题目内容

【题目】 Who is playing the piano?

Annie White is learning to play the piano, but the Whites don’t have a piano at home. A neighbor has an old piano and she says that Annie can have it.

It is a Sunday morning. Mr. White and three neighbors take the piano to the Whites’ house. She is very happy. Annie’ s baby sister Jane also likes the piano. In the evening, Mr. and Mrs. White go to a party. Little Jane goes to bed first. At nine o’clock Annie goes to bed, too.

But what is that? She sits up in bed and listens. It is her piano. Someone is playing it. Well, in fact, someone is making a lot of noise on it! It is Jane, of course! So Annie goes to Jane's room. Jane is sleeping.

Then Annie hears the piano again! Who can it be? Are her parents back? She calls, “Are you there, Mom and Dad?” There is no answer.

Now Annie is . Someone is playing her piano. Who can that mysterious (神秘的)piano player be? With all her courage (勇气)she goes to the living room again. Do you know what she sees? Puddles, the family cat, is walking up and down the piano!

1Annie’ s piano is from her_____.

A.teacherB.neighborC.motherD.grandfather

2In the evening, Annie’s parents are out for a ________.

A.mealB.walkC.partyD.lesson

3The best word for “ ” is “_____”.

A.funnyB.scaredC.happyD.excited

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Annie and her sister share a room.

B.The piano is at Annie’s mother's room.

C.Annie goes to bed at ten o’ clock in the evening.

D.At first, Annie thinks her sister is playing the piano.

5What is the best title for this passage?

A.A happy family

B.A wonderful night

C.A lazy but cute cat

D.A mysterious piano player

【答案】

1B

2C

3B

4D

5D

【解析】

本文是一篇记叙文。介绍了喜欢弹钢琴的Annie和她的妹妹Jane,但是当父母外出,两个人正在睡觉时,却听到有人在弹钢琴,Annie很害怕,最后发现是她家的小猫在“弹”钢琴。

1考查细节理解。由第一段末句“A neighbor (邻居)has an old piano and she says that Annie can have it.”可知,钢琴是她的邻居的。故选B

2考查细节理解。由第二段中“In the evening, Mr. and Mrs. White go to a party.”可知,她的父母去参加聚会。故选C。

3考查推理判断题。由上一段中她的疑问和“There is no answer.”可知,她当时很害怕。故选B

4】考查推理判断。根据So Annie goes to Jane's room. Jane is sleeping.所以她们不是一个房间,排除A;根据she goes to the living room again,所以钢琴在客厅,排除B;根据At nine o’clock Annie goes to bed, too.是九点睡觉了,排除C;由第四段中It is Jane, of course!可知,她首先想到的是Jane在弹钢琴。故选D

5考查最佳标题。由全文可知,介绍的是喜欢钢琴的两个小姐妹,但是夜里弹钢琴的却不是她们两人,故选D。

最佳标题解题技巧:

(1)、 要在阅读原文基础上,仔细考虑选项是否与文章主题有密切联系;

(2) 、再看选项对文章的概括性或覆盖面如何;

(3)、 要注意题目是否过大或者过小;

(4) 、要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,导致范围过小)、过度概括(多表现为扩大范围)、以事实、细节代替抽象概括的大意。

本文最后一题考查了最佳标题。由全文可知,介绍的是喜欢钢琴的两个小姐妹,但是夜里弹钢琴的却不是她们两人,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Visit to Florida

My favorite place to visit is Florida. There are a lot of fun things to do there. This March, I went to Florida to visit my relatives.

I have two sides of family. My mom’ s side lives in Minnesota. For my dad’s side, it’s a little different. They all started in New York, and then they all moved to Florida except my uncle. He teaches English at a high school in New York. My family lives in Minnesota with my mom’s side. So we often take vacations to Florida.

There are some “must-do’ s” in Florida. Going to the beach is one of them. Everyone loves the beach, because we can go fishing and swimming there. There are many big theme parks and these are my favorites. Another thing to do is going to the Port St. Lucie County Fair. I went to a rodeo (竞技表演)for the first time. It was great.

One of my favorite hobbies is fishing. One morning my dad and I went fishing with my grandpa, and my twin cousins. I caught an octopus (章鱼)! It was really exciting. I think everybody should try deep-sea fishing. It is wonderful.

I hope you can take a vacation to Florida one day.

1When did the writer go to Florida this year?

A.In January.B.In MarchC.In May.D.In July.

2Where does the writer’s uncle live?

A.In Florida.B.In Minnesota.C.In Hawaii.D.In New York.

3Which of the following is NOT a “must-do” according to the third paragraph?

A.Going to the beach.B.Going to theme parks.

C.Going to an octopus show.D.Going to the Port St. Lucie County Fair.

4How many people did the writer go fishing with?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer went fishing in the afternoon.

B.The writer often takes vacations to New York.

C.The writer went to the Port St. Lucie County Fair twice.

D.The writer thought deep-sea fishing a wonderful activity.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网