题目内容

【题目】任务型阅读

George Dennehy was born with no arms. He never dreamed he would become a musician. But that is what he has become. He was born in Romania. And because of his poor condition, his parents sent him to an orphanage (孤儿院), where George was adopted (领养) by a family in America.

Early on, George’s parents saw musical abilities in him. “When I was 8 years old, my mum took me to have cello (大提琴) lessons,” he said. Though he didn’t really enjoy it, he seldom missed any lessons.

His first teacher helped him be able to play with his feet. Soon he was very good at it. At the beginning of high school, when the cello became “not so cool” to play, George began to play the guitar. “It was a lucky thing to learn the cello first,” he said. This made playing the guitar not so hard.

Playing music hasn’t been an easy road. He was shy at first. “I did face different challenges and didn’t know if I was going to make something of myself,” he said. But these doubts didn’t stop him. Every time he got on stage to play music, he could see how the audience (观众) admired his abilities. This gave him confidence and encouraged him to continue his career.

George said that the secret of his success was being able to overcome (克服). “No matter what situation you’re in, anything is possible. It is so easy to give up sometimes, but we shouldn’t do that. We believe there is more that is meaningful for us,” he said.

Early years

George Dennehy was born【1】 arms. He was sent to an orphanage.

A US family adopted him.

Learning to play the cello

His musical abilities were2 by his parents and they sent him to learn cello lessons.

He seldom missed any lessons, 3 he didn’t really enjoy it.

He learnt to play with his4 .

Learning to play the guitar

George started playing the guitar soon after he entered high school.

His experience of learning the cello made learning the guitar 5 .

The6_

road of playing music

He used to be shy and had to face challenges and had many doubts.

Being admired by the audience made him 7 in himself and encouraged him.

His thoughts of being 8_____

Being able to overcome is the 9 of his success.

Nothing is 【10 even if one is in bad situation.

【答案】

【1】without

【2】discovered/seen

【3】though/although

【4】feet

【5】easier

【6】difficult/hard

【7】confident

【8】successful

【9】secret

【10】impossible

【解析】

试题分析:短文大意:乔治丹尼希一出生就没有手臂。早期他从来没有想到他会成为一个音乐家,乔治的父母看到他有音乐天赋。在他八岁时,妈妈带他去学习大提琴,尽管他并不真的喜欢它,他很少耽误一节课。在高中,乔治开始弹吉他。每次他在舞台上演奏音乐,他看到观众称赞他的能力,这给了他信心和鼓励他继续他的职业生涯。乔治说他成功的秘诀是能够克服困难

【1】根据短文开头George Dennehy was born with no arms.可知乔治一出生就没有胳膊,所以填写without,无

【2】根据第二段中Early on, George’s parents saw musical abilities in him.可知乔治的父母发现了他的音乐天赋,所以填写discovered/seen,发现

【3】根据第二段中though he didn’t really enjoy it, he seldom missed any lessons.可知虽然乔治起初并没有太大的兴趣,但从未耽误一节课,所以填写though或although,虽然,尽管

【4】根据第三段中His first teacher helped him be able to play with his feet.可知乔治开始用脚拉大提琴,所以填写feet,脚

【5】根据第三段中George began to play the guitar. “It was a lucky thing to learn the cello first,” he said. This made playing the guitar not so hard.可知由于乔治学过拉大提琴,所以弹吉他对他来说很简单,所以填写easier,较容易

【6】根据第四段中Playing music hasn’t been an easy road.可知演奏这条路对乔治来说并不简单,起初他很害羞,所以填写hard或difficult,困难的

【7】根据第四段中Every time he got on stage to play music, he could see how the audience (观众) admired his abilities. This gave him confidence and encouraged him to continue his career.可知观众的认可对乔治是莫大的激励,增强了他的自信心,所以填写confiden,自信。

【8】根据第五段中George said that the secret of his success was being able to overcome 可知这是乔治成功的秘诀,也是他的一些想法,所以填写successful,成功的

【9】根据第五段中George said that the secret of his success was being able to overcome (克服).可知乔治的成功秘诀,所以填写secret,秘诀

【10】根据最后一段中No matter what situation you’re in, anything is possible.可知无论情况怎样,没有事情不可能,所以填写impossible,不可能的

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
At a school of Xi'an, 40 pupils were not Young Pioneers. They had to wear green scarves, because their schoolwork was not good.
"Some classmates in my grade and all the pupils in higher grades wear red scarves, but I have to wear a green one,” a grade-one pupil said. The parents thought it wasn't right to make some pupils wear green scarves. "After wearing a green scarf, my child doesn't like to play with her friends," said a mother.
“We thought that it can make them study harder,” said Chen Hong, the school's principal (校长). “We did not think some parents would dislike it. We let the better pupils wear red scarves first, and gave the others green ones to encourage them to get a red scarf next time. We didn't want to let the students feel sad. ” Chen Hong said.
(1)Why did some students wear green scarves at the school?
A.They were not the Young Pioneers.
B.They didn't like to play with their friends.
C.They were not good at study.
D.They were students in Grade One.
(2)The second paragraph mainly tells us that ______.
A.we shouldn't be strict with the pupils
B.the school should look after the pupils well
C.wearing the green scarves isn't good for the pupils
D.the parents didn't know about the green scarves well
(3)The underlined word “encourage” means“_______ ”.
A.make sb. feel brave
B.make sb. feel sad
C.make sb. feel strong
D.make sb. feel happy
(4)Which of the following is NOT true?
A.The pupils didn't like to wear the green scarves.
B.The parents weren't happy that their children wore green scarves.
C.Chen thought wearing green scarves could help the pupils.
D.All the pupils wearing green scarves did better in lessons.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网