题目内容

【题目】 Robert W. Coleman Elementary, a primary school in the US. has an unusual method of educating difficult students. Instead of making hose who have broken school rules stay after school or go to the head teacher's office, teachers at Robert W. Coleman Elementary send them to the Mindful Moment Room. This room may sound terrible, but in fact it's comfortable and inviting.

In the Mindful Moment Room, a student is paired with a teacher. For five minutes, the student is allowed to speak with the teacher about what happened. For another fifteen minutes, the student is led through meditation(冥想). The room can be used during school time as well as before and after school.

You may not think a difficult primary school kid would sit there quietly for 15 minutes of meditation but that's true. Most of the children do behave very well in the room. Surprisingly, the results don't stop there. Many children even ask to go to the Mindful Moment Room themselves.

The Mindful Moment Program was created by the Holistic Life Foundation (HLF). Its purpose is to help students and teachers reduce stress and create a better learning environment for students. If you need more proof(证据) that the program is having a good influence on the kids, HLF cofounder Andres Gonzalez remembers a story.

A mother once told him," I came home the other day, feeling stressed out, and my daughter said, "Mom, you need to sit down. I will teach you how to meditate’”

1Why are the students sent to the Mindful Moment Room?

A.To make teaching more meaningfulB.To develop their interest in meditation

C.To be probably punished by the teacherD.To help them learn to behave themselves

2From the third paragraph, we can infer that the writer ________the results the method has achieved.

A.feels angry aboutB.is surprised atC.feels worried aboutD.is disappointed at

3What does Andes Gonzalez want to show by telling the story?

A.The Mindful Moment Program is wonderful

B.Students love Robert W. Coleman Elementary

C.It’s good for kids to communicate with parents.

D.Students of Robert W. Coleman Elementary are relaxed.

4Which of the following is TRUE?

A.Students must stay in the room alone.B.Most students refuse to enter the room.

C.Students cannot enter the room after school.D.Students are asked to stay at the room for 20 minutes.

【答案】

1D

2B

3A

4D

【解析】

这篇短文讲述的是美国的一所小学采取了一种新的方式教育困难的学生,这种方式是让他们去冥想室。事实证明,这种方法确实挺有效。

1推理判断题。根据短文第一段“Robert W. Coleman Elementary, a primary school in the US. has an unusual method of educating difficult students.”可知,这种方法是对待困难的学生。再结合下文第三段“Most of the children do behave very well in the room.”大多数孩子在冥想室举止都很好,由此可推测这个冥想室是帮助孩子纠正行为举止的。故选D

2细节理解题。根据短文第三段“Most of the children do behave very well in the room. Surprisingly, the results don't stop there.”可知,作者对冥想室取得的效果感到很惊讶。故选B

3细节理解题。根据短文第四段“If you need more proof(证据) that the program is having a good influence on the kids, HLF cofounder Andres Gonzalez remembers a story.”可知,Andres Gonzalez讲这个故事是为了证明他的这个项目对孩子是有好的影响的,是一个很好的项目。故选A

4推理判断题。根据短文第二段“For five minutes, the student is allowed to speak with the teacher about what happened. For another fifteen minutes, the student is led through meditation(冥想).”可知,孩子在冥想室待20分钟的时间,D选项符合文意,故选D。根据第二段“In the Mindful Moment Room, a student is paired with a teacher.”可知A不对;根据第三段“Many children even ask to go to the Mindful Moment Room themselves”可知B不对;根据第二段“The room can be used during school time as well as before and after school”可知C不对。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you give money to a stranger on the street, does that make you a nice person? Do you always offer to help someone struggling with heavy bags? Do you often donate blood?

You may consider yourself to be a nice person, but you're probably not as nice as you think.

This is a new study carried out by professors from the University of London. The study looked into whether there is a connection between nice people and their levels of health, wealth and happiness. During the study, participants(参与者)were given a list of "nice" activities and asked which ones they often do. The result was surprising-98 percent of us consider ourselves to be among the nicest 50 percent of the population.

"In most cases, people think of themselves as nice, but it is not as simple as that," study leader Jonathan Freeman told.

The most common practices were giving directions to strangers, holding doors open and giving up seats on public transport. However, 3/4 said that they rarely helped people carry heavy shopping bags, and only 1/6 often gave money to strangers. Just 1/4 donated blood often or helped someone cross the road.

Though our thoughts of ourselves didn't match up with scientific research, this nicer than-others thought, according to Freeman, may actually do good to us. In the study led by Freeman, those who thought themselves as "nice" were likely(可能的)to be richer, healthier and happier. "Nice" people are almost three times more satisfied with their lives and make more money compared to the "not very nice" participants.

"Our study shows that participants who report that they are 'nice' scored higher on emotional intelligence(情商), and it can help them deal better with stress and troubles in their lives," Freeman told The Independent.

1What does the article mainly talk about?

A."Not very nice people" must be unhappier.

B.Nice people must be richer and happier.

C.Nice people may be happier than the "not very nice".

D.The "not very nice" may be wealthier than nice people.

2What's the main idea for Paragraphs 3, 4 and 5?

A.People are probably as nice as they think.

B.A new study about nice activities was carried out.

C.Most people consider themselves to be nicer than others.

D.People's thoughts of themselves didn't match up with scientific research.

3According to the study, which of the following is WRONG with the participants?

A.Most of them always thought of themselves nice.

B.Only one in seven often gave money to strangers.

C.They sometimes offer to help someone struggling with heavy bags.

D.Just a quarter donated blood often or helped someone cross the road.

4What does the underlined word "it" in the last paragraph refer to(指的是)?

A.The study.B.The stress.

C.Being nicer to others.D.Having higher emotional intelligence.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网