题目内容

【题目】 Kumblh Mela is an important festival in India. It means a festival of the pot(锅,罐) 1English. There is a story about how Indian people started celebrating the festival.

A long time ago, there was 2fight between the gods of India and some devils(魔鬼). They fought for a pot, 3there were some magic pills in it. If you ate the pills, you would live forever. The gods didn't want the devils to live forever. During the fight, the pot fell onto the earth and the pills dropped at four different 4 in India. To remember this thing, people in India 5 Kumblh Mela every three years, each time in one of the four cities. That means each city holds the festival every 6 years.

The festival of Kumblh Mela is7 big that it starts on January 9, and lasts for 41 days. Many people from around the 8 come to the city and celebrate the festival each time. They wash their bodies in the Ganges River, hoping to wash off bad things. 9, there are always accidents happening because there are too many people there. So if you want to attend the festival, be 10.

【答案】

1in

2a

3because

4cities

5celebrated

6twelve

7so

8world

9However

10careful

【解析】

这是一篇说明文。主要讲述印度Kumblh Mela节日的起源和庆祝方式。

1句意:在英语里,它的意思是锅的节日。

此处表达用英语表达,用介词短语in English 。故答案为in

2句意:很久以前,印度的上帝和魔鬼有一场战争。

根据“was”可知fight是单数名词,此处用不定冠词a表示泛指一场战争。故答案为a

3句意:他们为了锅而战,因为锅里有一些神奇的药丸。

后面的句子讲述“They fought for a pot”的原因,用连词because。故答案为because

4句意:战争中,锅掉到地上,药丸掉落到印度的四个不同的城市。

根据后文“in one of the four cities”可知此处指的是四个城市,用名词复数cities。故答案为cities

5句意:为了记住这件事情,人们每三年庆祝Kumblh Mela,每一次在四个城市中的一个举办。

句子缺谓语动词,故事讲述是一般过去时态。此处表示庆祝这个节日,用动词celebrated。故答案为celebrated

6句意:那意味着每个城市每十二年举办庆祝活动。

根据“years”可知此处用基数词表述具体的数目。根据“every three years, each time in one of the four cities”可知每个城市要每12年才举办一次,用数词twelve。故答案为twelve

7句意:Kumblh Mela节日庆祝如此隆重,以至于19日开始,持续41天。

此处是状语从句表达如此……以至于……用固定结构“so…that…”。故答案为so

8句意:每一次世界各地的很多人来到那座城市庆祝节日。

此处表达来自全世界from around the world。故答案为world

9句意:然而,总是有事故发生,因为那儿人太多了。

此处 表示转折,用于句首,后面有逗号,用however;句首首字母h大写。故答案为However

10句意:因此如果你想参加庆祝庆祝活动,要小心。

此处缺形容词作表语;根据前面“always accidents happening”可知参加活动要小心。此处用形容词careful。故答案为careful

短文单词填空题的做题方法如下:①读句子,了解大意。先易后难,根据句子的大意先填写一些简单的词。例如第四题根据后文“in one of the four cities”直接填写答案cities。②再读一遍,判断词性。要注意句子前后的关系,判断句子缺少什么成分或是何种词性。例如第五题缺少谓语动词;第八题缺少名词。第九题缺少连词。③最后完整地读一遍,检查单词形式的变化是否正确。例如第四题用名词的复数;第五题用动词的过去式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Sir/Madam,

I have seen your advertisement for a teacher in the magazine Guangzhou Education. I think I'm suitable for the job.

I am 28 years old. I finished my high school education in Xiamen, and then went to university in Fuzhou. I studied languages, with English as my major (主修课程). I always got good scores for all subjects. At university, I was a very active student. I was chairman of the English Film Club and a member of the university squash (壁球) team.

I have traveled to a number of English-speaking countries. I think my English language skills have improved as a result and I can teach senior classes without any problems

I have worked as a teacher for four years. I have taught at a well-known language school in Hangzhou. This has been a good experience. I have also taught special courses in Writing for Business, showing people how to write good business letters for Tour Guides. All these experiences have helped me become a good teacher.

I am a warm and friendly person, and my students enjoy my lessons. I think language learning can be fun. I always encourage my students to use English outside the classroom, do projects and take part in English language activities. I have helped my students put on plays and of English songs.

I want to live in Guangzhou and teach in your school. I hope for an interview so I can tell you more.

Yours faithfully,

William Fang

1What job does William Fang want?

______________________________________________

2He was once a good student at university, wasn't he?

______________________________________________

3What countries has William Fang traveled to?

______________________________________________

4Where has William Fang taught in Hangzhou?

______________________________________________

5What has William Fang helped his students do?

______________________________________________

6How do you like William Fang?

______________________________________________

【题目】 In 1969, John Rendall and his friend Anthony Bourke see a cute little baby lion in a shop in London. They take him home and call him Christian. 1They take him for walks and play with him every day. They drive him around the city in their car.

Christian lives with John and Anthony happily for about a year. He is never angry (生气的) and he is not dangerous. But he grows (生长) quickly and he gets very big.2At first, it is not easy, but when time goes by, he learns and does well.

After a year, John and Anthony went back to Africa. They want to see Christian again. But would Christian remember them? 3Christian walks over slowly. Then he recognizes (认出) them. He runs over and jumps up on them. He didn’t want to eat them but hug (拥抱) them.

John and Anthony go to see Christian three years later. 4 He still recognizes them and runs over, but he is too big and he knocks () them down easily. 5 But they are also happy to see Christian live freely in Africa.

John and Anthony are sorry to leave him.

Christian is with other lions and his babies this time.

He can’t live with John and Anthony any more, so they have to take him to Africa.

John and Anthony look after (照顾) Christian very well.

It likes to sleep outside and eat other small animals.

It takes a long time, but they finally find Christian with some other lions.

John and Anthony are sorry to leave him.

Christian is with other lions and his babies this time.

He can’t live with John and Anthony any more, so they have to take him to Africa.

John and Anthony look after (照顾) Christian very well.

It likes to sleep outside and eat other small animals.

It takes a long time, but they finally find Christian with some other lions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网