题目内容

【题目】请阅读一篇有关上海垃圾分类的短文, 根据所提供的信息, 回答问题。

If you are in Shanghai and want to throw a cup of milk tea, be careful. You need to follow these steps: first, pour out any leftover( 残留物) into a wet waste bin; second, put the paper wrapper into a recyclable waste bin; finally, throw the single-use cup and straw(吸管) into a dry waste bin.

Sound complex( ) You’ll have to get used to it. From July 1st,2019 on, people in Shanghai are required to sort(…..分类) their garbage(垃圾) according to strict rules. Garbage is divided into wet garbage, toxic( )garbage and recyclable garbage. Many other cities in China are planning to create similar sorting rules.

Why should we sort our garbage? The answer lies in the increasing amount of waste we are producing. Chinese cities produce over 200 million tons of waste each year, according to China Economic Net. Most of this waste is buried in landfills, which may pollute water and soil. Moreover, we are running out of space for new landfills.

In fact, more than half of our waste can be recycled. Recyclable garbage can be made into new materials, while wet garbage can be used to make gas, heat and fertilizer(肥料). But in order to recycle efficiently(有效地), we need to sort our garbage.

Can't garbage-processing companies do the sorting job for us? They can. But that requires a lot of work and costs lots of money. Things will become much easier if each of us can sort our own garbage. Besides, the troublesome task of sorting might encourage people to produce less waste. Do you still want to buy that milk tea?

1How many steps should we follow to throw away a cup of milk tea in Shanghai?

____________________________________________________________________

2When are people in Shanghai required to sort their garbage?

____________________________________________________________________

3Why should we sort garbage?

____________________________________________________________________

4Where is most of waste buried?

____________________________________________________________________

5Which kind of garbage can be used to make heat?

____________________________________________________________________

【答案】

1Three/3./We should follow three steps.

2From July 1st, 2019 on. /People in Shanghai are required to sort their garbage from July 1st, 2019 on.

3Because of the increasing amount of waste we are producing.

4It's buried in landfills.

5Wet garbagecan be used to make heat.

【解析】

这是一篇说明文,文章主要讲述上海垃圾分类措施的实行,实行垃圾分类的原因以及好处。

1根据第一段“If you are in Shanghai and want to throw a cup of milk tea, be careful. You need to follow these steps”可知需要三个步骤。故答案为Three/3./We should follow three steps.

2根据第二段“From July 1st,2019 on, people in Shanghai are required to sort their garbage according to strict rules”可知上海人开始垃圾分类的时间是201971日。故答案为From July 1st, 2019 on./People in Shanghai are required to sort their garbage from July 1st, 2019 on.

3根据第三段“Why should we sort our garbage? The answer lies in the increasing amount of waste we are producing”可知原因是我们制造的日益增长的垃圾数量。故答案为Because of the increasing amount of waste we are producing.

4根据第三段“Most of this waste is buried in landfills”可知大多数垃圾被埋在废物填坑场里。故答案为It's buried in landfills.

5根据第四段“wet garbage can be used to make gas, heat and fertilizer”湿垃圾可以被用来制造热量。故答案为Wet garbagecan be used to make heat.

任务型阅读经常出现的题型是回答问题,做题技巧是:①首先要先阅读所给的任务,明确任务是什么,再带着任务去阅读,这样就能做到心中有数,有针对性地去读,才能提高阅读效率;②第一遍泛读,了解大意;③带着问题,用跳读的方式来寻找答案;④在完成所有任务后,还应认真核实答案,检查一下书写是否规范,句子的时态、人称、单复数、语态、词性、主谓搭配等是否正确。第一题根据“How many steps”可知答案与具体的数量有关;第二题根据“When”可知与时间状语有关;第三题回答“Why”because来引出句子;第四题根据“Where”可知与地点有关;第五题根据“Which kind of garbage”可知与垃圾的种类有关。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Emergency Fire Procedures

If you see a fire or smell smoke, don't wait. Every room in the school has got a fire alarm switch. Use something hard, like a shoe, to break the glass and start the alarm system.

If you hear the fire alarm, move quickly but don't run. Don't stop to get your coursebooks and notes. Leave your bag in the room.

Don't run! Walk quickly to the parking area. Remember to follow the arrows on the fire escape map.

Don't go home! Wait for your teacher to call your name and be sure that you are safe.

Be careful. Don't go back into the school buildings until a teacher has told you that it is safe.

1When you hear the fire alarm in classroom 2, how can you get to the safe place safely according the map of the school buildings?

A.Walkout of the classroom quickly, then go straight to the garden.

B.Run out of the classroom then turn left, and go straight to the parking area quickly.

C.Walk out of the classroom then turn left, and go straight to the car parking area quickly.

2When the school building is on fire, what can you take before you leave the building?

A.Your school bag.B.Your books and notes.C.Nothing but yourself.

3When there is a fire in the school buildings, you can't _________.

A.call 0110 123123B.go home quicklyC.start the alarm system with a stone

4What number do you need to call if there is much water on the floor in your classroom?

A.100.B.120.C.150.

5The information above is useless when ________.

A.you want to buy a notebook

B.you are not sure about your class schedule

C.you want to find where the computer room is

【题目】

Each year on Feb 21, UNESCO ( 联合国教科文组织) holds an International Mother Language Day (IMLD ). The event is to help people to pay attention to the disappearance of the world's languages; many of them are disappearing each year. UNESCO sees this as a terrible fact.

