题目内容

【题目】 My name is Maria. I am fifteen. I am a middle school student. My parents are __ in my school. My father is a science teacher, and my mother is a history teacher. Their lessons are __. All their students like __. I __ a brother. His name is Ben. He is thirteen. We go to __ same school. His birthday is next week, __ May 27th. I’ll go to the stores with my parents __ school. My parents want__ a sweater for Ben. Because his sweater is very ___ Ben likes soccer, __ I’ll buy Ben a soccer ball. I think Ben will have a happy birthday.

1A.studentsB.teachersC.players

2A.boringB.difficultC.interesting

3A.usB.herC.them

4A.haveB.loveC.help

5A.theB.aC./

6A.onB.inC.at

7A.afterB.atC.in

8A.buyB.to buyC.buys

9A.niceB.easyC.old

10A.soB.butC.because

【答案】

1B

2C

3C

4A

5A

6A

7A

8B

9C

10A

【解析】

文章大意:文章主要讲述的是Maria是一个中学生,她的父母都是老师,他们的课很有趣,所有的学生都喜欢他们。她还有一个弟弟叫Ben

1句意:我的父母是我的学校的老师。

students学生;teachers 老师;players运动员,由后文“in my school”可知,应该是老师,故选B

2句意:他们的课很有趣。

boring无聊的;difficult困难的;interesting有趣的,根据后文“All their students like”可知,应该是有趣的,故选C

3句意:他们所有的学生都喜欢他们。

us我们;her她;them他们,根据前文“Their lessons are”可知,应该是喜欢他们,故选C

4句意:我有一个弟弟。

have有;love喜欢,爱;help帮助,根据后文“a brother”可知,应该是有,故选A

5句意:我们上同一所学校。

the定冠词,表特指;a不定冠词,一个,根据固定搭配go to the same school“上同一所学校”,故选A

6句意:他的生日在下周,在五月二十七日。

on后面接具体的某一天;in后面接不是具体的某一天;at后面接具体的某一时刻,由后文“May 27th”是具体的某一天,所以用on,故选A

7句意:放学后我和父母去商店。

after在……之后;at在;in在……里,根据前文“go to the stores with my parents”可知,是放学后,故选A

8句意:我的父母想要给Ben买一件毛衣。

buy买,根据固定搭配want to do sth“想要做某事”,所以应该用动词不定式,故选B

9句意:因为他的毛衣很旧。

nice好的;easy容易的;old旧的,根据前文“My parents want to buy a sweater for Ben”可知,因为他的毛衣很旧,故选C

10句意:Ben喜欢足球,所以我会给他买一个足球。

so所以;but但是;because因为,根据前文“Ben likes soccer”和后文“I’ll buy Ben a soccer ball”可知,应该是所以,故选A

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认三个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

例如题目10中,首先确定三个选项含义,so所以;but但是;because因为,根据前文“Ben likes soccer”和后文“I’ll buy Ben a soccer ball”可知,应该是所以,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Jim,Tom and Jack are three little birds. One day, their mother says to them,“Boys,it’s time for you to fly down and eat sand (沙子).” Jim and Tom do, but Jack says, " I can't fly, and I don't like sand. " "But you have to, " the mother says. "Birds have no teeth. We must eat sand because it can help us grind up (研磨) some hard food." But Jack is disobedient (不服从的). He just cries, "I can't fly, and I don't like sand." Day by day, the birds get older. One summer morning, the mother takes them to a place to play. Jim and Tom fly well, but Jack doesn't. He flies behind them. He just cries, "Wait! Wait!' Soon Jim, Tom and the mother get to the place. There they have fun eating, drinking, singing and playing. When it is late, they fly back to their home. What do you think they see when they get home? Yes! Jack is eating sand.

1Why does the mother ask the birds to eat sand?

A.Because the sand is delicious.

B.Because she doesn't want to look for food for them.

C.Because she wants the baby birds to know their teeth are good.

D.Because eating sand can help them eat some hard food.

2Is Jack happy to eat the sand (沙子) at first?

A.Yes.B.No.C.We don't know.D.Perhaps(也许).

3When the other birds go back home, they find Jack___________.

A.eating sandB.sleepingC.practising flyingD.having delicious food

4What do we know from the story?

A.Jack is a healthy bird.B.Jack knows he is wrong.

C.The mother doesn't like the three birds.D.The four birds are from different places.

5What can be the best title (标题) of the story?

A.A Big FamilyB.A disobedient BirdC.How to eat sandD.How to Take a Trip

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网