题目内容
【题目】What do you call a school with no tests, no grades, no classes, and no teachers? Students of the Met School and their parents think it to be the best school in the world.
The school is in Rhode Island, USA. Dennis Littky opened it in 1996. He was fired(解雇) from two other schools, because many parents of the school students were happy with his unusual ideas. The school takes poor kids who are failing(失败) at schools. Nearly(几乎) everybody has already given up (放弃)these students and their parents want to try anything. The Met School gives Littky a great place to try out his new ideas.
“The word that most kids use when they talk about high school is ‘boring’,” says Littky. “But no one would say the Met was boring.” Advisors(指导老师) (not teachers) work with small groups of students for four years. Students spend almost half of their school time learning real-life skills(技能), such as working for business(生意), spending time with government(政府) people, and helping teach younger children. Instead of(代替) tests, the students give shows about their work outside school.
In fact, students work harder here than in other schools. All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university (大学). Now, Bill Gates is starting schools like this one around the USA.
【1】______ think(s) that the Met School is the best.
A.The headmaster of the Met School.
B.The student outside the Met School.
C.All the students and their parents from the Met School.
D.The teachers at the Met School.
【2】What do most high school students think of normal(普通的) school?
A.Interesting.B.Relax.C.Boring.D.Exciting
【3】What does the underlined word “graduate” in the last paragraph mean in Chinese?
A.毕业B.离开C.结束D.搬离
【4】What do the students do at the Met School?
A.They spend all their school time playing.
B.They keep giving shows about their school.
C.They only learn from working for business.
D.Almost half of the time, they learn real-life skills.
【5】According to the passage, which of the following if TRUE?
A.Life at the Met School is very easy because there are no tests.
B.Teachers at the Met School give students much more homework than at normal school.
C.Students can choose to go to a good university.
D.Students at the Met School spend all their time working outside school.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
试题这篇短文讲述了网上学校的开创以及有关网上学校的情况。
【1】细节理解题。 The headmaster of the Met School.网上学校的校长;The student outside the Met School.网校外的学生;All the students and their parents from the Met School.网校的所有学生和他们的父母;The teachers at the Met School.网校的老师们。根据题目要求和对文中句子Students of the Met School and their parents think it to be the best school in the world.的理解,故选C。
【2】细节理解题。Interesting. 有趣的;Relax.放松的;Boring. 讨厌人的;Exciting令人激动的。根据题目要求和对文中句子he word that most kids use when they talk about high school is ‘boring’,” says Littky的理解故选C。
【3】词汇猜测理解题。 根据对文中句子All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university(大学).的理解和语境故选A。
【4】细节理解题。They spend all their school time playing.他们花费他们所有在校的时间玩;They keep giving shows about their school.他们一直坚持表现关于他们的学校;They only learn from working for business.他们只是学习经商工作;Almost half of the time, they learn real-life skills.几乎一半的时间他们用来学习真正的生活技巧。根据题目要求和对文中句子Students spend almost half of their school time learning real-life skills(技能)的理解,故选D。
【5】细节理解题。根据文中In fact, students work harder here than in other schools.可知A不正确;根据文中说的网络学校没有没成绩、没考试、没班级、没老师,可知B不正确;根据文中All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university (大学).的理解和题目要求可知C是正确的;根据文中Students spend almost half of their school time learning real-life skills...可知D是不正确的。
【题目】选词填空
he write excellent one get die as year last later until before |
The life of Mao Dun.
This year marks the 120th anniversary of Mao Dun's birth. He is one of he most famous novelists of modem China.
Mao Dun was born in 1896. He began his career as a in 1916. In 1920, he translated The Constitution of the Communist Party of the Soviet Union (《苏联共产党党章》 ) into Chinese. One year, in Shanghai, Mao Dun became the writer to join the Communist Party of China. He was China's first minister of culture and was elected chairman of the Chinese Writers' Association (中国作家协会)in 1978. On March 27, 1981, he of illness in Beijing .
During the period from 1974 his death, Mao Dun lived and worked in Beijing, and finished writing his reminiscences (回忆录) .
During his last years , Mao Dun had difficulty around and did most of his reading and writing in his bedroom. A single bed, a pillow, sheet and quilt remain positioned they were before his death. Some books that he often read during his last are piled on a bedside table. Mao kept pens and paper beside him at night so that he could write down thoughts as he woke up at midnight for reading. On his deathbed, he donated royalties (版税) of. 250,000 yuan to the Chinese Writers' Association as a fund to establish the Mao Dun Literature Prize (矛盾文学奖) as a way to encourage Chinese novelists.
【题目】从方框中选择最佳选项完成对话,有两项多余。
a. He’s looking forward to meeting you. |
A: Would you like to go to Tokyo with me over the vacation, Peter?
B: But where will we stay?
A: At my uncle’s house. I always stay with him and there’s a room for you, too.
B: OK. Won’t he mind?
A: Of course not.
B: Will we drive to Tokyo?
A: Yes, it takes about four hours.
B:
A: It may be cloudy and rainy.
B: Well, when will we leave?
A:
B: No problem. See you then.
【题目】完型填空
话题 | 体裁 | 词数 | 难度 | 建议用时 |
介绍人物 | 记叙文 | 197 | ★★ | 5分钟 |
Jerry is the kind of guy you love to work and live with. He is always happy and always has something 1 to say. When someone asks him how he is doing, he must reply, “If I 2 any better, I would be twins! ”
Jerry is an 3 manager because he has several waiters who have followed him around from restaurant to restaurant. The reason the waiters follow him is his 4 to life. He always 5 others. If a waiter is having a bad day, Jerry is there telling the waiter how to 6the positive side of the situation.
I was very curious(好奇的) about his positive attitude, 7one day I went up to Jerry and asked him, “I don’t get it! You are a positive person 8. How do you do it? ”
Jerry replied, “Each morning I 9 and say to myself, ‘Jerry, you have two choices(选择) today. You can choose to be happy or you can choose to be unhappy. ’I choose to be happy. Each time something bad happens, I can choose to be a victim (牺牲品)or I can choose to learn from it. I choose to learn from it. ”
Life is all about choices. Please remember: “You are what you 10 . ”
(1)A.positive B.negative C.strange D.sad
(2)A.be B.is C.am D.were
(3)A.unlucky B.unhealthy C.unusual D.unpleasant
(4)A.attitude B.ticket C.answer D.habit
(5)A.laughs at B.encourages C.annoys D.frustrates
(6)A.find B.make C.regard D.deal
(7)A.but B.because C.so D.though
(8)A.at the time B.at times C.all the time D.by the time
(9)A.wake up B.stand up C.cheer up D.think up
(10)A.born B.choose C.learn D.say