What happens when a language dies out? Something great is lost-not just sounds and marks but the way that people understand the world and communicate with each other. We keep different cultures and traditions through languages. Kill a language and all these are killed too.

Through IMLD, more and more people come to realize he terrible situation and try to stop it.

Google's 2018 Endangered (濒临灭绝的) Languages Project is a good example. Many speakers and protectors of endangered languages upload (上传) texts, audios and videos to the project website. They want to introduce the way that people communicate and express themselves around the world.

The Myaamia Project is the same kind of effort to revive the language spoken by the Miami tribes (部落) of the United States. Project members work to encourage people to study and communicate with this language , which died out in the 1960s.

These activities give life to those endangered languages. People who work to keep Languages

alive are not limited to the past. Many young people design apps and use social media to support their activities. They "spread the word " to save the world.

So, while the problem of disappearing languages remains a very serious one, there is hope. We all have a special feeling of our mother language. This is why we should remember the wise words of late president of South Africa, Nelson Mandela: "If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to a man in his own languagethat goes to his heart."

1UNESCO holds IMLD every year in order to help people to _______________.

A. learn and use endangered languages

B. show their talents in learning languages

C. practice reading skills of mother languages

D. realize the situation of endangered languages

2What did people do in Google's 2018 Endangered Languages Project?

A. Discuss how to make good use of Google.

B. Offer online courses on endangered languages.

C. Share materials about endangered languages online.

D. Translate endangered languages into mother languages.

3What does the underlined word "revive" mean in Paragraph ( 段落) 4?

A. 创造B. 学习C. 复活D. 清除

4What can we infer ( 推断) from Paragraph 5?

A. It is more difficult to protect endangered languages.

B. The disappearance of languages has already stopped.

C. Young people don't care about endangered languages.

D. Young people have creative ways to protect languages.

5The writer mentions Nelson Mandela's words in order to __________________.

A. tell the importance of one's mother language

B. show his contributions to language protection

C. tell the trouble in learning endangered languages

D. show the possibility of protecting mother languages

【题目】 Hey, book lovers! Here are some great books for you.

GONE WITHTHE WIND

Writer: Margaret Mitchell

22 (in bookstores)18(online)

Gone With the Wind is a best-seller. It tells a story that happened in the American Civil War(美国内战). Scarlett O'Hara is a woman in the story who is full of energy. She is strong and saves her family.

ALITTLE PRINCESS

Writer: Frances Hodgson Burnett

A Little Princess

23(in bookstores)19(online)

Motherless Sara Crewe was sent to school at Miss Minchin's. Her father was very rich and she lived a rich life. Then her father died and Sara lost everything. She had to learn to do with her changed life. It's an excellent book.

PETER PAN

Writer: J. M Barrie

15(in bookstores)¥12(online

It is a children's story full of imagination and

adventures(冒险). It is about Wendy, John, and Michael Darling's adventures in Never-Never Land with Peter Pan, the boy who would not grow up. The children are happy and lovely.

THE SECRET GARDEN

Writer: Frances Hodgson Burnett

35(in bookstores)30(online)

Mary Lennox finds herself in her uncle's dark house. Why are so many rooms locked? Why is one of the gardens locked? And what is that crying she hears at night? Through the power of hope, friendship, and the magic of nature, the brave girl brings the house and a long-lost garden back to life.

1What difficulty did Scarlett O'Hara face in her life?

A.The American Civil War.B.The loss of her parents.

C.Adventures in Never-Never LandD.The locked rooms and gardens.

2If you buy PETER PAN in a bookstore, you have to pay

A.12B.15C.18D.19 .

3Who brings the house and a long-lost garden back to life?

A.Sara Crewe.B.Peter Pan.C.Mary Lennox.D.Scarlett O'Hara.

【题目】

Would you like to travel space?

It is 2050. Space tourism has become a reality. So would you want to be a space tourist? Here, some middle school students share their opinions.

Jeea, U.K.

I love space very much and would like to be the first teenager to d1 a new planet. Then perhaps it would be named after me. I would become famous around the world!

Emily, U.S.

Space exploration can be dangerous. What should I do if I get l2? I can’t come back to the earth. I am also afraid of heights. It would be very frightening when you look down from a spaceship!

Klaudia, Spain

I would love to go to space because from there I could enjoy a nice v3 of the Earth. The blue oceans and green forests on the Earth must be magnificent. What’s more, I am curious about what life is like without gravity (重力). Perhaps it would be fun to play golf in space!

Edward, U.K.

It would be cool. But how lonely and depressed I would be without a4 around me! I would miss my family. It also requires a large amount of training to become a space tourist, and I don’t think I have time for that. Moreover, I don’t think I can a5 a trip to space. That would definitely cost a lot!

Zainab, South Africa

I’d love to. We studied the solar system in Science classes this semester. I think space is amazing and I desire to know more about it. Unluckily, I have no other way but to search for information about it o6. If I can have the chance to travel to space, I would directly see the things I never see on the Earth.

Ana, U.S.

I would not like to be a space tourist. I respect those who love space tourism. For me, I only want to f7 on what I have on this planet — my family, my school and my pets. I would like to work hard to make progress in what I am doing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网