题目内容

【题目】Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)

It happens to all of us. It is the end of the semester and your teacher gives you your report card. You look at it and your heart stops because you realize that your parents are going to be very angry. This is the classic case of a bad report card! There is nothing you can do to change the past. So, what do you do now?

A disappointing report card is something that almost all students will experience at least once in their lives. Grades are how most schools evaluate(评价)students and they are pretty important. The problem is that we do not always get good grades we (or our parents) want. After a bad report card, it is important to figure out what to do next.

The first thing to do is talk to your teacher. Find out how your grades were calculated. Was the problem a bad test, lack of participation(参与)in class, or a failure to complete homework? Next, if the problem is something you can solve on your won (such as not doing your homework), make a promise to change your behaviour! However, if you have been studying hard and still got a bad grade, you probably need some extra help with your classes. Talk to your teacher and explain your situation. He or she will tell you where you can receive the extra help you need. Then, make a detailed plan of how you will improve your grades. Write down the plan and have it ready when you take to your parents. That’s good way to make your parents less angry.

While all parents want their children to get good grades, most understand that not every report card will be perfect. The important thing is that you show your parents you have a plan to improve your grades for next time. Always remember, many of the world’s most successful people failed many times before they became successful. They learn ed from their failures, and you should too!

1What is the problem with the grades?

A.Most schools evaluate students by using grades.B.It’s important to get good grades.

C.We don’t always get good grades we want.D.Grades are sometimes incorrect.

2Which of the following is not a cause of a bad report card?

A.There was something wrong with the test itself.B.You studied hard enough for the test.

C.You didn’t take part in enough group work in class.D.You failed to finish your homework.

3 is a good way to make your parents less angry.

A.Telling your parents the test was too difficult for you

B.Understanding all parents want their children to get good grades

C.Showing your parents you have a detailed plan to improve your grades

D.Explaining why you couldn’t complete your homework on time

4The underlined work “your situation” in the text probably means “ ”.

A.You had no idea about how your grades were calculated.

B.You have made a promise to change some bad behaviour.

C.You have been studying hard, but you still got bad grades.

D.You have had a detailed plan to improve your grades.

5Why does the writer mention(提及)”successful people” in paragraph 4?

A.to compare successful people with unsuccessful people

B.to describe whether they had good grades or bad grades

C.to encourage students to become successful like those people

D.to explain that even successful people fail from time to time

6The text above is written to .

A.encourage students to get good gradesB.make parents less angry

C.share ways to deal with bad report cardsD.find excuses for bad grades

【答案】

1C

2B

3C

4C

5D

6C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述当我们得到一个糟糕的成绩报告单时,我们应该做什么,并告诉我们许多世界上成功的人士在他们成功之前都会失败很多次,他们能从失败中学到很多东西,我们也应该这样做。

1细节理解题。根据Grades are how most schools evaluate(评价)students and they are pretty important. The problem is that we do not always get good grades we (or our parents) want“分数是大多数学校评价学生的方式,它们非常重要。问题是我们并不总是得到我们(或我们的父母)想要的好成绩”可知,我们不能总是得到我们想要的好成绩,故选C

2细节理解题。根据Find out how your grades were calculated. Was the problem a bad test, lack of participation(参与)in class, or a failure to complete homework“查明你的分数是如何计算的。这个问题是一次糟糕的考试,缺乏课堂参与,还是没有完成家庭作业?”可知,并未提及你为了考试而努力学习,故选B

3细节理解题。根据Then, make a detailed plan of how you will improve your grades. Write down the plan and have it ready when you take to your parents. Thats good way to make your parents less angry“然后,制定一个如何提高你的成绩的详细的计划。把计划写下来,准备好给父母看。这是让你父母少生气的好方法”可知,向你的父母展示你有一个提高你的成绩的详细的计划会让你的父母不那么生气,故选C

4词义猜测题。根据However, if you have been studying hard and still got a bad grade, you probably need some extra help with your classes. Talk to your teacher and explain your situation“然而,如果你一直在努力学习,但仍然得到一个糟糕的成绩,你可能需要在课程上需要一些额外的帮助。和你的老师谈谈,解释一下你的情况”可知,这个情况指的是你一直努力学习,但是仍然得到糟糕的成绩的情况,故选C

5推理判断题。根据Always remember, many of the worlds most successful people failed many times before they became successful. They learned from their failures, and you should too!“永远记住,世界上许多最成功的人在成功之前失败过很多次。他们从失败中学习,你也应该这样”可知,用来解释许多成功的认识也时不时地会失败,故选D

