题目内容
【题目】 — Excuse me, is it from our school to the subway station?
— Let me see. It’s about 5 minutes’ walk.
A. how long B. how far
C. how much D. how often
【答案】B
【解析】
试题分析:句意:-对不起打扰一下,从我们学校到地铁站有多远?-让我想想,大约5分钟的路程。how long 多长时间;how far多远;how much多少,修饰不可数名词;多少钱,询问价格;how often多久一次,提问频率。根据下面的回答可知,这里问的是学校到地铁站的距离,故选B。
【题目】 Thanks to the ancient Silk Road, the lands of Italy and China have been connected for more than 2,000 years. Tourists from China and every corner of the world come to visit Italy every year. Here are four famous cities of Italy.
Rome Coliseum | Rome is the birth place of science, culture and of course, art in Europe. It is the perfect combination(结合)of the modern and the classical. When one walks around the city, one can see many museums. Of course, Rome is also considered as the fashion(时尚)centre of the world now. The Rome Coliseum is today considered one wonder(奇迹)of the modern world. | |
Pisa is a small city. It is famous for the leaning tower of Pisa. If you think that Pisa has only one leaning tower, you may just be wrong. This city has three leaning towers. Home of the famous scientist Galileo, Pisa is also known for its universities because the city is home of some of the most important universities in Europe. |
Leaning Tower | |
David | Florence is one of the most important provinces around Italy. Shopping here, you’ll find David, the most famous statue(雕像)of Michelangelo. If you are planning to spend a couple of days in Florence, you likely will not want to lose the opportunity to see and enjoy Arnolfo Tower, it will be open on Sunday and Monday from 9 to 6 pm.(closed in case of rain). | |
Venice is a city over a hundred islands. You can visit most interesting places of the city by walks or by the famous gondolas. Art exhibitions, film festivals and famous carnival(狂欢节)make Venice a place that can be visited any time of the year. |
| |
【1】According to the passage, ______ is considered as a fashion center of the world now.
A. RomeB. PisaC. FlorenceD. Venice
【2】Pisa is also famous for its _____________besides leaning towers.
A. universitiesB. art exhibitionsC. film festivalsD. museums
【3】We can visit Arnolfo Tower ____________.
A. at 8 am on SundayB. at 9 am on Tuesday
C. at 9 pm on SaturdayD. at 10 am on Monday
【4】According to the passage, which one of the following is NOT true?
A. Pisa has three leaning towers.
B. You’ll find David when you go shopping in Florence.
C. You can visit most interesting places of Venice by walks or by bus.
D. Every year, thousands of tourists all over the world come to visit Italy.
【5】What is the best title of the passage?
A. Italy and China.B. The ancient Silk Road.
C. All roads lead to Rome.D. Four famous cities of Italy.