题目内容

We should turn off the lights_______ we can save electricity.

A. because of B. so that C. although D. in order to

B 【解析】句意:我们应该把灯关掉,这样我们才能省电。A. because of因为,后接,名词、代词或名词性短语;B. so that以便、目的,后面引导目的状语从句;C. although虽然、尽管,引导让步状语从句;D. in order to以便、目的,后接短语。分析句子结构可知空格处后面是一个句子,所以排除A、D选项,根据句意我们应该把灯关掉,这样我们才能省电,可知是表示目的的,即...
练习册系列答案
相关题目

阅读填空先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

You may know that more people drink coffee than tea around the world.And that, after oil, it is the second biggest traded commodity (商品).You may also know that the drink comes from beans which are first roasted and then ground (研磨).But what else do you know about this popular drink?

It is said that the story of coffee started with an Ethiopian goatherd (牧羊人) named Kaldi.One day Kaldi was surprised to see that his goats were behaving very strangely.Instead of grazing (吃草) quietly, they were jumping around, almost dancing.He also noticed some red "cherries" from a plant that the goats were eating.He tried some himself and was surprised by the feeling of extreme happiness and excitement.He felt like dancing too !

But it wasn't used as a drink at first.It was used as food.The coffee berries, mixed with animal fat, were used by monks to stay awake during long hours of prayer.From Ethiopia, coffee was later cultivated (培育) in Yemen and the first hot drink was developed there around AD 1000.Three centuries later Muslims were keen coffee drinkers and as Islam spread, so did coffee.Coffee houses appeared in Cairo and Mecca.

For hundreds of years the plants were protected safely.But some beans were smuggled (偷运) out of Arabia and taken to India.In the 17th century, coffee was soon grown in a new continent.From India to Indonesia, a century later the beans were once again smuggled to Brazil.Brazil is now the largest coffee producer in the world.

It was the caffeine that made the goats dance and kept the monks awake.Although it is found in other soft drinks and tea, coffee has the most caffeine.In the short term.a couple of cups of coffee can prevent fatigue and delay sleep.But several cups a day, every day, can cause anxiety and restlessness.

The 1. of Coffee

Discovery

Kaldi found that his goats got 2. after they are some red cherries.

Kaldi himself tried some, and he became very happy and excited.

At first

Coffee was 3. instead of being drunk.

In AD 1000

Coffee was cultivated in Yemen and the first hot drink was developed.

In AD 1300

Coffee 4. to different places so coffee houses appeared in Cairo and Mecca.

In the 17th century

Coffee was soon grown in a new continent, from India to Indonesia.

Now

Brazil 5. the most coffee in the world.

1.History 2.excited 3.eaten 4.spread 5.produces 【解析】试题分析:本文是一篇说明文,介绍了咖啡故事的起源以及发展历史。咖啡最初不被用作饮料而是食物,公元1000年左右出现咖啡饮品,爱斯利摩人热衷于喝咖啡,随着伊斯兰教的传播,三个世纪以后咖啡传到开罗和麦加。十七世纪,传入印度。一个世纪后,从印度到印度尼西亚,最后到巴西。现...

Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案):)

The dream changed. First I went through a silent forest. Then I was alone in a small boat, which was floating along, past tree-covered islands. The boat was carrying me between grassy banks with colorful dots here and there. The water was so clear that some soft clouds in bright sky could be seen in it. The current must have been strong, for the boat kept moving forward quickly, as though

it were being pushed by some unseen hand.

At last the boat came to a place with a narrow stretch of silver sand. An old man was standing, his hand shading his eyes. As the boat ran around, he came up to me, held out his hand, and greeted me politely.

“You have reached me at last. Would you follow me, please?”

I kept still for a moment and was wondering what would happen next. The old man noticed my doubt and smiled at me kindly.

“You need not be afraid,” he said. “You are deeply respected by us all. Everything has been prepared for you. Now please come with me to the place chosen for you.*'

I dared not refuse him,but for reasons I cannot explain, I wouldn’t touch his hand out stretched to help me as I stepped out of the boat. We made our way towards a low flight of steps, which led to a beautiful palace, where I expected something dangerous was hidden.

1.The writer had a trip_____in his dream.

A. on foot B. by plane

C. by train D. by boat

2.The islands he saw_____.

A. had no signs of life but rocks in them

B. looked beautiful with trees, grass and flowers

C. had silver sand full of many tourists

D. couldn’t be seen clearly because of the trees

3.From the passage we know the water was clear because_____.

A. he could see soft clouds in the water B. the old man told him

C. he listened to the news on the radio D. he saw some rainbows in the sky

4.When the boat came to the destination,_____.

A. the silver sand disappeared B. an old man greeted him politely

C. a group of animals came over D. the boat went on moving

5.From what he said and did, we know the old man_____.

A. wanted to save the writer because something was wrong with his boat

B. seldom had a visitor and was eager to show the writer around

C. would kill anyone who dared come to the island

D. had been waiting for the writer for some special reasons

6.The writer’s purpose in this passage is_____.

A. to introduce an interesting beginning of a long story

B. to record one of his strange and horrible dreams

C. to describe some of his special experience on the sea

D. to discover something new in the unknown world

1.D 2.D 3.A 4.B 5.D 6.B 【解析】文章大意:本文作者描述了自己的一个奇怪而可怕的梦。首先,“我”穿过一片寂静的森林,然后,独自坐在一艘小船上,船一直快速向前移动,好像是被一只看不见的手推着。最后,小船来到了一个很窄的地方,有一个老人在那里站着,他礼貌地跟“我”打招呼,并邀请“我”跟他去。“我”不敢拒绝他,但无法解释原因。最后来到了一座美丽的...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网