题目内容
【题目】 Lily Brown is a university student in Changsha. She has a happy family of four. She really likes watching movies with her 5-year-old sister when she is free. Now she is looking through the information about movies in December in different cinemas.
| FIELD CINEMA Tel: 85529777 Add: 2nd floor of Delight Mall, 56 Shuguang Road Time: Mon. to Fri. 9:30 am—11:00 pm Sat. & Sun. 8:00 am—11:30 pm Date: Nov. 22nd—Dec. 26th Price: ¥60 for adults, half for kids under 12. |
| MAX CINEMA Tel: 85529937 Add: 2 Laodong Road Time: Tue. to Fri. 10:00 am—10:00 pm Sat. & Sun. 9:00 am—11:00 pm Date: Dec.13th—Dec. 27th Price: ¥80, half for students, free for children under 6 |
| UNIVERSE CINEMA Tel: 82892350 Add: in Binjiang Park, 28 Xiangjiang Road Time: Mon. to Fri. 9:00 am—11:00 pm Sat. & Sun. 9:00 am—11:30 pm Date: Dec. 20th—Jan. 20th Price: ¥60, half for students , free for kids under 6 |
【1】She will be free on Monday. If she only has ¥40, which movie can she choose?
A.Frozen Ⅱ.B.Downton Abbey.C.Star Wars.
【2】Her sister is very interested in cartoons. Lily should call at_______ to make sure if there are some tickets left.
A.85529777B.85529937C.82892350
【3】How much should be paid if the Browns go to see Downton Abbey in Max Cinema?
A.¥160.B.¥200.C.¥240.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【解析】
本文讲Lily Brown正在看12月份不同影院的电影信息,包括电影名称、放映的电影院、电话、地址、时间、日期和票价信息。
【1】细节理解题。根据题干中“She will be free on Monday.”结合表格中时间信息,可知《唐顿庄园》周一不上映,排除B;根据题干中“If she only has ¥40”要观看40元以内的电影,《冰雪奇缘Ⅱ》的票价“Price: ¥60 for adults, half for kids under 12.”,《星球大战》的票价“Price: ¥60, half for students , free for kids under 6”,再结合第1段中“Lily Brown is a university student in Changsha.”可知看《星球大战》作为学生的Lily可以半价,但《冰雪奇缘Ⅱ》的票价高出了40元,排除A。故选C。
【2】细节理解题。根据题干中“Her sister is very interested in cartoons.”可知妹妹喜欢看卡通,文中只有《冰雪奇缘Ⅱ》属于卡通电影,电影院的电话是85529777。故选A。
【3】计算题。根据“Lily Brown is a university student in Changsha. She has a happy family of four. She really likes watching movies with her 5-year-old sister when she is free.”可知Brown一家四口人,两个大人,一个学生和一个5岁的小孩,结合《唐顿庄园》的票价信息“Price: ¥80, half for students, free for children under 6”可知需要花费:80×2+80÷2+0=200(元)。故选B。
文章属于图表类阅读,这类阅读图表本身简单明了,只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第3小题关键词“the Browns go to see Downton Abbey in Max Cinema”,定位到表格第2行,结合其票价信息,很容易得出答案。