题目内容

【题目】请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B

Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.
Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.
When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton's Clothes” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.
Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton”.
At work Carlton always wears black trousers and a blue coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. “I like to look different every day,” he says.
Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给……染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likes it, that's why” is his explanation. But his beard is black.
(1)How old was Carlton when he wrote his first book?
A.11
B.21
C.24
D.25
(2)What does the underlined word “it” refer to?
A.Carlton’s hair.
B.Carlton’s beard.
C.Carlton’s coat.
D.Carlton’s company.
(3)What is the main idea of paragraph 5?
A.Carlton likes to look different.
B.Carlton is a hardworking person.
C.Carlton is crazy about new glasses.
D.Carlton loves wearing colorful clothes.
(4)Which of the following if true according to the passage?
A.Carlton is just a common fashion designer.
B.Carlton started his new fashion company in 2005.
C.Carlton made his first show after he got married to Susan.
D.Carlton got some design experience before going to college.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】本文叙述了Carlton Joseph他是服装设计师,他在11岁就开始设计服装,上大学又学了设计专业。他写了几本书,还上过电视节目,他喜欢与从不同。
(1)计算题 根据文章第三段中 He made his first show “Carlton’s Clothes” in 2004,and he wrote his first book in the same year. 可知2004年写了他的第一本书.通过前文Born in 1980,他出生于1980年.通过计算可以得知是24岁时写了他的第一本书.故 选C。
(2)推理判断题 根据文章最后一段中he has grown a beard.“My wife likes it , that’s why”通过上文他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子.it指的是他的胡子.故选B。
(3)段落大意归纳题 根据文章第五段,可知Carlton上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服.“like to look different every day”可以归纳出这一段主要是讲Carlton喜欢每天看起来不一样.故选A。
(4)推理判断题 通过文章开头“but not just any fashion designer”可以判断出A错误;通过文中他2005年结婚,而开公司是三个月之前,由于文中没有给出他结婚的具体日期,所以这里无法判断他开公司是 在2004年还是2005年,所以排除B;通过文中他的第一场秀是在2004年,而结婚是2005年,所以是之后,因此排除C;正确答案是D,通过第二段 他11岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,所以D正确.故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Think before we speak!


It was a sunny and enjoyable day. Everyone in the 1 station was waiting for the train to arrive. Among the crowd, there was a group of young friends who were on board for vacation.
It was a 2 station with a lot of people and some juice shops, coffee and tea stalls, newspaper shops, etc. The train was arriving and everyone prepared to 3 the train to their seats.
The group of friends made loud noise to 4 the train as it moved into the station. They ran to get their seats 5anyone entered the train.
The empty seats were 6 and the train whished (鸣汽笛) to move. An old man with a young boy aged around 15 had their seats just next to the friends' group. The young boy was so 7 to see everything. He cheered, "Dad, the train is moving and the things are moving backward."
His father 8 and nodded his head.
As the train started moving fast, the young boy again screamed (尖叫) , "Dad, the9 are green in color and run backward very fast. "His father said, “Yes, dear," and smiled
Just like a kid, he was watching everything with great 10.
A fruit seller passed selling apples, bananas and oranges. The young boy asked his dad, "I want to eat 11." His father bought some for him. He said, "Oh, this apple looks a lot sweeter than it tastes. I love this color. "The group was watching all the12of this boy and asked the boy's father, "Is your son having any problem? Why is he behaving so 13?"
"His son is mad, I think," a friend from the group made fun of him and shouted.
The father of the young boy, with patience, 14 the friends' group, “My son was born 15. Only a few days ago he was operated. He is seeing different things in his life for the first time. "
The young friends became very quiet.
(1)A.railway B.bus C.police D.television
(2)A.dark B.silent C.busy D.lonely
(3)A.get off B.get down C.get out D.get into
(4)A.break B.welcome C.push D.leave
(5)A.after B.until C.before D.as
(6)A.washed B.moved C.filled D.carried
(7)A.surprised B.afraid C.sorry D.proud
(8)A.shouted B.smiled C.cried D.refused
(9)A.skies B.trees C.rivers D.houses
(10)A.interest B.doubt C.courage D.sadness
(11)A.apples B.bananas C.oranges D.strawberries
(12)A.fruits B.words C.clothes D.activities
(13)A.happily B.differently C.quietly D.quickly
(14)A.quarreled with B.waited for C.replied to D.pointed at
(15)A.normal B.deaf C.mad D.blind

