三段中George began to play the guitar. “It was a lucky thing to learn the cello first,” he said. This made playing the guitar not so hard.可知由于乔治学过拉大提琴,所以弹吉他对他来说很简单,所以填写easier,较容易。
【6】根据第四段中Playing music hasn’t been an easy road.可知演奏这条路对乔治来说并不简单,起初他很害羞,所以填写hard或difficult,困难的。
【7】根据第四段中Every time he got on stage to play music, he could see how the audience (观众) admired his abilities. This gave him confidence and encouraged him to continue his career.可知观众的认可对乔治是莫大的激励,增强了他的自信心,所以填写confiden,自信。
【8】根据第五段中George said that the secret of his success was being able to overcome 可知这是乔治成功的秘诀,也是他的一些想法,所以填写successful,成功的。
【9】根据第五段中George said that the secret of his success was being able to overcome (克服).可知乔治的成功秘诀,所以填写secret,秘诀。
【10】根据最后一段中No matter what situation you’re in, anything is possible.可知无论情况怎样,没有事情不可能,所以填写impossible,不可能的。
【题目】短文还原
At present more and more people like to travel during their holidays. The other day I read a report about the ways people spend their holidays. It is reported that in recent years several new holiday habits have developed. 【1】______________________.
In 1990, about 40% of people prefer to stay at home for their holidays. 【2】_________________________. People like go outdoors to enjoy fresh air, green mountains when they go camping in the places far from the city. In the 1990s, 38% of people enjoyed going to the seaside while in 2002 only 27% preferred to go there. Compared with going to the seaside, they think going camping should be a better choice 【3】____________________
Why have those changes taken places? 【4】__________________ Firstly, it is because people can afford to travel. Secondly, people prefer to live a high quality and more wonderful life. 【5】___________________ Fewer and fewer people want to save lots of money by living a simple life,.
A. However, now the percentage (百分比) has fallen to 9%. B. Among them, the most interesting one is the growth of holiday camps. C. Thirdly, their attitudes to the relaxation have changed. D. I’m proud that The Great Wall is so famous in the world. E. What great changes! F. There are several reasons. |
【题目】任务型阅读
Everyone has a dream job and we all hope our dreams can come true. Mrs. Black works as a reporter at a TV station. (1) She wants to find out what the teenagers are going to be when they grow up. She went to the Long Green School to do a survey last week.
Mrs Black asked the kids to think it over carefully and then fill in the forms with a pen. He told the kids to tell the truth. Mrs Black thought most kids would be teachers because they were educated (受教育的) at school. The teacher is one of the best professions in the world. Maybe some students would be scientists. Rich knowledge would help them. A few kids would be soldiers (士兵) because they could keep our country safe and peaceful.(2)Some teachers helped Mrs Black before school was over. They gave out one thousand papers to the students. When the survey results came out, Mrs Black and the teachers were surprised.
Profession | Actor (actress) | Scientist | Teacher | Sports player |
Proportion (比例) | 40% | 25% | 20% | 15% |
(1)What's Mrs Black?
(2)How many students of those surveyed want to be teachers?
(3)How did Mrs Black and the teachers feel when they found the survey results?
(4)将画线句子(1)翻译成汉语。
(5)选择可以替换(2)句中画线部分的选项。_________
A.began
B.ended
C.worked
D.was built
【题目】补全对话
A. Where were you? |
A: I didn't see you last week. 1
B: I was in Stockholm (斯德哥尔摩) with my parents.
A: When did you come back?
B: This morning. 2 it's very cold today.
A: So it is. It's getting colder these days.
B: 3
A: It blew strongly the day before yesterday. 4
B: But there's much snow everywhere.
A: I find people wear warm clothes. 5
B: Yes. It's much colder today than yesterday.