题目内容

【题目】阅读表达

In Australia, primary school students have much free time. Every day, they begin their lessons at about 9: 00 in the morning and finish them at3: 00 in the afternoon。 And Australian pupils have less homework than Chinese students. Usually they only get their homework on a piece of paper from the teacher once a week.

Having finished their homework at home, some children watch TV, some play games and some children practice playing some instruments(乐器) for a while. But they don' t need to practice for a long time. What's more, some children go to ride a bike in the street near the house after their homework. If they have other hobbies, they may spend some time on them. Sometimes children help set the table or do other housework; sometimes they just feed and play with their pets, For example, they talk to the pet dog or the pet cat, And some children take their pet birds out of the cage and play with them. If an Australian child loves reading. he can spend some time reading what he likes.

When weekends come, what do Australian children do? They are not busy doing their homework. What they do is helping clean the house, renting() a video to watch, or going out for a picnic with their friends or families.

Australian children usually have four holidays each year. The first one, also the longest one is the summer vacation, which lasts about 6 weeks from December to January. They have the second holiday from April to May for about two weeks. Australian winter vacation lasts from late June to early July for about two weeks. And they can have a fourth holiday in September, which lasts two weeks, too. During the four holidays, parents prepare something funny for their children to do.

1How many hours are Australian primary school students at school every day (no more than 5 words)

____________________________________________________

2What do Australian children do when weekends come? (no more than 16 words)

____________________________________________________

3Usually how often do they only get their homework on a piece of paper from the teacher? (no

more than 3 words)

___________________________________________________

4请将文中画线句子翻译成汉语。

___________________________________________________

5请给短文拟一个适当的英文标题。

___________________________________________________

【答案】

1About six hours.

2They help clean the house, rent a video to watch, or go out for a picnic.

3Once a week.

4如果澳大利亚的孩子喜欢阅读,他可以花一些时间读他喜欢的东西。

5Australian primary school students.

【解析】

短文大意:本文介绍了澳大利亚小学生的课余生活,突出了他们假期长、自由时间多的特点。

1题意:澳大利亚小学生每天在学校的时间是多少考查细节理解题。根据Every day, they begin their lessons at about 9: 00 in the morning and finish them at3: 00 in the afternoon。,结合字数要求,可知15-9=6,故填About six hours.。

2题意:澳大利亚的孩子周末都做什么?考查细节理解题。根据What they do is helping clean the house, renting a video to watch, or going out for a picnic with their friends or families.,结合字数要求,可知填They help clean the house, rent a video to watch, or go out for a picnic.。

3题意:通常他们多久只从老师那里得到一次作业?考查细节理解题。根据Usually they only get their homework on a piece of paper from the teacher once a week.,结合字数要求,可知填Once a week.。

4If 如果,引导条件状语从句;an Australian child (泛指)澳大利亚的孩子;loves reading喜欢阅读;spend some time reading 花一些时间读(书);what he likes他喜欢的(书)。根据句意结构,可知填如果澳大利亚的孩子喜欢阅读,他可以花一些时间读他喜欢的东西

5考查标题归纳题。根据短文内容介绍的是澳大利亚小学生的课余生活,结合首句In Australia, primary school students have much free time.,可知填Australian primary school students.。

阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。

What is life's greatest gift? It is choice. Choice is the ability to choose some actions from a set of things to achieve a goal.1 The reason is that it turns us from dumb animals into artists. Choice becomes the tool we use to sculpt(雕刻) our life. The tool doesn't come free, however, for the price of choice is responsibility. 2 It is enjoyment.

Choice is power. Choice is at the heart of life. It's the creative power of life. Life is always changing and we have to make lots of choices. 3 We often need to check where we are on our journey. We need to ask questions: Am I moving closer to my goals? If not, what action will I take now to make myself realize my goals?

4 And our life becomes more convenient or comfortable because of them. For example, you decide which stores to shop at and which bus station to go to.But the decisions that we make to sculpt our lives are much more important than deciding where to shop. The more we understand the difference between small and big decisions, the more pleasure we will get.

