题目内容
【题目】请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B![]()
Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.
Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.
When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton's Clothes” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.
Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton”.
At work Carlton always wears black trousers and a blue coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. “I like to look different every day,” he says.
Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给……染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likes it, that's why” is his explanation. But his beard is black.
(1)How old was Carlton when he wrote his first book?
A.11
B.21
C.24
D.25
(2)What does the underlined word “it” refer to?
A.Carlton’s hair.
B.Carlton’s beard.
C.Carlton’s coat.
D.Carlton’s company.
(3)What is the main idea of paragraph 5?
A.Carlton likes to look different.
B.Carlton is a hardworking person.
C.Carlton is crazy about new glasses.
D.Carlton loves wearing colorful clothes.
(4)Which of the following if true according to the passage?
A.Carlton is just a common fashion designer.
B.Carlton started his new fashion company in 2005.
C.Carlton made his first show after he got married to Susan.
D.Carlton got some design experience before going to college.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】本文叙述了Carlton Joseph他是服装设计师,他在11岁就开始设计服装,上大学又学了设计专业。他写了几本书,还上过电视节目,他喜欢与从不同。
(1)计算题 根据文章第三段中 He made his first show “Carlton’s Clothes” in 2004,and he wrote his first book in the same year. 可知2004年写了他的第一本书.通过前文Born in 1980,他出生于1980年.通过计算可以得知是24岁时写了他的第一本书.故 选C。
(2)推理判断题 根据文章最后一段中he has grown a beard.“My wife likes it , that’s why”通过上文他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子.it指的是他的胡子.故选B。
(3)段落大意归纳题 根据文章第五段,可知Carlton上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服.“like to look different every day”可以归纳出这一段主要是讲Carlton喜欢每天看起来不一样.故选A。
(4)推理判断题 通过文章开头“but not just any fashion designer”可以判断出A错误;通过文中他2005年结婚,而开公司是三个月之前,由于文中没有给出他结婚的具体日期,所以这里无法判断他开公司是 在2004年还是2005年,所以排除B;通过文中他的第一场秀是在2004年,而结婚是2005年,所以是之后,因此排除C;正确答案是D,通过第二段 他11岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,所以D正确.故选D。