题目内容

【题目】 School playgrounds are supposed to help kids stay active and healthy. But since 2015, toxic(有毒的)chemicals in running tracks have caused many students in several cities, including Shanghai, Beijing and Wuhan, to suffer from nosebleeds, headaches and coughs. It was found that the materials used to build the tracks in these school’s playgrounds contained high levels of toxic chemicals.

On November 1,2018, new standards for the materials used to build playgrounds in primary and middle schools across the country came into effect. The Ministry of EducationMOEcreated these standards to protect students’ health.

The standards prohibit(禁止)the use of 18 chemicals for making running tracks, 11 more than the previous standards. The prohibited chemicals are harmful to the skin, eyes and noses and can even cause terrible diseases, China Daily noted.

For the first time, the standards also call for tests of the man-made grass that is used on some playgrounds as some of the materials used to produce man-made grass are highly toxic. Running tracks or patches(片)of man-made grass that does not meet these standards will be changed or removed.

The MOE has taken action in the last few years to keep playgrounds safe. Since 2016, it has invited experts and professionals(专业人员)to test new playgrounds at schools nationwide. The toxic tracks were produced by companies that used waste in order to cut down costs, according to CCTV. The companies and officials who were involved in producing the tracks have been punished.

1What kind of disease didn’t the students suffer from according to the passage?

A.B.C.D.

2The new standards came into effect on____________.

A.September 1,2016B.October1,2016

C.November1,2018D.December1,2018

3What action has the MOE taken to keep playground safe?

A.Invited experts and professionals to test new playgrounds.

B.Punished the involved companies and officials.

C.Warned the involved companies and officials.

D.Punished the school leaders.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The schools created these standards to protect students’ health.

B.The prohibited chemicals are harmful to humans according to CCTV.

C.The man-made grass used in some playgrounds is safe.

D.The toxic tracks were produced by companies that used waste in order to save costs.

5We can find the article in ____________part of a newspaper.

A.sportB.healthC.cultureD.study

【答案】

1D

2C

3A

4D

5B

【解析】

本文是一篇记叙文。文章介绍了教育部施行新的学生操场跑道标准以保护学生身体健康。

1细节理解题。A项,流鼻血;B项,头疼;C项,咳嗽;D项,肚子疼。根据第一段第二句“…to suffer from nosebleeds, headaches and coughs”可知,文中没有提到肚子疼。故选D

2细节理解题。根据第二段第一句“On November 1, 2018, new standards for the materials used to build playgrounds in primary and middle schools across the country came into effect.”可知,新标准是2018111号生效的。故选C

3细节理解题。根据第五段第二句“Since 2016, it has invited experts and professionals(专业人员)to test new playgrounds at schools nationwide.”可知,此处是通过邀请专家和专业人员对新操场进行检测。故选A

4细节理解题。The schools created these standards to protect students’ health.学校制定了这些标准来保护学生的健康。根据第二段最后一句“The Ministry of EducationMOEcreated these standards to protect students’ health.”可知,是教育部创办的标准保护学生健康,故A项表述错误。The prohibited chemicals are harmful to humans according to CCTV. 据中央电视台报道,这些违禁的化学品对人体有害。根据第三段最后一句“The prohibited chemicals are harmful to the skin, eyes and nose and can even cause terrible diseases, China Daily noted.”可知,这是《中国日报》报道的,故B项表述错误。The man-made grass used in some playgrounds is safe.在一些操场上使用的人造草是安全的。根据第四段第一句“For the first time, the standards also call for tests of the manmade grass that is used on some playgrounds,as some of the materials used to produce man-made grass are highly toxic.”可知,人造草含剧毒,故C项表述错误。The toxic tracks were produced by companies that used waste in order to save costs. 这些有毒的跑道是由使用废物的公司生产的,目的是为了节约成本。根据最后一段第三句“The toxic tracks were produced by companies that used waste in order to cut down costs, according to CCTV.”可知,与D项表述一致。故选D

5推理判断题。A项,运动;B项,健康;C项,文化;D项,学习。根据文章主要讲述的是教育部制定学校跑道新标准是为了保护学生健康,所以是与健康有关的话题。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever started to read a book in English, then stopped because it was too hard? Don’t worry! You’re on the right track. Books are an amazing tool for learning languages but some are easier to use than others Here are my top tips for using books to learn English.

Read dual-language books

Dual-language books (or ‘parallel texts’) are the same story written in two languages. They have your native language on one page and your target language on the other, so you can quickly check what a word means.

Read new children’s books

Learning a language is the perfect excuse to dive back into the magical land of fairy tales and unicorns or the exciting world of spies and secret agents. Children’s books use simpler language and are fun to read. Look for books with pictures, as they help you to follow the story.

Read your favourite childhood book in English

Do you have a beloved childhood book in your own language? Find a copy of it in English! You know lots about the fictional world, the characters and the story already, so it is much easier to understand what is happening.

Read comic books

Sometimes when we are reading in a foreign language, longer stories can seem impossible to finish because it feels like there are too many new words. Comic books have fewer words per page, and lots of pictures so that you don’t get lost.

Make notes!