Life is like a chess game.5 All chess lovers realize that it isn't necessary to win to enjoy the game. Make the best moves you can under the conditions. Then you can enjoy your life.

AWhy is choice so great?

BThe pleasure is in the playing.

CIn fact, we have to make choices every day.

DBut when we accept and carry it out, we get a great return.

EBecause making right choices is more important than working hard.

FEvery choice we make leads us closer to or farther from our goals.

【题目】Smoking has become socially unacceptable in the USA, due in part to the health risks. Smoking is not permitted(允许) in public buildings, and many businesses, especially restaurants, will not permit people to smoke. Those restaurants that permit smoking will usually have a separate section for customers who smoke. Your school probably has a ban(禁令) on smoking within school buildings or near building entrances.

Tobacco(烟草) products mustn't be sold to anyone under 18 years old, and American law requires all stores to ask to see an ID for anyone under 27 years old.

If you are a guest in someone's home, you should ask whether it is OK to smoke before lighting up. If there are no ashtrays(烟灰缸) in the house, it is a good sign that smoking is not acceptable.

Smoking on airplane flights in the USA is not permitted. You will be severely(严厉地) punished for smoking on an airplane or in an airplane toilet. Smoking is not allowed on public transportation, either, including trains and buses.

Smoking around children is not right. Buying cigarettes for a child, or giving a child a cigarette is illegal(违法的).

It is quite impolite to blow smoke in someone's face.

If you are smoking and someone coughs, it is often a polite way of asking you to put the cigarette out.

1Tobacco products mustn't be sold to________.

A. any woman B. anyone under 18 years old

C. any old man D. anyone under 27 years old

2If there are no ashtrays in the house, you should ________.

A. not smoke in the house

B. ask whether it is OK to smoke before lighting up

C. go to the toilet to smoke

D. take an ashtray with you

3You will be severely punished for smoking ________.

A. within school buildings or near buildingentrances

B. on trains and buses

C. on buses

D. on airplane flights

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. All stores must see an ID for anyone under 27 years old when he/she buys tobacco products in the USA.

B. It's legal to give a cigarette to a child.

C. You can't smoke on public transportation, including buses and trolleys.

D. It is not polite to blow smoke in someone's face.

5If you are smoking and someone coughs, ________.

A. you should take him/her to see a doctor

B. you can smoke after he/she coughs

C. you should put the cigarette out right now

D. you will be severely punished

【题目】A plane without oil! Super Google glasses! Sound like the year 2050? Take a look at the coolest inventions of 2013.

Solarpowered plane. A plane flew for more than 18 hours over the U.S. on Saturday and didn't use a drop of oil! How? Solar Impulse is a solarpowered plane, the biggest such plane in the world. It has the same weight as a small car. It carries only one person. It can get solar power from the sun.

Super light camera. It weighs only 36g. It's as light as six coins. It's easy for you to take this small camera with you when travelling. It's small, but it also has many uses. You can take a colourful photo or a black and white one. There are many shapes you can use. You can also use the camera as a key ring.

Google glasses. They are the latest technology from Google. People who wear the glasses can record what they see and hear around them, and put them on the Internet for the world to see. There is a GPS system in the glasses, and it will find where you are and tell you where you need to go. Google glasses are a bit like a helpful secretary. You can tell them what you want to write in an email and they will type it for you.

1The solarpowered plane can't________.

A. fly without oil

B. carry 18 persons

C. get power from the sun

D. fly for more than 18 hours

2Which has the same weight as six coins according to the passage?

A. Solarpowered plane.

B. Super light camera.

C. Google glasses.

D. All the above.

3Google glasses can________ if you need.

A. record other people's activities

B. drive and park your car

C. find a helpful secretary for you

D. only take colourful photos

4From the passage, we can know________.

A. how to make a solarpowered plane

B. who invented the solarpowered plane

C. what Google glasses can do

D. who invented the super light camera

5The best title for the passage may be “________”.

A. Life in the Year 2050

B. Coolest Inventions of 2013

C. Latest Technologies from Google

D. How to Use the Super Light Camera

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网