6主旨大意题。根据This is the classic case of a bad report card! There is nothing you can do to change the past. So, what do you do now?“这是一个糟糕的成绩报告单的典型案例!你无法改变过去。那么,你现在做什么呢”以及下文可知,目的是为了分享处理糟糕的成绩报告单的方法,故选C

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第3题,根据关键词make your parents less angry可知,定位至Then, make a detailed plan of how you will improve your grades. Write down the plan and have it ready when you take to your parents. Thats good way to make your parents less angry“然后,制定一个如何提高你的成绩的详细的计划。把计划写下来,准备好给父母看。这是让你父母少生气的好方法”可知,向你的父母展示你有一个提高你的成绩的详细的计划会让你的父母不那么生气,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions (根据以下内容回答问题)

There once was a king who wanted to find the answers to what he considered the three most important questions in life. The three questions are : when is the right time for every action, who are the most important people , and what is the most important thing to do? The king consulted learned men, promising he would richly reward anyone who could answer the questions, but their answers didn’t satisfy him. In the end, he decided to visit a wise hermit who lived in the woods. The hermit would speak only with common people, so the king put on simple clothes.

When he got close to the hermit’s hut, he ordered his bodyguards to wait behind. He approached the place and found the hermit digging. He asked the wise man his three questions, but the hermit didn’t respond. Seeing how old and weak the hermit was, the king began helping him dig. The king dug for hours, but the hermit never answered his questions. Just as the king was about to leave, a wounded man came running to the hut and fainted before them. Then the king carried the wounded man to Hermit’s hut and took care of him. The king was exhausted and fell asleep as well. When he awoke, he talked with the man, who said that he had wanted to kill the king but was wounded by his bodyguards. He asked for forgiveness and promised to serve the king faithfully.

Afterwards, the king went outside and repeated his questions to the hermit once more. The hermit replied, “If you had not helped me dig earlier, you would have left and been killed by the man. So, the most important man back then was me, and the most important time was when you were digging. The most important thing to do was to be kind to me. When the wounded man arrived, he was the most important person, and saving him was the most important thing. By doing so, you made peace with an enemy.”

The king finally had his three answers. The most important time is the present, as it’s the only time we have the power to act. The most important person is the one you are with, and the most important thing is always to 92

1Was the king satisfied with the answers given by learned men?

2Where did the hermit live?

3Why did the king help the hermit dig?

He thought the hermit________.

4Who was the wounded man?

5What best fits the blank in the last sentence?

6What were the king’s rewards after he helped the hermit and the wounded man?

He______ and________.

【题目】 Some of the greatest problems we face today are the destruction ( ) of our environment. Brown clouds, polluted water, endangered wild animals…. these problems seem so huge.

So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. We walk where we don't have to drive…

But does it do any good? When I am the only one in line at the market with cloth bags, am I doing any good? Does my walking to stores make any real difference to the world?

I recently learned something about flamingos(火烈鸟) which like to get together in groups of a thousand or more. Every year, when the time comes for migration(迁徙), a few of them first take off from the lake. But none of the others seem to notice. So the small group returns. However, the next day they try again. This time a few more fly along with them, but most of them still pay no attention, so they return again. They try for several times. Every time a few more birds join in but, since thousands of the others still take no notice, the great migration plan is once more stopped.

Then one day something changes. The same small group of birds once again starts flying and a small number more join in just as before. then more. Finally, they all take flight and the migration really begins. What a spectacular sight it must be — thousands of flamingos taking off into the sky at once !

A few can make a difference. Even if you're the one to take the first step, and continue trying, others will someday take notice and together we will solve even our greatest problems.

1What problem is the writer talking about?

A.Jobs.B.Population.C.Environment.D.Health

2In Paragraph 3 the underlined word “it” probably refers to .

A.the writer’s family take plastic bags to stores instead of using cloth bags

B.the writer’s family walk where they don't have to drive

C.the writer’s family take a bath with too much water

D.the writer’s family eat too much meat

3What does the underlined word "spectacular" in Paragraph 5 probably mean?

A.worrying.B.amazing.C.terrible.D.harmful

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Even if we can walk there, we still drive over.

B.Brown clouds and polluted water are the only problems we face today.

C.Flamingos like to get together in groups of a thousand or more.

D.When a few of the flamingos first take off from the lake, all the others follow at once.

5What's the writer's purpose of writing this article?

A.To show that the writer loves to see the migration of flamingos.

B.To show that there are many problems in the world.

C.To introduce a special kind of flamingo to readers.

D.To tell readers to continue trying and it can make a difference.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网