If you are using a book to learn English buy a cheap copy you can write in. Don’t be afraid to write translations and thoughts in the margins (页边空白), as your notes can help you to remember. Starting to read in foreign language does not need to be scary. With the advice above, you will be reading in English in no time at all! Remember that you can use these tips for films and television too. Try watching children’s television shows in English or turning on English subtitles (字幕) when watching film online.

1Are books an amazing tool for learning languages?

_____________________________________________________

2What are Dual-language books?

______________________________________________________

3Why does the writer suggest us to read Children’s books?

______________________________________________________

4Which kind of books is much easier to understand what is happening?

_____________________________________________________

5What’s the passage mainly about?

_____________________________________________________

【题目】 俗话说“无规矩不成方圆”,为了营造良好的家庭氛围,使子女养成良好的生活习惯,每个家庭都会制定这样或那样的家规。假如你是李华,你的美国朋友Robert对中国的家庭文化很感兴趣,请根据图表提示,用英语写一封电子邮件介绍你的家规,词数80左右。

Family Rules

1. after school, come back home

2. not, allow, play computer games

3. do some housework

My Wishes

1.make me relaxed

2.organize my own life

注意事项:

1.必须包含所提示的信息,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数;

2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;

3.请勿在文中使用真实的姓名、校名及提示信息以外的地名。

Dear Robert,

I'd like to share my family rules with you. ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

【题目】

#1

Opening Hours: 7 days a week 08:3016:30

Ticket price:

Adults:30

Children, students and old people above 65: free

Tel: 0431-85379001

If you are crazy about art, please come here. It’s a good place to enjoy sculptures(雕塑). You can also have a close look at Rodin’s world-known sculpture “The Thinker” here.

#2

Opening Hours:

6 days a week (Except Tuesday) 9:0017:30

Price:

Adults:240

Children: under 1.5 meters 50% off

Tel: 0431-84550888 84 550999

Things to remember:

Children under 1.2 meters and old people above 65 should stay with other adults.

You should not take pets, knives or scissors.

If you have some health problems and aren’t able to do very exciting activities, you’d better not come in.

In this theme park, you can watch 4D films, 3D water curtain(水幕) films, laser(激光) films and experience other fun activities. Your journey will be full of excitement and happiness.

#3

Open: 6 days a week (Except Monday)

9:0017:00 Last entry(进入) to the museum: 16:30

Price: free

Tel: 0431-84537568

Would you like to learn more about insects, wild animals, or ocean life? There are kinds of samples(标本) and fossils(化石) of animals and plants. You will be shocked by the power of nature and history here.

1If you are crazy about sculptures, you can phone ________.

A.84550888

B.84550999

C.85379001

D.84537568

2From the second ad, we can learn that ________.

A.children can go to the theme park on Tuesday with their friends

B.the theme park is open for 10 hours in summer

C.visitors can take pet dogs to the theme park with them

D.if you have heart problem, the theme park is not a good choice

3If you want to see animal samples with your father, you should pay ________.

A.60 yuan

B.240 yuan

C.360 yuan

D.nothing

4________ is the title for #1, #2 and #3 separately.

a. Movie Wonderland b. Natural History Museum c. Sculpture Park

A.a-b-c

B.b-c-a

C.c-a-b

D.c-b-a

5The three ads above are probably from ________.

A.a newspaper

B.a storybook

C.a science magazine

D.a survey

【题目】

There are many ways to help improve your health like eating healthy food, taking exercise and getting medical help. But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night. The general sleeping rule is that the younger you are, the longer sleep you need.

The problem with sleep is that more and more people in the world are not sleeping enough. According to the World Health Organization over half the people in the world may be sleep-deprived. Having less sleep not only makes people feel tired but also causes accidents. In the United States alone, sleepy drivers cause at least 100,000 traffic accidents a year. Also sleep problems can cause medical problems such as high blood pressure.

How do we teach these people to learn the value of sleep? Perhaps they may listen to the advice of Dr. James Maas an expert(专家)in sleep. He says, “Sleep is like a credit card(信用卡). When you sleep less. You are only borrowing time. You always have to pay it back. The more hours you don’t sleep, the more hours you should sleep to ‘pay back’ the hours on your ‘sleep credit card.’”

For those who value work more than sleep, they should listen to what a famous person once said. “Don’t think you will be doing less work because you sleep during the night. That is a foolish idea which is held by people who have no imagination. You will be able to do more.”

根据短文内容,选择最佳答案。

1According to the writer, what is the easiest and cheapest way to improve health?

A.Eating healthy food every day.

B.Taking exercise as much as possible.

C.Getting medical help whenever necessary.

D.Sleeping eight hours or more every night.

2What does “sleep-deprived” mean in Paragragh 2?

A.睡眠充足B.睡眠质量C.睡眠不足D.睡眠障碍

3According to Dr. James Mass, what is sleep like?

A.An hour.B.A report.C.A credit card.D.A piece of paper.

4What do the words of the famous person mean in Paragragh 4?

A.Sleeping during the night is foolish.B.Sleeping during the night is helpful.

C.People have no courage.D.People always do less work.

5What is the best title of the passage?

A.The Value of SleepB.The Value of Study

C.The Ways of Eating LessD.The Ways of Making Money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网