题目内容
【题目】 Who is playing the piano?
![]()
Annie White is learning to play the piano, but the Whites don’t have a piano at home. A neighbor has an old piano and she says that Annie can have it.
It is a Sunday morning. Mr. White and three neighbors take the piano to the Whites’ house. She is very happy. Annie’ s baby sister Jane also likes the piano. In the evening, Mr. and Mrs. White go to a party. Little Jane goes to bed first. At nine o’clock Annie goes to bed, too.
But what is that? She sits up in bed and listens. It is her piano. Someone is playing it. Well, in fact, someone is making a lot of noise on it! It is Jane, of course! So Annie goes to Jane's room. Jane is sleeping.
Then Annie hears the piano again! Who can it be? Are her parents back? She calls, “Are you there, Mom and Dad?” There is no answer.
Now Annie is ▲ . Someone is playing her piano. Who can that mysterious (神秘的)piano player be? With all her courage (勇气),she goes to the living room again. Do you know what she sees? Puddles, the family cat, is walking up and down the piano!
【1】Annie’ s piano is from her_____.
A.teacherB.neighborC.motherD.grandfather
【2】In the evening, Annie’s parents are out for a ________.
A.mealB.walkC.partyD.lesson
【3】The best word for “ ▲ ” is “_____”.
A.funnyB.scaredC.happyD.excited
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Annie and her sister share a room.
B.The piano is at Annie’s mother's room.
C.Annie goes to bed at ten o’ clock in the evening.
D.At first, Annie thinks her sister is playing the piano.
【5】What is the best title for this passage?
A.A happy family
B.A wonderful night
C.A lazy but cute cat
D.A mysterious piano player
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
本文是一篇记叙文。介绍了喜欢弹钢琴的Annie和她的妹妹Jane,但是当父母外出,两个人正在睡觉时,却听到有人在弹钢琴,Annie很害怕,最后发现是她家的小猫在“弹”钢琴。
【1】考查细节理解。由第一段末句“A neighbor (邻居)has an old piano and she says that Annie can have it.”可知,钢琴是她的邻居的。故选B。
【2】考查细节理解。由第二段中“In the evening, Mr. and Mrs. White go to a party.”可知,她的父母去参加聚会。故选C。
【3】考查推理判断题。由上一段中她的疑问和“There is no answer.”可知,她当时很害怕。故选B。
【4】考查推理判断。根据So Annie goes to Jane's room. Jane is sleeping.所以她们不是一个房间,排除A;根据she goes to the living room again,所以钢琴在客厅,排除B;根据At nine o’clock Annie goes to bed, too.是九点睡觉了,排除C;由第四段中“It is Jane, of course!”可知,她首先想到的是Jane在弹钢琴。故选D。
【5】考查最佳标题。由全文可知,介绍的是喜欢钢琴的两个小姐妹,但是夜里弹钢琴的却不是她们两人,故选D。
最佳标题解题技巧:
(1)、 要在阅读原文基础上,仔细考虑选项是否与文章主题有密切联系;
(2) 、再看选项对文章的概括性或覆盖面如何;
(3)、 要注意题目是否过大或者过小;
(4) 、要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,导致范围过小)、过度概括(多表现为扩大范围)、以事实、细节代替抽象概括的大意。
本文最后一题考查了最佳标题。由全文可知,介绍的是喜欢钢琴的两个小姐妹,但是夜里弹钢琴的却不是她们两人,故选D。
【题目】
| I find a box of crayons. The number of the crayons is twelve. They are in different colours. And they are new. I find them under a big tree in the school garden. Whose crayons are they ? Please call Mary at 5766 0916. |
| There is a wallet and a watch in the school library. Whose are they?The wallet is red. There is some money and two cards in it. The watch is white and blue. It's new. Please call Jack at 3011 9658. |
| My name is Ann. My sister can’t find her mobile phone. It’s from China. It is black. Please call me at 3155 7862. Many thanks to you. |
【1】Mary finds ________ in the school garden.
A. a picture B. some money C. some crayons D. a phone
【2】Where are the wallet and the watch?
A. Under a big tree. B. In the school library. C. In the teachers’ office. D. On the teacher's desk.
【3】You can call ________ for your lost watch.
A. 5766 0916 B. 3011 6958 C. 3155 7862 D. 3011 9658
【4】What colour is the mobile phone?
A. Brown. B. Red. C. Black. D. White.
【题目】根据下表介绍一下你的朋友, 50个词左右。
Name | Anna |
Age | 13 |
| playing computer games, tennis |
| watching TV |
| bread, bananas, chicken, ice cream |
| carrots, strawberries, apples |
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________