题目内容

【题目】 The world we live is changing rapidly. It is a big fashion to do online shopping. Do you know Double Eleven? As a special festival, the Double Eleven Shopping Festival is getting more and more popular all over the word. It has been 11 years since the foundation of the festival by 2019. During these years, Alibaba as a Chinese e-commerce(电商)group, with other platforms has co-created a great online shopping event whose heat has swept the world. Many people from over 72 countries choose to go shopping on line on November 11th. . Double Eleven is incredible. The turnover(营业额)on Double eleven in 2019 reached around 268. 4$ billion. It is not a religious festival, but people living in different countries share it together. Many people from different countries really love the shopping festival because they can have something bought at a very good price with high quality. And all of the things can be bought and received easily. It is an attitude to choose to buy on line. We have been used to shopping on line on Double Eleven every year. It has been the Asian’s most important way of shopping! Many used to doubt online shopping, today, every one does that, what’s more, the owners of the shops on line don’t have to worry about missing the money of the products because most of the buyer pay online through Alipay or Wechat in advance. It is so convenient. Also, the buyers don’t have to worry about the quality of what they buy. They can sent them back to the owners of the owners of the shops if they are damaged or don’t like them.

1What does the phrase underlined mean?

A.前进B.预付C.推进D.提前

2What is the way that buyers pay for what they choose on line?

A.Through AlipayB.Through Wechat

C.Through VisaD.A and B

3How much is the turnover on Double Eleven in 2019?

A.268. 4$ billionB.286. 4$ billion

C.26. 84$ billionD.1684$ billion

4Why did the owners of the shops on line don’t have to worry about missing the money of the products?

A.Because buyers are honestB.Because buyers pay in advance

C.Because Ma Yun gives them moneyD.Because the products are free

5What does the text mainly talk about?

A.It mainly talks about the world we live is changing rapidly

B.It mainly talks about the way we pay through Alipay

C.It mainly talks about Alibaba created a great online shopping event

D.It mainly talks about Double Eleven Shopping Festival

【答案】

1D

2D

3A

4B

5D

【解析】

本文是一篇记叙文,主要介绍了双十一购物节这个特殊的节日。目前,它在全世界范围内变得越来越流行。来自72个国家的人在1111日这天在线上购物。人们通过阿里巴巴的平台买到质优价廉的产品,买家提前付款,卖家也可以保证收到货款。如果买家不喜欢产品,也可以通过平台将货物退回。

1词义猜测题。根据“the owners of the shops on line dont have to worry about missing the money of the products”和“because most of the buyer pay online through Alipay or Wechat…”可以判断,商家最担心的就是不能收回货款,而买家已经通过AlipayWechat支付。可以判断此处表示“提前”,故选D

2细节理解题。根据“because most of the buyer pay online through Alipay or Wechat…”可知,大多数买家是通过AlipayWechat进行线上支付。故选D

3细节理解题。根据“The turnover on Double eleven in 2019 reached around 268. 4$ billion.”提示可知,2019年双十一的营业额大约达到了268. 4$ billion。故选A

4细节理解题。根据“the owners of the shops on line dont have to worry about missing the money of the products because most of the buyer pay online through Alypay or Wechat in advance.”提示可知,因为买家提前通过AlipayWechat支付了费用,所以网店主人不必担心收不到费用。故选B

5主旨归纳题。根据“Do you know Double Eleven? As a special festival, the Double Eleven Shopping Festival is getting more and more popular all over the word.”提示可知,双十一购物节是一个特殊的节日,并且在全世界范围内变得越来越流行。故可知本文主要讲述双十一购物节。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项。

My interest in cooking started when I was 11, partly thanks to my mother. She didn’t really like cooking and when she did cook, I didn’t like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this, so I went to the bookstore and looked for the biggest cookbook I could find.

During a year, I had produced most of its recipes (食谱)and was ready for a bigger challenge. I wanted to create my own dishes and I started cooking for more people than just my family. To my joy, my parents allowed me to build a test kitchen. I did much cooking to test my dishes in it and my skill improved quickly. Later, my mom and I set up a dinner club that organized monthly events inside my home. Now as a teen chef(主厨), I have also cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for the money, but because I love cooking.

Now I know that when you stop caring whether you'll be famous or do well. Your dream will come to you.

1The writer is now_________.

A.a TV starB.a news reporter

C.a well-known booksellerD.a good chef

2What made the writer begin to cook?

A.His parents' wish.B.The customers' advice.

C.His mother’s delicious food.D.The information about cooking on TV.

3After producing most of the recipes in the cookbook, the writer wanted to_________.

A.take cooking lessonsB.write his cookbook

C.make new dishes of his ownD.open a restaurant

4The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to(指代) “_________”.

A.the booksB.a test kitchenC.a dinner clubD.the country

5What is important for the writer?

A.Finding a good job.B.Making lots of money.

C.Doing what he loves.D.Becoming famous.

【题目】 Three years ago, I got to know a poor lady named Rose. She had no children and lived alone. When I went to visit her, I always took her ____ coffee and food. One day she asked me to have coffee and delicious food for lunch at a restaurant near her home.

On the way, I began to ____. I knew that she had no money, but if I offered to ____ the lunch, I was afraid I must hurt her.

There were many people in the ____ and all of them were happy. Rose told me to sit and drink coffee by the window. Then she went into the ____. I didn’t know what happened. After about 20 minutes, she came out with some food. Then we started to enjoy the delicious food together. She told me that the restaurant allowed people to work for a meal ____ they had no money. The restaurant also might give them a ____ meal if they were not able to work, especially for the disabled.

I ____ remember the beautiful afternoon I shared with Rose. We had a meal, and Rose paid for it by her work. The weather was ____ and bright, and everyone’s smile was warm and bright as well.

I’m still thinking that life cannot be easy to us, but we can still do something for our friends and other people. The world will be ____ if everybody would like to share happiness with others.

1A.littleB.anyC.oneD.some

2A.leaveB.dreamC.worryD.appear

3A.ask forB.pay forC.look forD.care for

4A.parkB.shopC.hotelD.restaurant

5A.kitchenB.bankC.cinemaD.office

6A.beforeB.ifC.afterD.unless

7A.deepB.freeC.specialD.pleased

8A.stillB.neverC.hardlyD.already

9A.warmB.hotC.coolD.cold

10A.saferB.widerC.betterD.bigger

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网