【题目】阅读下面短文,按要求完成各项任务。
A

Many people run for exercise. But what will you do if you are not a “born” runner or jogger (慢跑者)? You may still want a kind of exercise that's inexpensive and easy to do. Why not try walking?
Walking requires no special equipment (装备). It is a kind of exercise that almost any normal, healthy person can do. Walking is good for your health like jogging or running; it will just take longer. Jogging and running make your heart work harder than walking. They also put more stress on your legs and feet than walking does.
The problem with walking is that most people don't take it seriously. But there's a big difference between serious walking and the walking that most of us do. Walking, like jogging, should have a steady and continuous motion (稳健而持续的动作).
If you want to get your exercise by walking, you need to have your own walking plan. After all, runners and joggers set goals for themselves. Walkers need goals, too. You also need to set a course to walk. Start by walking about 15-30 minutes a day. Increase your time and distance (距离) slowly. And try increasing your walking speed little by little.
If you prefer to jog or run, follow the same advice. Start off slowly. Spend most of the first few days just walking. Then, start walking and running on the same day. Run or jog a short distance, then walk for a while, then, run, then walk. Follow that pattern for 15-30 minutes a day. Slowly make each run longer and each walk shorter. Later on, you can increase your distance, speed and exercise time.
(1)将划线短语 a “born” runner 译为汉语。
(2)列举两条Jogging和running对身体部位的影响。
①make
(3)回答问题。What's the problem with walking?
(4)选出作者关于步行健身的两种建议,将字母代号填写在答题卡上。
A. Have a walking plan. B. Walk fast at the beginning.
C. Start by walking an hour a day. D. Increase distance and speed little by little.

(5)找出最后一段的主题句。

【题目】阅读短文,回答问题

话题

体裁

词数

难度

建议用时

学习生活

议论文

236

★★★

6分钟


Sitting on a chair all day in school can make anyone want to move around. So, more and more teachers are letting students have a ball. By sitting on exercise balls instead of chairs, teachers find students’ posture (姿势) and attention improve.
Dottie Pownall, a fifth-grade teacher in West Virginia, USA, has been using balls as chairs since December 2008. “The students love them”, she says. Pownall took a survey of her students. She found that 80% of the students thought sitting on the balls helped them pay more attention to what they were learning.
The teacher, Pisa Witt, felt so strong about the use of balls as chairs that she started WittFit. This company encourages the use of the balls. And the company educates not only teachers but also students on how to use them. “Our products are used in 24 states, three provinces in Canada, Puerto Rico (波多黎各) and Japan, ” says Witt. “Research shows that sitting on the balls makes them sit up straighter. You can slouch (低头垂肩地坐) on a ball, ” says Witt, “but it feels awful. ” Because when the students are moving, their blood (血液) increases. That carries more oxygen (氧气) to the brain (大脑), so the kids have more energy and can focus longer.
“Furthermore, they’re fun. ” says Pownall.

(1)What will happen if a student sits on a chair all day in school? The student will _______.
A.pay more attention to his lessons
B.be fun
C.like to move around
D.sit up straighter
(2)How long has Dottie Pownall used the balls?
A.Since December 2008.
B.For only one year.
C.In 2008.
D.Since she was a fifth-grade teacher.
(3)In how many countries are the balls used as the students’ chairs?
A.Four.
B.Three.
C.Two.
D.One.
(4)Teachers choose balls instead of chairs because sitting on balls helps the kids _______.
A.improve their posture and attention
B.slouch on the chairs
C.have fun
D.Both A and C are correct answers
(5)Which is better for kids to study in class, sitting on a chair or sitting on a ball?
A.Sitting on a chair.
B.Sitting on a ball.
C.They are the same.
D.We don’t know.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网